Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Είναι και ψεματιάρης ο Βαρουφάκης !


Ρωτήθηκε από τον Χατζηνικολάου ο Βαρουφάκης, για ποιό λόγο η κυβέρνηση "σάρωσε" τα αποθεματικά των ταμείων και απήντησε με ...παιδική αφέλεια ότι.... το έκανε για το καλό των ταμείων, επειδή στον ενιαίο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, θα παίρνουν μεγαλύτερο τόκο. "Δηλαδή τους χαλάει που στην ΤτΕ θα παίρνουν 2% αντί για 0,1% που έπαιρναν στις εμπορικές τράπεζες;" αναρωτήθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι -ορθώς- μαζεύτηκαν τα αποθεματικά σε έναν κεντρικό λογαριασμό, για να έχει ρευστότητα η κεντρική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα περί υψηλότερου επιτοκίου είναι γελοιότητες, αφού αν το επιτόκιο είναι υψηλότερο, τότε το κράτος επιβαρύνεται με περισσότερο κόστος χρήματος (το κράτος πληρώνει τους τόκους του 2%), ενώ είναι ψέμα και τα περί υψηλότερου επιτοκίου, αφού ορισμένοι καταθέτες από αυτούς που παραχώρησαν τα αποθεματικά, απολάμβαναν υψηλότερο επιτόκιο στις εμπορικές τράπεζες και δεν ήθελαν να τα δώσουν στην ΤτΕ.
Ο Χατζηνικολάου θα μπορούσε να τον "καθαρίσει" υποβάλλοντας ένα επίσης αφελές ερώτημα:
"αφού ο λόγος είναι το υψηλότερο επιτόκιο, αν αύριο πει μια ιδιωτική τράπεζα, εγώ δίνω 2,5% επιτόκιο, θα επιστρέψετε τα αποθεματικά στους φορείς;"
Ε, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του λαού βρε Γιάνη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου