Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τρεις άνθρωποι έγιναν Πρωθυπουργοί λέγοντας ότι θα μειώσουν τους φόρους ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης

Ο Γιώργος Παπανδρέου στήριζε την αντιπολιτευτική του τακτική λέγοντας όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι οι αυξήσεις φόρων ("υφεσιακά μέτρα"), θα παγώσουν την αγορά. Με αυτή την πολιτική πλατφόρμα γκρέμισε...
τον Καραμανλή, έγινε κυβέρνηση και ....αύξησε τους φόρους!

Ο Αντώνης Σαμαράς γκρέμισε τον Παπανδρέου με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Μάλιστα σε ομιλία του στο "Βελλίδειο" όταν έκανε αντιπολίτευση στον Παπανδρέου, ανέγνωσε την ακριβή δήλωση του ΓΑΠ ("αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα ....θα επέλθει ο φάυλος κύκλος της κατάρρευσης"), έγινε Πρωθυπουργός και ....αύξησε τους φόρους.

Μάλιστα τότε οι συριζαίοι έκαναν ένα βίντεο, αφαιρώντας την εισαγωγή, όπου ο Σαμαράς διάβαζε τι είπε ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ του 2008. Αυτό δηλαδή:


Ο Αλέξης Τσίπρας γκρέμισε τον Σαμαρά με την ίδια ακριβώς συνταγή: κατακεραύνωνε την επιβολή φόρων και ιδιαίτερα τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ήταν η αιτία και αφορμή, από ηγέτης ενός κόμματος του 3% να γίνει Πρωθυπουργός. Το σύνολο της αύξησης του ποσοστού του οφείλεται αποκλειστικά στη δέσμευσή του ότι θα καταργούσε ΑΜΕΣΩΣ τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα οι συριζαίοι στην αντιπολίτευση καλούσαν τους πολίτες "να μην πληρώσουν τον πιό άδικο και αντισυνταγματικό φόρο", ούτε καν για το 2014 !

Σήμερα, διαβάζουμε ότι θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και το 2015 και ..βλέπουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου