Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ελλάδα: 525 επιθέσεις μισαλλοδοξίας εναντίον Ορθόδοξων εκκλησιών το 2017

-556 περιστατικά βίας
-το 94% αφορά την Ορθόδοξη εκκλησία
-159% αύξηση επιθέσεων σε 1 χρόνο

Περισσότερες από 500 επιθέσεις σημειώθηκαν σε χώρους θρησκευτικής σημασίας το....
2017, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε για τρίτο συνεχές έτος, το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση, το 2017 κατεγράφησαν 556 περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 159% καθώς το 2016 κατεγράφησαν 218 περιστατικά.

Από αυτά τα περιστατικά, το 94%, δηλαδή τα 525, αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ορισμένα φέρουν χαρακτηριστικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Δύο περιστατικά αφορούν στην Καθολική Εκκλησία, ένα στην Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, τέσσερα στην Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία, ένα στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ – «Παλαιοημερολογίτες») και τέσσερα στους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά.

«Τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα και μετά ακολουθούν τα περιστατικά εις βάρος χώρων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το πρώτο θύμα των επιθέσεων στην πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία (όπως είναι γνωστό, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι πάνω από το 95% του πληθυσμού)» αναφέρεται στην έκθεση.