Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Επόμενος στόχος του Πούτιν τα Βαλκάνια: Τι «βλέπει» ο Βρετανός πρώην πρέσβης στη Μόσχα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα «αυξήσει την αναταραχή» στη Δύση αν συνεχίσει να αντιμετωπίζει ολοένα και βαθύτερα προβλήματα στην Ουκρανία, πιστεύει ο.... πρώην πρέσβης της Βρετανίας στη Ρωσία Ρόντερικ Λέιν. «Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να υποκινήσει περισσότερες συγκρούσεις στα Βαλκάνια. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη μεγαλύτερη ρωσική δραστηριότητα στην Ανατολική και Βόρεια Αφρική» είπε στο Sky News. 

 Πρόσθεσε ότι πίστευε ότι ο ρώσος πρόεδρος θα προσέφερε «κάποια στιγμή» κάποιου είδους κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την αναγνώριση της προσάρτησης τεσσάρων δυτικών επαρχιών της Ουκρανίας. «Νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από τακτικές καθώς η κατάσταση στο έδαφος στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για τα στρατεύματά του», συνέχισε ο Λέιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταση του πολέμου θα μειωθεί γιατί και οι δύο πλευρές είναι αρκετά εξαντλημένες. «Και νομίζω ότι μπαίνουμε σε ένα είδος αδιεξόδου με περιστασιακές αψιμαχίες στη Γραμμή Ελέγχου και έναν μακρύ, παρατεταμένο πόλεμο φθοράς», είπε. 

 Είπε ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν έχει «απόλυτη εμμονή» με την Ουκρανία και ότι ο ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι θα κερδίσει. «Δεν υπάρχει πραγματικά τέλος. Δεν αφορά μόνο τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται εδώ και οκτώμισι χρόνια. Και ο Πούτιν έχει απόλυτη εμμονή με την Ουκρανία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου