Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του Κώστα Γκιουλέκα;

#ΤΑΧΙΑΟΣ #ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ #ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΠΙΛΙΑΣ # ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Ο Κ.Γκιουλέκας είναι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 20 χρόνια. Το 2010, η ΝΔ του ζήτησε να πάει κόντρα στον εκλεκτό των εκλεκτών Μπουτάρη, εν μέσω γενικής επίθεσης στη "συντηρητική παράταξη" για το σκάνδαλο με ....
την υπεξαίρεση Σαξώνη. Σε τρομακτικά δύσκολες συνθήκες δηλαδή, όταν το σύμπαν έπεσε με τα μούτρα να κάνει τον Μπουτάρη Δήμαρχο.

 Ο Γκιουλέκας έχασε τελικά στον 2ο γύρο, με διαφορά 419 ψήφων.

Την υποψηφιότητα Μπουτάρη στήριξε και η ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη. Η ίδια, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τον κ.Μπουτάρη, για να του δηλώσει πόσο τον στηρίζει. Μαζί της στο κόμμα ήταν και ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στήριξε -έμμεσα, δια της συμμετοχής του στο κόμμα της κ.Μπακογιάννη- Μπουτάρη το 2010. Βέβαια -και αυτό είναι σημαντικό- ο Ταχιάος, ποτέ ΔΕΝ υποστήριξε ως άτομο τον Μπουτάρη, αντιθέτως του ασκούσε σκληρή κριτική.

Με την παρέλευση ετών, η Ντόρα ξαναμπήκε στο "μαντρί", όπως και ο Ταχιάος και τα άλλα στελέχη που στήριζαν την Ντόρα, τα λεγόμενα στη νεοδημοκρατική αργκό "Ντοράκια".

Εν όψει των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2019, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε αρχικά ως εκλεκτό της ΝΔ τον Πάρη Μπίλια, από τα κορυφαία "Ντοράκια". Τελικά κατέληξε σε ένα άλλο "Ντοράκι", τον Νίκο Ταχιάο. Μπίλιας και Ταχιάος, ήταν στην κεντρική επιτροπή της ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας.

Περασμένα ξεχασμένα, θα πει κανείς. Έκαναν το αγροτικό τους στη ΔΗ.ΣΥ. αλλά ξαναγύρισαν στη ΝΔ. Ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι. Και νομοτελειακά, πρέπει να στηρίξουν τον Ταχιάο, που είναι η τελική επιλογή των "κεντρικών" της "κεντροδεξιάς". Και είναι άνθρωπος με γνώσεις, με ευρύτητα σκέψης, συναινετικός, "κεντρώου" προφίλ, που δεν αρκείται σε καταγγελίες εναντίον του Μπουτάρη, αλλά θέλει να προσεγγίσει και πρώην ψηφοφόρους του Δημάρχου-σταρ. Στρατηγικά είναι μια καλή σκέψη, αφού η ακροδεξιά, δεν "ψήνεται" με τίποτε να ψηφίσει υποψήφιο της ΝΔ, άρα δεν χρειάζεται να το παίξει Μακεδονομάχος, πατριωταράς, Μπουταροφάγος, γιατί θα χάσει ψήφους μετριοπαθών, που δεν δίνουν δεκάρα για εθνικά θέματα, πατρίδες, Μακεδονίες, θρησκείες και σημαίες και από την άλλη, δεν θα πάρει από την άκρα δεξιά, που θέλει σκληρή ρητορική.

Το μότο του Ταχιάου είναι "θέλω να συμφιλιώσω τη Θεσσαλονίκη".

Υπάρχει όμως ένα προσωπικό θέμα με τον Γκιουλέκα, που έχει κάθε δίκαιο να αφίσταται της κομματικής γραμμής, καθώς σε μια πολύ κρίσιμη εκλογή, οι ψηφοφόροι της Ντόρας, κατευθύνθηκαν να στηρίξουν Μπουτάρη και με απόλυτη βεβαιότητα, αν οι ψήφοι τους πήγαιναν στον Γκιουλέκα, θα εκλεγόταν ο Γκιουλέκας.

Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να μαλώσει τον Κώστα Γκιουλέκα, γιατί δεν θα στηρίξει ενεργά τον Ταχιάο. Από την άλλη, το κομματικό καθήκον, αλλά και η αναγκαιότητα να φύγει η εθνομηδενιστική φράξια, που κυβερνά το Δήμο,  καλεί σε στήριξη.

Δύσκολη λοιπόν η θέση του Γκιουλέκα.

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;


ΒΑΣ.ΠΡ. 4/12/2018