Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΝΕΞ.Α.ΔΙΑ.ΧΩ.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ελέχθη ότι για να κλείσουν μία αξιοπρεπή συμφωνία οι δανειστές απαιτούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία....
Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, στην οποία θα αναβαθμισθεί η ΓΓ Εσόδων. Το προηγούμενο μοντέλο του ακλόνητου επί πενταετή θητεία Γενικού Γραμματέα Εσόδων δεν λειτούργησε, όπως απέδειξε ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Θεοχάρη.
Πήξαμε στις Ανεξάρτητες Αρχές αδέρφια. Δηλαδή σε Οργανισμούς μη εξαρτώμενους [δήθεν] από την εκάστοτε κυβέρνηση. Σιγά-σιγά ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας εξουσίας έπαψε [τρόπος του λέγειν] να ασκείται από την κυβέρνηση και τα όργανά της και ασκείται από κάποια πρόσωπα μη εξαρτώμενα από αυτήν. Τηλεπικοινωνίες, Τζόγος, Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Συνήγορος του πολίτη [=του λαθρομετανάστη], Τραπεζικός διαμεσολαβητής, Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, Προστάτης των καταναλωτών, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΕΣΡ, Προστάτης των προσωπικών δεδομένων, ΕΛΣΤΑΤ, ΤτΕ, Δημοσίων Συμβάσεων. Αυτές τις 13 θυμάμαι. Ίσως να υπάρχουν και άλλες. Το γεγονός ότι ο επί κεφαλής εκάστης Αρχής διορίζεται με τη συγκατάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία την πλειοψηφία έχει το εκάστοτε κυβερνών κώμα, είναι μια απλή λεπτομέρεια.
Τώρα θα αποκτήσουμε και Ανεξάρτητο φοροεισπράκτορα, στον οποίο προφανώς θα ενταχθούν οι ΔΟΥ με τους ελεγκτές, τους επόπτες κ.λπ. Τόσον αυτούς που τα παίρνουν εκβιαστικά και συλλαμβάνονται όσο και αυτούς που τα παίρνουν, αλλά δεν συλλαμβάνονται, αλλά και αυτούς που δεν τα παίρνουν, αλλά συλλαμβάνονται, επειδή κάποιοι τους καρφώνουν  για δικό τους ξεκάρφωμα.     
Ενημέρωσε κανείς τους δανειστές ότι διαθέτουμε και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία είναι τόσο ανεξάρτητη όσο και οι ανεξάρτητες Αρχές, αλλά διαθέτει και εκείνη ανθρώπους που τα παίρνουν και συλλαμβάνονται;
Πείτε ρε παιδιά στους δανειστές ότι ο μόνος τρόπος να περισσέψει κάτι για τον απλό λαό είναι να πάψουν οι πολιτικοί να ασχολούνται με το χρήμα. Διότι μόνον έτσι θα χάσουν οι καραγκιόζηδες κάθε ενδιαφέρον για την πολιτική, οπότε έχουμε πολλές πιθανότητες να αποκτήσουμε σωστούς αντιπροσώπους του Έθνους και να πάρουν και οι δανειστές μέρος από τα λεφτά τους. Διότι να τα πάρουν όλα δεν το βλέπω. Εγώ, πάντως, το έχω προτείνει εδώ και ένα χρόνο και αμαρτίαν ουκ έχω.
Πείτε το στους δανειστές εσείς ρε παιδιά, οι κυβερνήτες, διότι αν το πω εγώ θα χαρακτηρισθώ Τζήμερος και δε λέει. Τί; Δεν σας αφήνουν μερικοί-μερικοί των θεσμών εσωτερικού; Άντε ρε!
Πάντως, δεν είναι κακή ιδέα να αποκτήσουμε κάποτε μία Ανεξάρτητη Αρχή Διακυβέρνησης της Χώρας! 

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός και ΖΩΗλάτρης, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου