Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Επιτέθηκαν σε εκκλησία στη Βιέννη - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους

Σε αντίθεση με την ύποπτη αδράνεια και τη μόνιμη αδυναμία της ελληνικής αστυνομίας, που αντιμετωπίζει ράθυμα τις συνεχείς επιθέσεις μίσους σε χριστιανικές εκκλησίες, στη Βιέννη, όλη η αστυνομία, μαζί με τις επίλεκτες....
ειδικές δυνάμεις ψάχνει τους δράστες και θα τους βρει!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη συμμορίας ληστών που εισέβαλε σε εκκλησία στο κέντρο της Βιέννης, οργάνωσαν οι αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας την Πέμπτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τουλάχιστον 15 μοναχούς, Οι πέντε, ωστόσο, πρόβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιριωμένοι, ενώ η κατάσταση του ενός, κρίνεται σοβαρή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Strebersdorf, ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση.

Η αστυνομία της Αυστρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στην Εκκλησία της Μονής Maria Immaculata γύρω στις 13:30 τοπική ώρα. Έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:17, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Από τη Μονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της Μονής.

Από τις περιγραφές των μοναχών που βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας, ο ένας από τους δύο δράστες είναι γύρω στο 1,80 μέτρα ύψος, μελαχρινός, ενώ μιλούν σπαστά γερμανικά, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι είναι ξένοι ή μετανάστες.

Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, παρ’ ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κτηριακό συγκρότημα της Μονής. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι. Στην επιχείρηση μετέχουν και κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων Cobra.