Δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, εξύβριση και... απειλή σχηματίστηκε κατά του Χρήστου Μαυρίκη, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου 1990-’93.
Ο «εθνικός κοριός», όπως έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές από τα ΜΜΕ, ήταν, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών», πρωταγωνιστής σε ένα επεισόδιο που συνέβη σε πρατήριο βενζίνης στο Πικέρμι, για το οποίο δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι διαπιστευμένοι αστυνομικοί συντάκτες.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το μεσημέρι της Κυριακής 21 Αυγούστου ο Χρήστος Μαυρίκης διαπληκτίστηκε με πολίτη για την προτεραιότητα στη σειρά εφοδιασμού και όπως ανέφερε στη μήνυσή του αργότερα ο τελευταίος, ο 68χρονος σήμερα πρώην τεχνικός του ΟΤΕ τον απείλησε, τον έβρισε και στο τέλος του έβγαλε και όπλο.
Τότε ο πολίτης, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», κάλεσε την Άμεση Δράση και το πλήρωμα που έφτασε στο σημείο ζήτησε τη συνδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Όντως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν ο Μαυρίκης και στον έλεγχο που έγινε σε αυτό και στον ίδιο βρήκαν και κατάσχεσαν έναν φακό με ενσωματωμένο τέιζερ (ηλεκτρικό εκκενωτή), έναν σουγιά και έναν κάλυκα πυροβόλου όπλου. Στην έρευνα, δε, που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη ένα παλαιό και οξειδωμένο υποπολυβόλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για το οποίο ισχυρίστηκε πως είναι κειμήλιο, και ποσότητα 40 γραμμαρίων κάνναβης.
Ο Χρήστος Μαυρίκης οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης όπου βρισκόταν και ο πολίτης με τον οποίο διαπληκτίστηκε και όταν έμαθε ότι του είχε κάνει μήνυση, υπέβαλε κι εκείνος μήνυση σε βάρος του για εξύβριση, απειλή, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.
Σε βάρος του οι αστυνομικοί συνέταξαν δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, εξύβριση και απειλή και την επόμενη ημέρα και οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, όπου η δίωξη που ασκήθηκε κατά του Μαυρίκη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και γι' αυτό αφέθηκε κι εκείνος ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μαυρίκης τον Απρίλιο του 1993 είχε καταγγείλει για πρώτη φορά στα ΜΜΕ ότι κατ’ εντολή του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παρακολουθούσε τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και μια σειρά πολιτικών προσώπων. Το ξέσπασμα της υπόθεσης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην τότε κυβέρνηση, με τον τότε πρωθυπουργό προσχηματικά να δίνει εντολή για «διερεύνησή» της.
Για απόπειρα εκβίασης
Τον Ιανουάριο του 1994, μετά την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεστήθη προανακριτική επιτροπή, που πρότεινε την παραπομπή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε όμως η υπόθεση να μην φτάσει σε ειδικό δικαστήριο και τον Ιανουάριο του 1995 η πρότασή του υπερψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο με ονομαστική ψηφοφορία.
Έτσι απηλλάγησαν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Νίκος Γρυλλάκης και ο Χρήστος Μαυρίκης.
Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί το 1998 για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και παράνομη βία σε βάρος των επιχειρηματιών Γ. Δαλακούρα και Δ. Μπέη καθώς και του εκδότη-διευθυντή του «Αδέσμευτου Τύπου» Δημήτρη Ρίζου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου