Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ: Να πάρει θέση ο κ.Τσίπρας για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ

Eίναι εξωφρενικό το γεγονός ότι δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στις απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ, που είναι ....
υποτίθεται και υπουργός των Εξωτερικών.
Τα γεγονότα δυστυχώς δικαίωσαν τις χειρότερες ανησυχίες της ΝΔ. Διότι όταν φτάνει ο κ. Ζάεφ να μιλάει χθες για αναγνώριση “Μακεδονικής” γλώσσας εντός της Ελλάδος και για “Μακεδονία” του Αιγαίου, δρομολογείται στην ουσία η διεκδίκηση ακόμη και “Μακεδονικής” μειονότητας εντός της Ελλάδος. Αυτή είναι μια ανήκουστη εξέλιξη και η σιωπή των κ. Τσίπρα και Καμμένου είναι ασύλληπτη.
Έστω και τώρα, ας καταλάβουν πόσο επιζήμια είναι η συμφωνία που υπέγραψαν. Να αναγνωρίσουν έστω και τώρα το λάθος τους. Η ΝΔ δε θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη βουλή.
Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Σε ό,τι αφορά την οριστική τύχη της συμφωνίας αυτή θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα φέρει ακέραιη την ευθύνη αν επιτρέψει στα Σκόπια να προχωρήσουν στη Συνταγματική τους αναθεώρηση με τρόπο μάλιστα που είναι ακόμη χειρότερος και από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ομολογεί πλέον ακόμη και ο κ. Κοτζιάς ότι η συμφωνία αυτή με τον τρόπο που προωθείται είναι ακόμη πιο επιζήμια και από το κείμενο των Πρεσπών. Αλίμονο αν αυτό που επεδίωκε τόσο χρόνια η Ελλάδα είναι να επιτρέψει στα Σκόπια να εγείρουν αξιώσεις ακόμη και για την δήθεν ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Και σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αυτήν την επιζήμια συμφωνία είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη. Το βάρος της ευθύνης ανήκει στη σημερινή κυβέρνηση και στους φημολογούμενους προθύμους να την στηρίξουν.

Ν.Δ.