Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Οι Ρωσική FSB εντόπισε τη δολοφόνο της κόρης του Ντούγκν - ΒΙΝΤΕΟ

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προσπαθούν να εντοπίσουν τη Natalya Vovk που θεωρούν ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν. Βίντεο που ....δημοσίευσαν και αναπαράγεται στα ρωσικά ΜΜΕ δείχνει τη Vovk, που σύμφωνα με τη Μόσχα είναι ειδική πράκτορας της Ουκρανίας, σε διάφορες χρονικές φάσεις στη Ρωσία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η Vovk έμενε σε διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με την Ντούγκινα.

Το βίντεο δείχνει πως εισέρχεται στη Ρωσία, μετακομίζει στην ίδια περιοχή με το θύμα και φεύγει για την Εσθονία. Αρχικά στο βίντεο φαίνεται ότι η Vovk ανοίγει το καπό ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τα μαλλιά της είναι ξανθά. Είχε ήδη μπει στο σπίτι της Ντούγκινα ως μελαχρινή. Η Vovk είχε το ίδιο χρώμα μαλλιών όταν έφυγε από τη Ρωσία, αναφέρει το RIA.
Έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου

Οι Μυστικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ο δράστης ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Ντούγκινα.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος

Δήλωση για το θάνατο της κόρης του έκανε και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος φέρεται να νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το δυστύχημα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε το θάνατό της ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος».
«Ήταν μια όμορφη ορθόδοξη κοπέλα, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα εμπεριστατωμένα και βασισμένα σε αποδείξεις. Ποτέ δεν κάλεσε σε βία και πόλεμο. Ήταν ανερχόμενο αστέρι, στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας την σκότωσαν με κακία, κρυφά και αθόρυβα» είπε και πρόσθεσε.
«Οι καρδιές μας δεν λαχταρούν μόνο για εκδίκηση… χρειαζόμαστε τη νίκη (σ.σ. στον πόλεμο)».

Η αντίδραση του Κιέβου

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου