Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εξέλιξη στην υπόθεση NOVARTIS ! Από προσταυτευόμενος μάρτυρας, κατηγορούμενος, φυγάς, καταζητούμενος

Αναπάντεχη τροπή παίρνει η έρευνα της υπόθεσης Novartis καθώς ,
σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι προστατευόμενοι μάρτυρες απο 3 γίνονται πλέον δυο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος

ενός προσώπου που φέρεται να ήταν μέχρι πρότινος ο ένας από αυτούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πρόσωπο αυτό είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη ίδια υπόθεση, και είχε δεχτεί να καταθέσει στοιχεία για χρηματισμούς υψηλόβαθμων αξιωματούχων κάτι που όμως , όπως φαίνεται, δεν έκανε.

Πήγε να φύγει;

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόσωπο αυτό, το οποίο είναι και πανεπιστημιακός, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα με την οικογένειά του αλλά μπλοκαρίστηκε από τις αρχές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως του αφαιρέθηκε το διαβατήριο ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί ασκήθηκε η δίωξη

Ο εν λόγω καθηγητής και σύμβουλος υπουργών, φέρεται να είναι ο ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσε στην ελληνική δικαιοσύνη ενώ είχε θέση και στην έρευνα των αμερικανικών αρχών για την υπόθεση, όπως επιμένουν άλλες πληροφορίες. Όταν όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει για χρηματισμούς που εκτιμάται πως ενέπλεκαν και τον ίδιο φαίνεται πως αποφάσισε να σιωπήσει.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες απολαμβάνουν ασυλίας μόνον εφ’ όσον αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν και τους ίδιους. Ήδη όμως φέρονται να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, με αποτέλεσμα η άρνησή του να αποκαλύψει περαιτέρω πράγματα να οδηγήσει τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές το πρόσωπο αυτό, επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα χθες το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρυπτώ μαζί με όλη του την οικογένεια. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

dikastiko.gr