Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Άσε μας ρε Δήμαρχε....

«Έχω ιδιαίτερη επιμονή στις υποδομές, σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στην πόλη μας ώστε όχι μόνο να είναι ελκυστική και φιλόξενη αλλά να είναι η πόλη που αξίζει στους πολίτες της» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην.... τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιου και συμπλήρωσε: «χαίρομαι που ένα-ένα τα έργα αρχίζουν και καρποφορούν».Σε μια συνοπτική παρουσίαση της εξέλιξης των έργων που υλοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι προχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων, στο σχέδιο του Δήμου για την αστική αναζωογόνηση 10 εμπορικών δρόμων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην εκκίνηση των εργασιών στο «Πάρκο για Όλους», στην ανάπλαση της περιοχής μεταξύ Λαγκαδά- Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού, στις εργασίες στην πλατεία Ναυαρίνου, στην υπογραφή συμφωνίας -πλαίσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για αποκαταστάσεις μικρής κλίμακας σε πεζοδρόμια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, στην υπογραφή της σύμβασης για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, στην εξασφάλιση 12 εκ ευρώ για τις απαλλοτριώσεις στην Ψελλού και τη δημιουργία πολυτροπικού σταθμού και τέλος στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και παρεμβάσεις αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης σε μια περιοχή περίπου 190 στρεμμάτων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

«Έχει ιδιαίτερο νόημα να αντιληφθούν όλοι ότι εδώ γίνεται μια σημαντική προσπάθεια χωρίς διαλείμματα, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αναβολές σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο με πολλές αντιξοότητες» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «το ενεργειακό κόστος, το κόστος των υλικών είναι πραγματικά τροχοπέδη – για αυτό προχωράμε και σε αναμορφώσεις».



Σχόλιο makpress:

Ωραίες και ευχάριστες οι κοινοτυπίες του Δημάρχου, τα ίδια λένε όλοι οι Δήμαρχοι. Εμείς θα μείνουμε στη φράση-κλισέ: "να είναι η πόλη που αξίζει στους πολίτες της". Λογικό να το λέει ο Δήμαρχος, που θέλει να χαϊδέψει αυτιά, αλλά εμείς που δεν έχουμε το ζόρι να αρέσουμε, αλλά να είμαστε σκληρά χρήσιμοι, 
ρωτάμε:

από πού κι ως πού, οι πολίτες αυτής της πόλης αξίζουν μια καλύτερη πόλη; Δεν έχουν αφήσει τετραγωνικό εκατοστό που το να μην το έχουν γράψει με τα βρωμοσυνθήματά τους, κάθε πικραμένος γράφει τη μαλακία του σ΄όποιον τοίχο βρεθεί μπροστά του και ΟΛΟΙ οι δημόσιοι χώροι είναι βανδαλισμένοι. 

Το ξαναγράψαμε δεκάδες φορές: κάνουν διάφοροι φορείς (δήμος, ιδρύματα κ.λπ.) ένα ωραιότατο, λειτουργικό πάρκο, με τις βρύσες του, τα παγκάκια του και σε ένα μήνα, είναι ΟΛΑ τα παγκάκια γραμμένα από ζώα νεαρούς και ΟΛΕΣ οι βρύσες σπασμένες. Τίποτε δεν λειτουργεί. 

Πώς λοιπόν "αξίζουν" μια καλύτερη πόλη οι Θεσσαλονικείς, όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες ζώα, που δεν σέβονται ΤΙΠΟΤΕ από τις κοινόχρηστες υποδομές;
Σε ποιά άλλη πόλη του κόσμου, ΟΛΕΣ οι κοινόχρηστες υποδομές είναι "γραμμένες";



Αυλή σχολείου στην πολιτισμένη Ελλάδα (1ο δ.σ. Θεσσαλονίκης), που οι πολίτες της "αξίζουν κάτι καλύτερο"



Αυλή σχολείου στην "απολίτιστη" Τουρκία (1ο δ.σ. Αντάλειας), που οι πολίτες της είναι "Μογγόλοι"  ( για να μη βάλουμε Δανίες και Σουηδίες....)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου