Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Σοκ από τον θάνατο 42χρονου πνευμονολόγου με κορωνοϊό στο "Αττικόν"

Απέραντη θλίψη και συνάμα σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου 42χρονου πνευμονολόγου, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και υπηρετώντας το καθήκον του μολύνθηκε από κορωνοϊό.
O άντρας, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα, βρισκόταν ...διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν.

Στις 5 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο και δέκα ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε.

«Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα.

Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο, ο γιατρός Αντώνης Χατζηγεωργίου δίνοντας τη δική του απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας.

Ανακοίνωση για την απώλεια του εκλιπών εξέδωσε ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Χανίων:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πνευμονολόγων Χανίων πληροφορήθηκε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και δίνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ευχόμαστε να σταματήσει γρήγορα η λίστα των ανθρώπων που βρισκόμενοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους προς την κοινωνία χάνονται τόσο αναίτια.

Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε και συνάδελφος του γιατρού, αποχαιρετώντας τον.

4 σχόλια:

  1. Κρίμα να πεθαίνουν τέτοιοι άνθρωποι και να ζουν κάποιοι ψυχοπαθείς.

    Αντε ρε ψυχάκια, μπορείς να χαρείς που πιάνουν οι ψόφοι που μοιράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ υπήρχε ανεξάρτητη και όχι παράγκα, θα έψαχνε να βρει τί έκαναν λάθος οι ναλμπάντηδες. Ήταν σωστή η απόφαση για εισαγωγή; Μήπως καλπάζουν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις του αναπνευστικού αυτήν την εποχή και ήταν λάθος; Ήταν σωστή η απόφαση για διασωλήνωση και όχι π.χ. απλό οξυγόνο κατ' οίκον; Ποιοί έκαναν το τέστ που τον βρήκε θετικό στον κολοκυθοϊό; Με τί αριθμό επαναλήψεων; Ποια ήταν η κατάστασή του πριν και μετά το τεστ; Ακόμα και αν η διάγνωση ήταν σωστή, ήταν σωστή η χορηγηθείσα φαρμακευτική αγωγή;

    Και κάτι ακόμα: Νεκροψία θα γίνει για τον πρόωρο, απίθανο στατιστικά θάνατο του νέου αυτού ανθρώπου ή για όποιον ξαποστέλνουν με κολοκυθοϊό ως αίτιο θανάτου απαλλάσσονται από αυτήν την βάσανο οι κολοκυθοϊολόγοι; Οι συγγενείς όσων πεθαίνουν στα νοσοκομεία του μοσχαρομάτη κούλη και του λάκη ευκοίλια έχουν δικαίωμα να ερευνούν ΟΛΑ τα ενδεχόμενα. Είθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή