Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Νουθεσία

Γράφει ο Μήτσος Τούφας

Αύριο παρασκευή να πούμε, θ αρριβάρει λέει ο σύντροφος πρωθυπουργός μας στη Σαλονίκη λέει ,ίνα μιλήξει στο Παλαί λέει , σε εκδήλωσις Συριζαίων λέει.
Θέμα;

΄΄ Ναι στη Μακεδονία της αλληλεγγύης . Όχι στο μίσος και τον εθνικεσμό.''
Μάϊστα!!!!
Είναι σίγουρο ή έτσι νομίζετε ή έτσι σας είπαν ή ακόμα έτσι σας βολεύει, για λόγους που δεν είναι της ώρας, πως μεις δω πάνω οι Νοτιομακεδόνες (για να καταλαβαίνεις σε ποιανούς αναφέρομαι ώ!! σύντροφε,) είμαστε καριόληδες στο φουλ κι απέ το πρωί ίσαμε το βράδυ δεν κάνουμε τίποτις άλλο απέ το να μισούμε όποιον και όσον μπορούμε περσότερο.
Ιδίως για τους γειτόνους μας των Βορείων συνόρων , το μίσος μας είναι άσβεστο και τα δολοφονικά μας ένστικτα σε πλήρη επιφυλακή.
Αφού να σκεφτείς σύντροφε πρωθυπουργέ, μόλις δούμε κάποιονα απέ τους προαναφερθέντες ορμάμε και του γαμούμε ότι έχει και δεν έχει παντοιοτρόπως.
Ανευ λόγου και αιτίας . Τόσο μοβόροι είμαστε να πούμε.
Γι αυτό σο λέω, συ και η πολιτική φάρα σου, που είστε δοτικοί, ανώτεροι, ουμανιστές και προοδευτικοί αθρώποι βοηθήστε μας να ξεφύγουμε απ τα κατώτερα ένστιχτα που μας κατατρέχουν.
Στείλε μας κατά δω κανάν Καρανίκα , κανάν, τον άλλονε ,μωρέ πως τον λένε , τον σερβιτόρο ντε που κάνει τις μπίζνες,τον Περσίτη , τη Νοτοπούλου που είναι και.... ντάξει , προτιμητέα ομολογώ, να ανοίξει τα γκαβά μας, να βαδίξουμε στον σωστό δρόμο, ένεκα λαϊκοί αθρώποι είμαστε , σχεδόν αγράμματοι και τα ψιλά γράμματα δε τα πιάνουμε.
Σεις , σύντροφε πρωθυπουργέ να πούμε, πούστε ούλοι ινστρούχτορες περί τα τέτοια, για δεν κατεβαίνετε κάτου στον κοσμάκη να του τα ξηγήσετε;
Γιατί μας αφήνετε στην πλάνη της μισαλλοδοξίας μας,στην αγκαλιά του χουντοφασισμού;
Τι μο κάνετε κλειστές συγκεντρώσεις ''μεις και μεις'' με τίγκα απ όξω ''μπάτσους'' που τους σιχαίνεστε μεν , τι διάλο επαναστάτες θάσασταν , αλλά γουστάρετε που προσέχουν τους κώλους σας δε. (Χρήσιμοι ηλίθιοι , έτσι σύντροφε;)
Πάλε βγαίνεις και λες ''Η Μακεδονία'' και δε διευκρινίζεις ποιά ρε σύντροφε.
Αυτήνα που ξεπούλησες; Αυτήνα που τη γλύτωσε; Την Βόρεια , την Νότια, την πάνω, την κάτω; Τη σαδώθε, την σακείθε, την εντός, την εκτός και επί τα αυτά;
Ποιά τέλος πάντων να μάθουμε κι εμείς οι μισαλλόδοξοι. Να ξέρουμε ποιόνα να μισούμε τέλος πάντων.
Αυτήνα που σούπανε οι ''φονιάδες των λαών Αμερικάνοι''; Την άλλη την'' ξακουστή του Αλεξάνδρου τη χώρα;'' Την παραπέρα των εθνομηδενιστών; Ποιά επιτέλους;
Μας αφήνεις μες τη θολούρα και μαζί ,με την κουλτούρα είναι κάτι που δεν τόχουμε γενικότερα μεις οι παλιοφασισταραίοι
Η Μακεδονία γενικώς.
Το οποίον πα να πει σύντροφε πρωθυπουργέ ότι αύριο θα τα πεις της νύφης(Σύριζα και σφύριζα ψηλά κι αγνάντευα ) να τ ακούσει η πεθερά (μοναρχοφασιστικοχουντικά στοιχεία ).
Δελαδή σ ΄ούλους εμάς τους υπόλοιπους.
Ήγουν το καμιά 85ριά %.
Που χρειαζόμαστε νουθεσία . Πλανεμένοι όντες.
Και μαθήματα δεμοκρατίας
Όπως την αντιλαμβάνεσε κι όπως την εννοάς.
Όπως για παράδειγμα το περίφημο δεμοψήφισμα του 65% ΟΧΙ.
Ή τις συγκεντρώσεις του ενός μυρίου τουλάχιστον για τη Μακεδονία.
Ναι κει που βλέπατε ακραίους φασίστες. (και το Μίκη μαζί).
Το ίδιο και στις καταλήψεις των σχολείων. (πάλε φασίστες)
Το ίδιο και στα πανεπιστήμια όπου η δεμοκρατία των παλουκοφόρων αν δεν προστατεύεται (άσυλο) τολάχιστον ευνοείται.
Σας ανέφερα τρία πρόσφατα παραδείγματα δεμοκρατίας όπως την εννοάτε σύντροφε σεις και δικοί σας και θα ρθείτε να μας την διδάξετε αύριο.
Εξ άλλου είναι γνωστό ως και τοις κωλοβακτηριδίοις πως στα περί εθνικισμού, ξενοφοβίας, ρατσισμού, και άλλων τοιούτων ανιάτων νόσων, όπως τις αντιλαμβάνεται ένας πάλε ποτέ ΚΝΙΤΗΣ ή Ρηγάς ή Μουλούς ή Σακετζής ( που το θυμήθηκα ρε πούστη μου) και δεν συμμαζεύεται, το κατέχετε καλώς το σπόρ μαζί με το αλάθητο του πάπα και την απόλυτη αλήθεια.
Άσε τον συριζαίο να μιλάει περί ξενοφοβία, ρατσισμού και πάρτου την ψυχή.
Βόηθα τον να παπαριάζει ασφαλώς περί φασισμού εθνικισμού και άλλων τοιούτων όπως τις αντιλαμβάνεται το θολοκουλτουριάρικο μυαλό του κι είσαι ο καλύτερος καρντάσης του κόσμου.
Δεμοκρατία έχουμε είπαμε.
Βέβαια ότι η δεμοκρατία στην Ελλάδα ,τη χώρα που τη γέννησε, είναι όπως η γκόμενα να πούμε΄. Το ξέρει κι έχει άποψη περί αυτού ως κι ο τελευταίος αρκουδόγυφτος του Ντεντροποτάμου(τίποτα με τους αρκουδόγυφτους, απλά τρόπος του λέγειν) .
Ο πάσα είς και κατά τα γούστα του.
Πάντως εν Ελλάδι, τη δεμοκρατία δεν την θένε κερία .
Κανείς.
Την θένε ποτάνα του του σοκακιού, φτηναδούρα , να τους κάνει τα γούστα και μέχρις εκεί.
Κάντε μια μικρή αναδρομή στη μνήμη σας και θα δείτε πόσες και φορές και πόσοι και πόσοι την ετραβολογήσανε απέ δω κι απέ κει ανάλογα τα συμφέροντά τους.
Επί του προκειμένου το λοιπό, ο σύντροφος πρωθυπουργός αύριο θάρθει είπαμε να μας δείξει τη δικιά του δεμοκρατία.
Που δε μοιάζει με των άλλων. Των πολλών. Των ακραίων . Των μισαλλόδοξων.
Μαζί με τον Καρανίκα, τον Πετσίτη ,τη Νοτοπούλου, το Σκουρλέτη και άλλες τοιούτες ευγενείς δημοκρατικές υπάρξεις όπου βρίθουν στον χώρο της αριστεράς ως τα αγριογκάγκανα και οι καυκαλήθρες, έρχονται για να δείξουν το σωστό δρόμο προς την αλήθεια.
Για να μη σας πω τίποτες ''Οξω πουσταριά απ την παράγκα '' και με κατηγορήσετε για διχασμό και διασπορά μίσους και άλλα τέτοια που επιμελώς καλλιεργείτε και τα φορτώνετε στους απέναντι (που έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην άκρως επικίνδυνη πόλωση που έρχεται) θα πω κάτι άλλο.
Ανοίχτε τ αυτιά και τα μυαλά σας πούχουνε βουλώξει απ την ιδεοληψία και την εξουσία κι ακούστε τον κοσμάκη τι σας λέει.
Ελάτε ν ακούστε μια φορά.
Άστε τις μαλακίες σας . Δεν περνάνε . Νισάφι σαράντα τόσα χρόνια.
Ούλα για λίγη εξουσία;


Μήτσος Τούφας