Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Ανοιχτή επιστολή στον Πλεύρη για την κατάσταση στο Ιπποκράτειο

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απευθύνει αναγνώστης, νοσηλευόμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με θέμα την «τραγική κατάσταση του χειρουργικού τομέα στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων». H επιστολή κινείται... σε γνωστά αντιπολιτευτικά μοτίβα και κλισέ για τον "ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό", στο γνωστό καταγγελτικό ύφος της ουτοπικής ριζοσπαστικής αριστεράς, που όμως κυβέρνησε κι επί ημερών της τα νοσοκομεία είχαν ακριβώς τα ίδια χάλια, όπως θα συνεχίσουν να έχουν, επειδή με πολιτικούς αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα κι επειδή πολλοί ταμπουρώνονται πίσω από ιδεολογήματα και λειτουργούν με βάση τις πολιτικές τους θέσεις, οπότε καταλήγουν σε κλισέ όπως "η δεξιά εμπορευματοποιεί την υγεία", λες και επί "πρώτης φοράς αριστερά", η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν διαφορετική ή στα άλλα δυτικά κράτη, οι πολίτες έχουν τζάμπα περίθαλψη 5 αστέρων....

Αυτά, επειδή βαριόμαστε τα κομμουνιστικά και συριζαίικα κλισέ για "ξεπουλήματα σε ιδιώτες". Να το καταγγέλουν αυτό, Έλληνες αριστεροί, τη στιγμή που η ελληνική αριστερά, όταν κυβέρνησε "ξεπούλησε" π.χ. την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ.ευρώ και υπέγραψε μνημόνια που υποθήκευσαν τη χώρα στους "ιδιώτες" και στις "αγορές" που κατήγγειλαν, για 99 χρόνια, πάει πολύ! 

Η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ως τάχαμου εμπόδιου στην εξάπλωση του "καλού δημόσιου τομέα", που "όταν γιγαντωθεί και κυριαρχήσει εξοντώνοντας κάθε μορφή ιδιώτη, θα βρούμε τη λύση σε όλα τα προβλήματα", έγινε πια βαρετή. Σ΄όλο τον κόσμο, ο ιδιωτικός τομέας, σέρνει το άρμα της προόδου, στην Ελλάδα, παρουσιάζουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, ως ...διαβολική, Παρακούρασε το κλισέ για τους "κακούς ιδιώτες" και το "ονειρεμένο δημόσιο, που αν προσληφθούνε μερικά εκατομμύρια ακόμη μόνιμων και καλοπληρωμένων κρατικών υπαλλήλων, θα κάνουν θαύματα!" 

Οι καταγγελίες είναι εύκολες, το δύσκολο είναι να βρείς λεφτά να πληρώνεις τους 10.000 γιατρούς που απαιτούνται για το "Ιπποκράτειο", ώστε να μη γκρινιάζουν οι υπάρχοντες για "έλλειψη προσωπικού"...
Το εμπεδώσαμε πια: τα νοσοκομεία είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Όσους κι αν προσλαμβάνει το κράτος, πάντα οι υπάρχοντες γκρινιάζουν για έλλειψη προσωπικού. 24 νοσοκόμες προσέλαβε το Ιπποκράτειο πριν 10 χρόνια, απ΄αυτές σήμερα εργάζεται μία! Οι υπόλοιπες 23 είναι συνήθως με άδεια εγκυμοσύνης ή απόσπαση ή μετακίνηση ή άδεια ασθενείας. Πόσους να προσλάβει δηλαδή μια κυβέρνηση για να είναι ευχαριστημένοι; 

Η (κάθε) κυβέρνηση φταίει, που στο Ιπποκράτειο -στη γενική εφημερία- έχει 40 γιατρούς στο πρόγραμμα και ...κανείς, ποτέ (!) δεν είδε εφημερεύοντα γιατρό , παρά μόνο ειδικευόμενους; Όσοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία, μπορεί να επιβεβαιώσουν αυτή την πικρή αλήθεια. Είδατε ποτέ σας γιατρό, πλην κάτι νεαρών ειδικευόμενων; Πού κρύβονται οι γιατροί; Και 4.000 να βάλει η πατρίδα στο πρόγραμμα, άμα εξαφανίζονται μαγικά, πάλι "έλλειψη προσωπικού" θα έχουν τα νοσοκομεία...

 

Η επιστολή του παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Κύριε Υπουργέ 

Με την παρούσα επιστολή μου δεν έρχομαι να προσθέσω τίποτε περισσότερο από ότι ήδη γνωρίζετε για την κατάσταση που έχει περιέλθει λόγω της σημαντικής έλλειψης αναισθησιολόγων ο χειρουργικός τομέας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου, ενός εκ των μεγαλυτέρων νοσοκομείων της χώρας και των Βαλκανίων όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του. 

Άλλωστε το ζήτημα αυτό το έχει αναδείξει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο το συνδικαλιστικό όργανο των Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και έχουν τοποθετηθεί μία σειρά από αξιόλογους επιστήμονες του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος παραιτηθέντες και μη. Άμεσος αποδέκτης όμως αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα, που χειμάζονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει και η δική σας κυβέρνηση και αδυνατούν να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουν στον απαγορευτικό για αυτούς ιδιωτικό τομέα υγείας. 

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που η υγεία τους για να αποκατασταθεί χρειάζεται είτε χειρουργική επέμβαση είτε μεταμόσχευση οργάνων ή μία βιοψία για να διερευνηθεί το εύρος της πάθησης τους, λόγω της ανάλγητης πολιτικής που εφαρμόζεται και στον τομέα της υγείας, είναι υποχρεωμένοι με στωικό τρόπο να καρτερούν για μήνες πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο τους για να ακούσουν το ευχάριστο μαντάτο, ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να γίνει το πολυπόθητο χειρουργείο, αν βεβαίως μέχρι τότε κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να είναι εν ζωή ή αν δεν έχουν περάσει σε άλλο πιο επιβαρυντικό στάδιο της υγείας τους. 

Είμαι ένας απ ́ όλους αυτούς τους εκατοντάδες ανθρώπους που περιμέναν στις λίστες αναμονής των χειρουργείων του συγκεκριμένου νοσοκομείου και ένιωσα τυχερός που μόλις πριν λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο μου ότι ήρθε επιτέλους και η δική μου σειρά! 

Το πόσο όμως τύχη μπορεί να υπάρξει όχι μόνο για την περίπτωσή μου αλλά και για τόσους άλλους ανθρώπους μετά από μία πολύμηνη αναμονή για μία διερευνητική επέμβαση, αυτό δυστυχώς διαπιστώνεται μετά το πέρας αυτής! 

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε Υπουργέ ως ένας από τους αποδέκτες των συνεπειών της πολιτικής σας στον τομέα της υγείας, μέσα από την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω όχι μόνο την δική μου αγανάκτηση, αλλά και όλων αυτών των ανθρώπων που βιώνουμε την ίδια κατάσταση ως ασθενείς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, παρακινούμενος από το γεγονός ότι δυστυχώς αυτή την σωρευμένη δίκαιη αγανάκτηση αντί να την εισπράξει στην ολότητα της η κυβέρνησή σας, διοχετεύεται προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που λειτουργεί σε τέτοιες περιπτώσεις ως σάκος του μποξ και βαλβίδα εκτόνωσης , παρ ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλυτερο τους εαυτό με αντίπαλο τα σωρευμένα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου, όπως το εισέπραξα από την τωρινή μου νοσηλεία. 

Την αγανάκτηση για την αναλγησία ενός κράτους που αδιαφορεί με τον πιο κυνικό τρόπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όποια πτυχή της καθημερινότητας τους αυτοί που δημιουργούν με την τίμια εργασία τους το Α.Ε.Π. αυτής της χώρας, αλλά δεν απολαμβάνουν τις παροχές που δικαιούνται ως αντάλλαγμα της συμβολής τους στην δημιουργία του πλούτου που παράγουν. 

Των ανθρώπων που όχι μόνο δημιουργούν τον δημόσιο πλούτο, αλλά χρηματοδοτούν εφόρου ζωής με τις εισφορές τους και με μία σειρά έμμεσους και άμεσους φόρους καθώς και τα σχετικά χαράτσια, την λειτουργία αυτού του κράτους που τους γυρίζει την πλάτη όταν βρεθούν στην ανάγκη του! Ενώ αντιθέτως τα αντανακλαστικά το ιδίου κράτους αναπτύσσουν μία αξιοζήλευτη ευαισθησία και ετοιμότητα όταν καλούνται να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις αυτών που “ καταναλώνουν “ το Α.Ε.Π.

για “ αναπτυξιακούς” πάντα λόγους και ας μην έχουν συμβάλει ούτε με μία ώρα εργασίας ή μια στάλα ιδρώτα στην δημιουργία του. 

Αυτή η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα προσδιορίζει και τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζει και η δική σας κυβέρνηση ! 

Το ποίος όμως αλήθεια είναι ο στρατηγικός στόχος στον τομέα της υγείας το αποκαλύπτουν:  Όλες αυτές οι διαχρονικές νομοθετικές παρεμβάσεις και πολιτικές αποφάσεις που απαξιώνουν συστηματικά τον δημόσιο τομέα υγείας και πλέον συμπυκνώνονται στον σχεδιασμό για το “ΝΕΟ ΕΣΥ“ που θα του δώσει και το καθοριστικό χτύπημα. 

 Η συνεχή περικοπή των δαπανών στον τομέα της υγείας. Μόνο για την περίοδο 2009 -2017 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ oι συνολικές δημόσιες δαπάνες υγείας σημείωσαν μείωση, από 15,41 δις € το 2009 σε 8,81 δις € το 2017 ήτοι μέιωση 6,6 δις € (ποσοστό 42,8%)! 

Όσα σχεδόν χρήματα ( 6 δις € ) δαπανήθηκαν από την 20ετή εμπλοκή της χώρας μας στον καταστροφικό για έναν ολόκληρο λαό πόλεμο στο Αφγανιστάν. 

 Η άρνηση για την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που προκύπτουν από το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα και όχι από τις σύγχρονες ανάγκες, 

Με την παράλληλη επιβολή ενός απάνθρωπου και εξοντωτικού εργασιακού καθεστώτος για να αντεπεξέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας από το ξεζούμισμα του εναπομείναντος υγειονομικού προσωπικού. 

Αυτός άλλωστε δεν ήταν κύριε Υπουργέ και ο βασικός λόγος που υποχρέωσε σε παραίτηση έναν σημαντικό αριθμό αναισθησιολόγων από το Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο ως και αυτόν ακόμη τον επικεφαλή του αναισθησιολογικού τομέα; 

Η προκλητική πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας σε βάρος του δημοσίου ακόμη και μέσα σε κατάσταση πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς. 

Μήπως αυτό δεν κάνετε με έμμεσο τρόπο στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου; 

Αξιοποιείτε την έλλειψη αναισθησιολόγων που εσείς ως κυβέρνηση προκαλέσατε και για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού ωθήσατε σε παραιτήσεις έναν μεγάλο αριθμό αναισθησιολόγων συνέπεια των αντεργατικών και αντιεπιστημονικών μεθόδων που επιβάλατε στην λειτουργία των νοσοκομείων με αφορμή την πανδημία, υποχρεώνοντας σε αναστολή λειτουργίας ή σε υπολειτουργία χειρουργικές μονάδες και τώρα ως ύστατη λύση διοχετεύεται την πραγματοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων που είναι για να γίνουν σε ασθενείς του νοσοκομείου, στις χειρουργικές αίθουσες των ιδιωτικών κλινικών ! 

Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας με τα απογευματινά ιατρεία και τα χειρουργεία που νομοθετήσατε προσφάτως , τα οποία καθιερώθηκαν αξιοποιώντας την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι παροχές υγείας εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. 

Βασικοί στόχοι της εμπορευματοποίησης που και η κυβέρνησής σας προωθεί με πάθος, είναι να αξιοποιηθεί ως δούρειος ίππος η δυνατότητα που δίνεται σε ασθενείς μέσω της οικονομικής τους ευχέριας να ξεπερνούν το πρόβλημα των πολύμηνων καθυστερήσεων σε αντίθεση με αυτούς που δεν την έχουν και στους υγειονομικούς να αναβαθμίσουν την οικονομική τους κατάσταση μέσω αυτού του δέλεαρ ( και όχι με τους αξιοπρεπής μισθούς που πρέπει να τους παρέχονται), ώστε να μπαίνουν εμπόδια στην ενοποίηση των συλλογικών και οργανωμένων αντιδράσεων από ασφαλισμένους και επαγγελατίες υγείας και να διαμορφώνεται έδαφος αποδοχής του στρατηγικού σχεδιασμού για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας! 

Το πρόβλημα λοιπόν Κύριε Υπουργέ που δημιουργήθηκε και στο Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε μεμονωμένο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα της αναμενόμενης κλιμάκωσης των παραπάνω ενεργειών όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που στόχο έχουν την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στις “ καθαρές “ κερδοφόρες υπηρεσίες υγείας και όχι στην “ λάντζα “ που την αφήνετε για ότι θα απομείνει στο τέλος από το δημόσιο τομέα υγείας !

Η εκ των υστέρων προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης αναισθησιολόγων, διατηρώντας το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ήταν βέβαιο ότι θα απέβαινε άκαρπη ! 

Στην εξίσωση που καλείστε να δώσετε λύση αν και από ότι φαίνεται από την διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα αυτό και τις παρενέργειες που έχει δημιουργήσει σε βάρος της υγείας δεκάδων ανθρώπων δεν είναι και ο διακαής σας πόθος, υπάρχουν τα εξής αριθμητικά δεδομένα:  Για τις 12 χειρουργικές αίθουσες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου χρειάζονται 40 αναισθησιολόγοι σύμφωνα με την εκτίμηση της επιστημονικής κοινότητας του νοσοκομείου. 

 Το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα προβλέπει 27 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων, αλλά έχουν απομείνει μόνο 8, δηλαδή το 1/5 στην 1η περίπτωση ή το 1/3 στην 2η, το αποτέλεσμα της όμως με όποιον υπολογισμό είναι τραγικό ! 

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δημιουργεί αίσθημα απελπισίας και ανασφάλειας σε όποιον δεν ανήκει στην αστική τάξη της χώρας για να μπορεί να επιλέξει σε ποιο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα , σε ποια χώρα ή σε ποια Ηπειρο θα καταφύγει για θέματα υγείας, αλλά ανήκει στα χαμηλά λαϊκά στρώματα και προσδοκά να βρει την λύση στο πρόβλημα της υγείας του στις δημόσιες δομές υγείας ! 

Η λύση αυτής της εξίσωσης όμως κύριε Υπουργέ είναι στα χέρια της κυβέρνησής σας , αν και την ουσιαστική και οριστική λύση μπορεί να την δώσει μόνο ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του! Και μην επιχειρήσετε να επικαλεστείτε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ότι σας εμποδίζει να πάρετε ουσιαστικά μέτρα, γιατί η πραγματικότητα το γνωρίζετε πολύ καλά είναι τελείως διαφορετική. Είναι θέμα προτεραιοτήτων και για την δική σας κυβέρνηση για το ποιές ανάγκες πρέπει να καλύπτονται πάση θυσία, ακομη και αν πεθαίνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας από την πανδημία και εκατοντάδες άλλοι από τις ασθένειες που πλέον δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Ακόμη και αν καταστρέφονται εκατομμύρια στρέμματα δασικού πλούτου, χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζωές από πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και σεισμούς και καταστρέφονται εξαιτίας όλων αυτών εκατοντάδες λαικές περιουσίες και δημόσιες υποδομές. 

Είναι οι “ανάγκες” που κατέστησαν την χώρα μας πρωταθλήτρια ανάμεσα σε 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με τα 6,5 δις € το 2021, τα 7,5 δις € για το 2022 και τα 4 δις € μ.ο. για κάθε χρόνο στις εξοπλιστικές δαπάνες; 

Δαπάνες που γίνονται για να νιώθουν οι “ φίλοι” σας εκεί στην Σαουδική Αραβία που μοιράζεστε κοινές “ αξίες “ μαζί τους ασφαλείς με τις χρυσοπλήρωμενες από τον λαό συστοιχίες πάτριοτ. Για να σας είναι ευγνώμονες οι άλλοι εκ του βορρά συμμαχοι που επιτηρείτε τον εναέριο χώρο τους με τα άλλα χρυσοπληρωμένα μαχητικά αεροπλάνα και όπου αλλού στέλνεται οπλισμό και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων καθ υπόδειξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ντόπιας αστικής τάξης που υπηρετείτε τα συμφέροντα της με συνέπεια. 

Αυτών τα συμφέροντα προστατεύονται με τα τόσα δις που σπαταλάτε για όπλα που προορίζονται όχι για την άμυνα της χώρας αλλά για τους τυχοδιωκτικούς πολέμους και επεμβάσεις των φίλων και συμμάχων σας εντός και εκτός της λυκοσυμμαχίας. 

Άρα χρήματα υπάρχουν, και ας μην μιλήσουμε για τα άλλα δεκάδες δις που κατευθύνονται με την μορφή αναπτυξιακών πακέτων σε όλους αυτούς που στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης έχουν γκριζάρει την μισή Ελλάδα από τις “ θαυματουργές “ συνέπειες της κάθε αντιπυρικής περιόδου. Ας δούμε λοιπόν κύριε Υπουργέ με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, τι θα μπορούσε να απολαύσει ο ελληνικός λαός αν από τα χρήματα που προέρχονται από την δική του φοροαφαιμαξη, για μία χρονιά τουλάχιστον τα 4 δις € πήγαιναν όχι για Νατοικούς εξοπλισμούς αλλά για κάποιες από τις δικές του κοινωνικού χαρακτήρα ανάγκες. 

Με 4 δις ευρώ κύριε Υπουργέ θα μπορούσαν: 

 Να κατασκευαστούν 57 νέα σύγχρονα Νοσοκομεία σε όλη την χώρα με κατασκευαστικό κόστος 71.000.000 ευρώ , όσο είχε προυπολογιστεί και η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας. ή 

 Να προσληφθούν 13.000 ειδικευμένοι γιατροί και όχι μόνο 6.000 που είναι οι κενές οργανικές θέσεις σύμφωνα με το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα, για να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες στον δημόσιο τομέα της υγείας αλλά και στους χώρους εργασίας και με εξασφαλισμένη μισθοδοσία για 10 χρόνια στην βαθμίδα του Επιμελητή Β ́!

Τι λέτε; Μέσα σε τόσους γιατρούς δεν θα υπήρχαν και 40 αναισθησιολόγοι για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο; 

ή 

 Να κατασκευαστούν 800 σύγχρονα και ασφαλή με αντισεισμική προστασία σχολικά συγκροτήματα σε όλη την χώρα με μ.ο. κόστος κατασκευής 5.000.000 ευρώ το ένα, όσο είχε προυπολογιστεί το νεο σχολικό συγκρότημα στην Νέα Φιλαδέλφεια για το το 3ο γενικό λύκειο και το 3ο γυμνάσιο. ή 

 Να χτιστούν 40.000 σπίτια όσος είναι και ο αριθμός των αστέγων στην χώρα μας με κόστος κατασκευής για κάθε σπίτι 100.000 ευρώ ! 

ή 

 Να χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής προστασίας για την ενίσχυση της πυροπροστασίας , της δασοπροστασίας, της αντιπλημμυρικής και αντισεισμικης θωράκισης. Για να μην κινδυνεύει πλέον κανένα δασικό οικοσύστημα, κανένας άνθρωπος και καμία περιουσία από πυρκαγιές , πλημμύρες , χιονοπτώσεις και σεισμούς ! 

Σας παρέθεσα ένα μικρό δείγμα από τις κοινωνικές ανάγκες που ταλανίζουν τον λαό και τον τόπο όχι γιατί ευελπιστώ ότι είναι στις προθέσεις σας ως κυβέρνηση να εφαρμόσετε τέτοιου είδους φιλολαϊκές πολιτικές , αλλα για να οριοθετήσω το έδαφος που έχετε διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζετε για να ζήσουν την χαμοζωή τους εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες. 

Αποσπασματικές λύσεις μπορεί να σκαρφιστείτε όπως και αυτό που επιλέξατε να κάνετε αντί να δώσετε την λύση που αρμόζει σε ένα τέτοιου μεγέθους νοσηλευτικό ίδρυμα με το να μεταφέρετε τους ασθενείς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου σε ιδιωτικές κλινικές για τις χειρουργικές επεμβάσεις. Κύριε Υπουργέ ακούστε έστω και τώρα την φωνή των ίδιων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει τα συνδικαλιστικά τους όργανα, μήπως και σωθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας και βρουν την υγειά τους ακόμη περισσότεροι. Την οριστική λύση όμως είναι βέβαιο ότι θα την δώσει ο ίδιος ο λαός που βιώνει καθημερινά στο πετσί του τις συνέπειες από τις εγκληματικές πολιτικές με τον οργανωμένο του αγώνα ! Υστερόγραφο: Κατά την διάρκεια κύριε Υπουργέ της νοσηλείας μου, βίωσα ( όπως φυσικά τον βίωσαν και άλλοι ασθενείς ) όλο αυτόν τον τραγέλαφο που έχετε δημιουργήσει με την πολιτική σας στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. 

Για μία διερευνητική εγχείρηση μέσα στην διάρκεια τριών ( 3 ) 24ωρων νοσηλείας, μετακινήθηκα τέσσερις ( 4 ) φορές , αναμέσα σε δύο ( 2 ) νοσηλευτικά ίδρύματα, σε τέσσερις ( 4 ) κλινικές και τέσσερα ( 4 ) δωμάτια με ανάλογο χρόνο αναμονής για κάθε μετακίνηση εκτός κλίνης και με ότι σημαίνει αυτή η διαρκή κινητικότητα για την ποιότητα νοσηλείας ενός μετεγχειρητικού ασθενή και συγκεκριμένα: 

 8/8ου από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο με δική μου μέριμνα μετακίνηση σε Ιδιωτική κλινική δωμάτιο 406 για την πραγματοποίηση της διερευνητικής χειρουργικής επέμβασης στις 9/8ου.  10/8ου μεταφορά με ΕΚΑΒ από Ιδιωτική κλινική στην Καρδιολογική κλινική δωμάτιο 307 του Ιπποκράτειου νοσοκομείου λόγω μετατροπής της ουρολογικής κλινικής σε μονάδα covid. Η ουρολογική κλινική με ελάχιστες κλίνες “φιλοξενήται” σε χώρους της Ε ́ χειρουργικής κλινικής .  11/8ου ώρα 14.30 μεταφορά από καρδιολογική κλινική μαζί με τα κλινοσκεπάσματα μου ανά χείρας λόγω έλλειψης στην Ε ́χειρουργική κλινική στο δωμάτιο 308. Μετά από το πέρας μισής ώρας στις 15.00 ́ εντολή εκ νέου για μεταφορά στο δωμάτιο 309 της ουρολογικής κλινικής που φιλοξενείται στην Ε ́ χειρουργική κλινική !!! 

Αυτή και πολύ χειρότερη ακόμη είναι κύριε Υπουργέ η καθημερινότητα των ασθενών στο νέο ΕΣΥ που διαμορφώνεται σιγά σιγά με τις ̈σωτήριες χειρουργικές ” σας παρεμβάσεις. Αυτός είναι και ο γολγοθάς των εργαζομένων στην υγεία που προσπαθούν κάτω από τραγικά αντίξοες συνθήκες να καλύψουν με περίσσιο φιλότιμο και αλτρουισμό όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων οι εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ! 

Σε όλους αυτούς απευθύνω και εγώ από την πλευρά μου τις θερμές μου ευχαριστίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας μου και την άμβλυνση των προαναφερόμενων προβλημάτων που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της νοσηλείας μου στο Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο ! 

Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ! 

Μιχάλης Μιχαήλ 

Θεσσαλονίκη 12 Αυγούστου 2022 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου