Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Παραπέμπονται 40 άτομα σε δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Τα ονόματα

Βαρύτατες κατηγορίες για τον Δημήτρη Κοντομηνά
Πρόταση για παραπομπή σε δίκη 40 προσώπων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπέβαλε στον προϊστάμενο της ...
εισαγγελίας εφετών η εισαγγελέας κυρία Μαρία Σουκαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνεται να δικαστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή πρώην στελεχών του ΤΤ, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.

Την τελική απόφαση για το αν τελικά θα παραπεμφθούν οι συγκεκριμένοι θα λάβει το τριμελές δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.

Ποιοί παραπέμπονται και γιατί

Τα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Εκτός από αυτούς προτείνεται να παραπεμφθούν και οι: Περικλής Λίβας, Radomir Zivanic, Γιώργος Δασκαλάκης, Κυριάκος Γριβέας, Αναστασία Βάτσικα, Παναγιώτης Ευθυμίου, Μαγδαληνή Ευθυμίου, Χρήστος και Ευάγγελος Ευθυμίου, Ευάγγελος Αποστολάτος,Μάριος Βαρότσης, Φωτεινή Κρέστα, Παναγιώτα Μπέζα, Διονύσης Γκολφινόπουλος, Χαράλαμπος Σιγανός, Χρήστος Μαρουσός, Δημήτρης Κυπαρίσσης, Γιώργος Ξυφαράς, Αθανάσιος Χασάπης, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Λυμπέρης Κατσουλιέρης, Γιώργος Στάμνος, Γιώργος Μπρίνταλος, Σπυρίδωνας Πολίτης, Αντώνης Καμινάρης, Λυδία Κεκρίδου, Ιωάννης Λεβεντίδης, Σπυρίδωνας Παντελιάς, Περικλής Χανάκης, Ιωάννης Τσαγδής και Αλξάνδρα Λιακοπούλου.

Οι κατηγορίες

Δημ. Κοντομηνάς του Παναγιώτη, για τις αξιόποινες πράξεις της,

α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ,
β) άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και
γ) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης του Βασιλείου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Περικλής Λίβας του Δημητρίου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Radomir Zivanic του Milivaje και Δημητρίου Μπακατσέλου του Απόστολου,για την αξιόποινη πράξη της άμεσης συνέργειας, άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού.

Βίκτωρας Ρέστης του Σταματίου, και Γεωργίου Δασκαλάκη του Κυριάκου, για την αξιόποινη πράξη της άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού.
ποιός είναι αυτός δίπλα στον Βίκτωρα Ρέστη;

Κυρ. Γριβέας του Νικολάου, και Αναστασίας Βάτσικα του Κωνσταντίνου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Παναγιώτης Ευθυμίου του Ευαγγέλου και Ευάγγελου Αποστολάτου του Αγγέλου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Μαγδαληνή Ευθυμίου συζ. Παναγιώτη, Χρήστος Ευθυμίου του Παναγιώτη και Ευάγγελος Ευθυμίου του Παναγιώτη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) άμεσης συνέργειας από κοινού και άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας), σε απιστία τελεσθείσα από κοινού και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Άγγελος Φιλιππίδης του Ιωάννη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, β) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.

Κλεάνθης Παπαδόπουλος του Άγγελου, Φωτεινή Κρέστα του Ιωάννη, Διον. Γκολφινόπουλος του Γεωργίου, Χαράλαμπος Σιγανος του Εμμανουήλ, Χρ. Μαρουσος του Λεωνίδα, Δημητρίου Κυπαρίσση του Απόστολου, Γ. Ξυφαράς του Δημητρίου, Αθανασίου Χασάπη του Αιμίλιου, Χαρ. Γιαγκούδης του Ιωάννη, Λυμπέρης Κατσιουλέρης του Αντωνίου, Γ. Στάμνος του Ζέππου, Γεωργίος Μπρίνταλος του Κωνσταντίνου, Σπυρίδωνας Πολίτης του Αθανασίου, Αντωνίος Καμινάρης του Δημητρίου, Περικλής Χανάκης του Γεωργίου, Ιωάννης Τσαγδής του Αγγελή, Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου, για την αξιόποινη πράξη της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.

Δημητρίος Παπαγεωργόπουλος του Γεωργίου, Λυδία Κεκρίδου του Ευσταθίου, Ιωάννης Λεβεντίδης του Γεωργίου και Σπυρίδωνας Παντελιάς του Χρήστου, για την αξιόποινη πράξη της απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, άπαξ, (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας).

Μάριος Βαρότσης του Δάντη – Αντωνίου, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, β) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και γ) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Παναγιώτα Μπέζα του Θεοφάνη, για τις αξιόποινες πράξεις της, α) απιστίας από κοινού, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και β) άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Αλεξάνδρα Λιακοπούλου του Δημητρίου και Ιωάννης Ρόρρης του Γεωργίου, για την αξιόποινη πράξη της απάτης από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, (ειδικότερες συνθήκες εγκληματικής δράσης, αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας), στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή για επιμέρους πράξεις των Σοφίας Τόλου, Γεώργιου Μπρίνταλου, Διονύση Γκολφινόπουλου, Σπυρίδωνα Πολίτη, Δημητρίου Κυπαρίσση και Γεωργίου Ξυφαρά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου