Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε...

από MassMedia-gr.blogspot.com

Θεομπαίχτες πολιτικοί (της δεξιάς, της αριστεράς, του κέντρου κτλ.), φανερά αθεολόγητοι, αναμφίβολα επιπόλαιοι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον ίδιο τον Χρίστο για να διχάσουν το δύσμοιρο λαό της....
Ελλάδας, τούτες τις ημέρες που η χριστιανοσύνη προσπαθεί να εορτάσει το μέγα γεγονός της γεννήσεως του Μεσσία.

Χριστός ετέχθη εκ Παρθένου, ομολογούν οι πιστοί μέσα στις εκκλησίες. Δεν είναι σίγουρο αν και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης συνομολογεί την αλήθεια των Χριστουγέννων. Μακάρι· μακάρι να μην ανήκει στους βοσκηματώδεις καταναλωτές που αδιαφορούν για το νόημα της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Εν πάση περιπτώσει, η άποψή του για την προσφυγική ιδιότητα του Χριστού είναι σωστή.

Ο ίδιος ο Φιλάνθρωπος κι Ελεήμων Χριστός μάς αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι είναι και πρόσφυγας – δηλ. ξένος. Για αυτό το λόγο υπόσχεται σε εκείνους που θα τον περιμαζέψουν στο σπίτι τους ότι θα κληρονομήσουν τη βασιλεία των ουρανών. Διότι η βασιλεία των ουρανών ετοιμάστηκε από την αρχή του κόσμου για τους ανθρώπους που θα αγαπήσουν τον άλλο όπως ακριβώς αγάπησε ο Τριαδικός Θεός τον άνθρωπο: αληθινά, όχι θεωρητικά. Ο Θεός της αγάπης γίνεται πλησίον μας, επιθυμώντας κι εμείς να γίνουμε πλησίον στον συνάνθρωπο, βιώνοντας την αγάπη ως τρόπο υπάρξεως.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://massmedia-gr.blogspot.com/2018/12/blog-post_28.html#more