Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΜέΡΑ25 ψηφίζουν οι Roger Waters, Naomi Klein και ο εβραίος διανοητής Norman Finkelstein

 Την υποστήριξή τους στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά δηλώνουν με μηνύματά τους τρεις σημαντικοί διανοούμενοι και ....ακτιβιστές.

Ο Roger Waters, ο Βρετανός θρυλικός ηγέτης των Pink Floyd και ακτιβιστής υπέρ της ελευθερίας της Παλαιστίνης και του Julian Assange.
Naomi Klein, Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια εναντίον της παγκοσμιοποίησης.
Ο Norman Finkelstein, αμερικανοεβραίος διανοητής και συγγραφέας παιδί γονέων που επιβίωσαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τονίζουν τη σημασία που έχει για την Ειρήνη, για το αντιπολεμικό κίνημα και για τις ζωές των ανθρώπων να ψηφιστεί το ΜεΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και να βρεθούν στο ευρωκοινοβούλιο φωνές αντίστασης και ανατροπής, μαζί με τους εκπροσώπους από τα ΜέΡΑ25 Ιταλίας, Γερμανίας αλλά και με την Claire Daly από την Ιρλανδία.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=w7AwigLLGSY

Τα μηνύματά τους:

Roger Waters:

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που θα προκύψει είναι πάρα πολύ σημαντικό να ψηφίσουμε για μία ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο. Είναι πολύ σημαντικό είναι να ψηφίσετε ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα κόμματα στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία.
Ας φυσήξει ο άνεμος της αλλαγής σε αυτές τις ευρωεκλογές και ας ψηφίσουμε όλα αυτά τα μέλη του ΜέΡΑ25 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να βάλουν πλάτη και να δουλέψουν για την ελευθερία, για τους αδερφούς μας και τις αδερφές μας στην Παλαιστίνη

Norman Finkelstein:

Παροτρύνω όσους ακούν το μήνυμα αυτό να ψηφίσουν το ΜέΡΑ25. Να ψηφίσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη και να ψηφίσουν προσωπικότητες που έχουν αποδείξει την αξία τους και την συνέπειά τους. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα υπάρχει κίνδυνος να ξαναζήσουμε όσα έγιναν τη δεκαετία του 1930 χωρίς αυτή τη φορά να προβάλουμε αντίσταση. Σήμερα λοιπόν επείγει περισσότερο από ποτέ να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε έντιμους και αξιόπιστους ηγέτες. Εχουμε ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν με πειστικό τρόπο να ξεσκεπάσουν τα ψέματα και να συνθέσουν ένα όραμα για αυτό που είναι πράγματι εφικτό: Έναν καλύτερο κόσμος για όλους.
Πιστεύω ότι το ΜέΡΑ25 μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Πιστεύω ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με άλλους, όπως η Claire Daly είναι το είδος των ηγετών που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα σε αυτή τη συγκυρία για να αποτρέψουμε μία ιστορική καταστροφή. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Βαρουφάκη, που κατανοεί την οικονομία που κατανοεί τι είναι εφικτό και τι δεν είναι και το κυριότερο είναι κάποιος που μπορεί με ευφυία και με πειθώ να αντικρούσει τα ψέματα που διαδίδει η ευρωπαϊκή Δεξιά αλλά και το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Αυτός και η Claire Daily ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα στους πολιτικούς που ξεχώρισαν, ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίστηκαν τη Γάζα.

Naomi Klein:

Υπάρχουν εναλλακτικές. Eιδικά αν ψηφίζεις στην Ελλάδα, την Ιταλία ή τη Γερμανία, γιατί τότε μπορείς να ψηφίσεις ΜέΡΑ25, το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει πολιτικές που αγγίζουν τις βαθιές αιτίες αυτών των κρίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους φίλους μου στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών αυτή την εβδομάδα. Αυτή είναι μία απίστευτα σημαντική στιγμή για όλο τον κόσμο. Η Ακροδεξιά ανεβαίνει και η Ευρώπη ρισκάρει την ολίσθηση προς τον αυταρχισμό. Όμως δεν είναι αργά να σταματήσουμε την κατρακύλα. Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές γιατί η Ακροδεξιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Είναι οι πολιτικές των κομμάτων του κατεστημένου που δημιούργησαν το πλαίσιο για να ανθίσει η Ακροδεξιά. Η λιτότητα, η φτώχεια, η φοροδιαφυγή, ο συγκεντρωτισμός του πλούτου και οι ατέλειωτοι πόλεμοι.

Πολεμάμε τη Δεξιά σημαίνει να προσφέρουμε εναλλακτικές κατανοώντας πως το σύστημα πραγματικά δεν λειτουργεί και απογοητεύει τους ανθρώπους. Το ΜεΡΑ25 στηρίζει την Παλαιστίνη από την αρχή. Στηρίζει την ειρήνη στην Παλαιστίνη και παλεύει εναντίον της κατοχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι φωνές όλων των ΜέΡΑ25 θα ακουστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα μπορέσουν να ταράξουν το κατεστημένο και να είναι άνθρωποι αφοσιωμένοι στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη. Τους χρειαζόμαστε για να μπει ένα τέλος στους ατέλειωτους πολέμους, για να παλέψουν για το βασικό εισόδημα για όλους, για την πράσινη μετάβαση των λαών που σημαίνει μία πράσινη μετάβαση πληρωμένη από τους έχοντες χωρίς κανένας να μένει πίσω.

Εχετε την ευκαιρία να κάνετε την πραγματική διαφορά. Στις 9 Ιουνίου ψηφίστε αυτούς που θα φέρουν τη φωνή των κοινωνικών κινημάτων μέσα στον κέντρο της εξουσίας. Καλή τύχη.
 
Υλικό: 

ΒΙΝΤΕΟ: 
https://www.youtube.com/watch?v=w7AwigLLGSY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου