Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Προς απόλυση τέσσερις αστυνομικοί

Τις βαρύτερες πειθαρχικές ποινές που μπορούν να επιβληθούν....
προτείνουν οι συντάκτες τους πορίσματος της ΕΔΕ για τους τέσσερις εκ των οκτώ αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπει για τους τέσσερις αστυνομικούς την απόταξη από το Σώμα, ενώ για τους άλλους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης.

Δηλαδή, προτείνεται η αποχή τους από τα καθήκοντά τους για αριθμό μηνών που θα αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., διάστημα κατά το οποίο δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν.

Η ΕΔΕ υπό την ευθύνη ταξίαρχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είχε διαταχθεί μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του 33χρονου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Το πόρισμα θα δοθεί στη ΓΑΔΑ και θα κριθεί από το Αρχηγείο της αστυνομίας.Μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό της Αστυνομίας και θα ελεγχθεί αν τηρήθηκαν οι τύποι και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

https://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/946024/ypothesi-zak-kostopoyloy-me-tis-varyteres-poines-timoroyntai-tesseris-astynomikoi