Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Κύμβαλα αλαλάζοντα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ΖΑΚ παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόταξης. Εικάζω ότι το αμάρτημά τους συνίσταται στο ότι παρέλειψαν να ερωτήσουν τον ληστή του κοσμηματοπωλείου, αν είναι «αλλοιώτικο παιδί», ώστε να του φερθούν με αβρότητα.

Την ίδια ημέρα της είδησης .....
λανσάρουν οι καλλιτέγνες τόδε καλλιτέγνημα
https://www.athensvoice.gr/culture/music/506022_deit

Ποιά συμφωνία τών Πρεσπών ρε γατάκια; Εδώ έχουμε σημαντικότερα πράγματα ν’ ασχοληθούμε! Ο Ζακ, ο Κουφοντίνας που έλαβε εξαήμερη άδεια, για να κάνει Πρωτοχρονιά στο σπίτι του. Όπως όλοι οι νοικοκύρηδες. Τον φαντάζομαι στο σπίθισμα της φωτιάς τού τζακιού να διηγείται στον Έκτορα ιστορίες επαναστατικού μεγαλείου. Να του περιγράφει πώς έπεφταν νεκρά τα θύματά του στο όνομα της ανατροπής του αστικού καθεστώτος. Σαν άλλος Λένιν.
Έκανα διάλειμμα από την απόλαυση της φανταστικής σκηνής με τούτο το ωραίο πόνημα.
http://www.offtherecord.net.gr/2018/06/

Μια απορία εξακολουθεί να με βασανίζει. Διάβασα την επιστολή τής μητέρας τού Ζακ στον πρωθυπουργό, ο οποίος ένοιωσε την ανάγκη, ως δημοκράτης και ευαίσθητος που είναι, να της απαντήσει υποσχόμενος ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Και στάθηκα σε τούτο το χωρίο της επιστολής τής μητρός:
«…όπως καταδεικνύουν όλα τα στοιχεία, μπήκε στο κοσμηματοπωλείο κυνηγημένος και φοβισμένος και όχι για να κλέψει …...»
Αφού κατέφυγε στο κοσμηματοπωλείο κυνηγημένος και φοβισμένος, γιατί, μόλις εγκλωβίστηκε, δεν περίμενε τον μαγαζάτορα να του ανοίξει και να του εξηγήσει, ότι σώθηκε χάρη στο μαγαζί του; Αντί να προσπαθεί να σπάει τη βιτρίνα, για να βγει; Ποιος τον κυνηγούσε και τον φοβέριζε, ενόσω ήταν εγκλωβισμένος στο κατάστημα;

Κοίτα αδελφέ μου κάτι απορίες που έχω.

Για το ότι ο πρωθυπουργός απαξίωσε να απαντήσει στις ΔΥΟ επιστολές τής μητέρας του αδικοχαμένου Νικόλα δεν απορώ καθόλου. Σιγά μην ασχοληθούν οι αριστερόστροφοι φασίστες με φυσιολογικούς ανθρώπους. Σιγά μην ασχοληθούν με αθόρυβα πρότυπα.

Σώτος