Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Η χρήση τηλεόρασης για αθλητικούς αγώνες από καταστήματα δεν απαιτεί πληρωμή σε οργανισμούς!

Η χρήση τηλεόρασης για αθλητικούς αγώνες από καταστήματα δεν απαιτεί πληρωμή σε οργανισμούς!


Όταν το ψέμα «στολίζεται» με μια αλήθεια για να γίνει πιστευτό, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA, διαδίδουν ψευδώς, ή καλύτερα λένε την μισή αλήθεια, ότι η χρήση της τηλεόρασης προϋποθέτει άδεια δημόσιας εκτέλεσης από αυτούς, άρα πρέπει ένας επαγγελματίας να τους πληρώσει. Απειλούν μάλιστα με δικαστικά μέτρα…

Τι ισχυρίζονται οι ΟΣΔ!

Η χρήση τηλεόρασης σε δημόσιο χώρο, ΄΄τεκμαίρεται΄΄λένε, ότι προβάλει προστατευόμενα έργα. ΄Άρα πρέπει να μας πληρώνετε΄΄. Εκτός όμως των παραπάνω ΟΣΔ, δημιουργούνται απαιτήσεις από πλειάδα ακόμα ΟΣΔ όπως είναι τα «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», ο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», η «ΑΘΗΝΑ» και άλλοι.

Η πραγματικότητα που ισχύει

Τα περισσότερα καταστήματα προβάλλουν κατά κύριο λόγο αθλητικά γεγονότα (ποδόσφαιρο κλπ), μέσα από τις συχνότητες συνδρομητικών καναλιών όπως NOVA και OTE-TV. Αν γίνεται χρήση ΜΟΝΟ αθλητικών γεγονότων και ειδήσεων, τότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ από τους ΟΣΔ ΕΥΕΔ – ΟΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και GEA, αλλά αυτό θα πρέπει το κάθε κατάστημα, να το αποδεικνύει εγγράφως και αυτό το έγγραφο το χορηγεί το ΠΑΣΚΕΔΙ, συνοδευόμενο και από τις κατάλληλες συμβουλές για το πως θα το χρησιμοποιήσει υπέρ του ο καταστηματάρχης.

Ο νόμος 2121/1993 παρέχει την ως άνω δυνατότητα υπό προϋποθέσεις, αλλά οι ΟΣΔ και ο ΟΠΙ το αποκρύπτουν σκόπιμα. Φυσικά υπάρχει και κάτι πολύ σημαντικό ακόμα: αυτοί οι ΟΣΔ προστατεύουν ΜΟΝΟ μουσικό ρεπερτόριο!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μουσικό ρεπερτόριο θεωρείται ΚΑΙ αυτό που περιέχει ύμνους των ομάδων και των διοργανώσεων! Μουσικό ρεπερτόριο έχουν και οι εισαγωγές των αθλητικών εκπομπών, μουσικό ρεπερτόριο εμπεριέχουν ακόμα και οι διαφημίσεις που προβάλλονται ενδιάμεσα στα αθλητικά γεγονότα.

Για να κάνει κάποιος ασφαλή μετάδοση αθλητικών και άλλων επίκαιρων γεγονότων πρέπει να λάβει υπόψιν του αυτά τα μέτρα και τις προϋποθέσεις που ισχύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική καθοδήγηση για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει σε αυτή την περίπτωση ο κάθε καταστηματάρχης, προτρέπουμε να έλθει σε επικοινωνία με το ΠΑΣΚΕΔΙ.