Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Χαράλαμπος Βελλής: Οι Συκιές έχουν προβλήματα

«Σε μεγάλες ιδιωτικής επιχειρήσεις χαρίζει η τοπική αυτοδιοίκηση τις υποχρεώσεις της με στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου». Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Νεάπολης Συκεών Χαράλαμπος Βελλής, που...
όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

Ένα οικόπεδο της οδού Αυγεροπούλου στις Συκιές είναι σύμφωνα με τον κ. Βελλή χαρακτηριστικό παράδειγμα εφησυχασμού του δήμου στο θέμα της σχολικής στέγης, καθώς όπως κατήγγειλε ο ίδιος στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικά» στην ATLASTV, η εν λόγω έκταση προορίζεται εδώ και καιρό για την ανέγερση Νηπιαγωγείων που στεγάζονται σήμερα σε ενοικιαζόμενα καταστήματα.
Το επίμαχο οικόπεδο ωστόσο, είναι γνωστό, ότι παραχωρήθηκε στο δήμο από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο, με ανακοίνωση που έκανε στην Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Υπερταμείο όπως και 100 και πλέον ακίνητα του δήμου.

Το οικόπεδο στην οδό Ιατροπούλου στη Νεάπολη είναι ένα δεύτερο παράδειγμα χώρου προορισμένου για σχολεία, όπου δεν έχει γίνει το προβλεπόμενο μέχρι στιγμής. «Ανήκει στον ΟΣΚ και είναι χαρακτηρισμένο για σχολείο. Παρήγγειλαν λυόμενες αίθουσες και επειδή δεν δόθηκε το οικόπεδο από το ΟΣΚ στο δήμο, οι αίθουσες έγιναν αποδυτήρια για αθλητικές ομάδες», κατήγγειλε ο κ. Βελλής.