Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Βρέθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης ο μαλάκας της χρονιάς !

εικόνα αρχείου

 Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 19 Αυγούστου, στην κωμόπολη Εράτυρα, της Κοζάνης. Η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, "Φ.Σ.Αναγέννηση", διοργάνωνε χορό στην πλατεία του χωριού, όταν....

εμφανίστηκε ο μαλάκας.


Όλοι πήραν χαμπάρι το περιστατικό εκτός από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Καιρός να το μάθει κι αυτός καθώς το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως (ν4285/14, άρθρ.5, παρ.1). 



Όταν η ορχήστρα έπαιξε ποντιακό τραγούδι, ένας άντρας κλώτσησε το νταούλι και είπε: “Από πότε χορεύουμε εδώ Αούτκα (ποντιακά)”, και απευθυνόμενος σε πόντια νύφη,  που μένει στην Εράτυρα ανέφερε ”είπαμε, την έχουμε νύφη, αλλά εμείς είμαστε Έλληνες".


Το περιστατικό χάλασε το κλίμα, ενώ όλοι καταφερθηκαν εναντίον του αρνητικού πρωταγωνιστή.


Η Αναγέννηση Εράτυρας έβγαλε και ανακοίνωση που καταδικάζει το συμβάν

Η ανακοίνωση του Φ.Σ. Αναγέννηση Εράτυρας:

“Η πιο πετυχημένη εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου ΕΡΑΤΥΡΑΣ αμαυρώθηκε από κατάπτυστη, μεμονωμένη ρατσιστική επίθεση στο ποντιακό συγκρότημα που τίμησε με την παρουσία του μέρος του προγράμματος.

Σύσσωμο το Δ. Σ καταδικάζει την ενέργεια που προσβάλλει τα μέλη της και τους αθλητές του πιο ζωντανού Συλλόγου στην Εράτυρα και όχι μόνο.

Προσβάλλει το χωριό, και μας επιστρέφει στον άκρατο συντηρητισμό και τον σκοταδισμό που τροφοδοτείται δυστυχώς και εσωτερικά από κύκλους της συντηρητικής Εράτυρας.

Το Δ.Σ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για λογαριασμό όλης της Εράτυρας την οποία προσέβαλλε.

Το Δ.Σ ζητάει συγγνώμη από τους δεκάδες Ποντίους που τίμησαν την Εκδήλωση και ήρθαν από όλα τα μέρη του Βοΐου να στηρίξουν το Σύλλογο και να καμαρώσουν τα παιδιά τους – αθλητές που αγωνίζονται στην Ομάδα,με τις τόσες επιτυχίες.

Το Τ.Σ και οι φορείς της Εράτυρας να στιγματίσουν με αποφάσεις τους το περιστατικό εάν επιθυμούν να πάρουν αποστάσεις απο τους κύκλους του σκοταδισμού και του ρατσισμού που τροφοδοτούνται στην κοινωνία.

Υ. Γ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΑΤΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ τίμησαν την Εκδήλωση με πρωτόγνωρη προσέλευση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να στηριχτεί αυτή η βραδιά.

Με εκτίμηση,

Δ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ”





(εικόνα αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου