Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ένας ημίονος κακοποίησε έναν όνον

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

             Όλη η Ελλάδα ανατρίχιασε με το ελεεινό ανθρωποειδές που έσερνε με το αυτοκίνητό του τον γάιδαρο επί ένα χιλιόμετρο περίπου. Εξ αφορμής αυτού ...

τού πρωτοφανούς γεγονότος μας ενημέρωσε ο πολύς κ. Ευαγγελάτος, ότι η αγάπη προς τα ζώα είναι σύμφυτη με τον άνθρωπο. Θα συμφωνήσω μαζί του, αλλά η παρατήρηση ήταν άστοχη, διότι εμμέσως πλην σαφώς προσπάθησε να μας πείσει, ότι το κτήνος που κακοποίησε τον γάιδαρο ανήκει στο ανθρώπινο είδος.

         Το χειρότερο όλων, όμως,  είναι, ότι και αυτός  έδωσε βήμα στον συνήγορο του ανθρωπόμορφου τέρατος, για να μας πληροφορήσει, ότι ο εντολέας του ανέβασε τον γάιδαρο στο αυτοκίνητό του, επειδή ήταν πληγωμένος από  δάγκωμα λύκου, και τον έδεσε καλά, αλλά ο γαϊδαράκος γλίστρησε και βρέθηκε στο οδόστρωμα, χωρίς να τον αντιληφθεί το μουλάρι. Σήκωσε, λοιπόν, το μουλάρι ένα βάρος 200 κιλών και το απόθεσε στην καρότσα του φορτηγού του. Αυτό μας είπε ο κ. συνήγορος, για να επιβεβαιώσει τη λαϊκή δοξασία, ότι «οι δικηγόροι είναι ψεύτες».

         Αλήθεια, πότε επί τέλους θα επιτελέσουν το έργο τους οι δικηγορικοί σύλλογοι πειθαναγκάζοντας τα μέλη τους να  συμμορφώνονται με τον Κώδικα Δικηγόρων; Πόσο πιο ξεφτίλα πια.

       Κι’ όσο σκέφτομαι, ότι αυτό το μουλάρι είναι σφόδρα πιθανόν να μετέχει σε δημοσκοπήσεις, αλλά μετά βεβαιότητος μετέχει, όπερ χείριστον, σε εκλογικές αναμετρήσεις για την επιλογή αρχόντων, όπως εκλεγμένος άρχων είναι και ο ίδιος.

      Τυχαίο ότι όλα τα εγκλήματα, ειδεχθή και μη, διαπράττονται από τους δυνατούς κατά των αδυνάτων;

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου