Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Απαγορεύεται η παρακολούθηση πωλητικών


 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πρωτίστως, διότι είναι πολίτες και ως τοιούτοι έχουν  συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως το απόρρητο της επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο. Κυρίως, όμως, επειδή δεν πρέπει:

-να γνωρίζουμε ποιό ρουσφέτι κάνει ο πωλητικός σε ποιόν

-να γνωρίζουμε, αν γκομενίζει, αντί να κοιτάζει τη δουλειά του και την οικογένειά του

-να γνωρίζουμε, τί του ζητούν οι ψηφοφόροι του

-να γνωρίζουμε, ότι έχει ομολογήσει πως δεν έχει διαβάσει κανένα νομοσχέδιο από αυτά που ψηφίζει

- να γνωρίζουμε ποιός γράφει τα βαρετά λογύδρια που διαβάζει [κατά παράβαση του Κανονισμού], όταν ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής

-να γνωρίζουμε με ποιούς πράκτορες ξένων υπηρεσιών συνομιλεί ή συναντάται για το καλό της παρτίδος του

-να γνωρίζουμε πόσες μίζες έχει συμφωνήσει να εισπράξει ή έχει ομολογήσει, ότι εισέπραξε, και από ποιόν

-να γνωρίζουμε ποιούς έχει εκβιάσει ή παρανόμως ανταμείψει, για να του κάνουν ένα ρουσφέτι

-να γνωρίζουμε με ποιούς δικαστικούς λειτουργούς εν ενεργεία  συνομιλεί και για ποιό λόγο

-να γνωρίζουμε πώς κατάφερε να γίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις πλείστων όσων έργων σε συγγενείς και κολλητούς εν γένει.

      Πάντως, χαίρομαι που μέσα στον ορυμαγδό τών εκατέρωθεν γελοίων δηλώσεων/αντεγκλήσεων των πωλητικών σε σχέση με το θέμα, ώστε να προβληθούν στο γυαλί [π.χ. Κατρούγκαλος: «επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες»], όλα τα ΜΜΕ μετέδωσαν την πιο  σοβαρή είδηση: «η παραθερίζουσα στη χώρα μας Σάντρα Μπούλοκ έφαγε γίδα βραστή». 

     Να μην παραλείψω να σημειώσω, ότι δέχθηκα αρκετά τηλεφωνήματα γνωστών, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν, τί εννοούσε ο Σταϊκούρας, όταν είπε πως «έχει τεθεί ένα threshold».  Τους παρέπεμψα στον μπάρμπα-Γιώργο στ’ Άγραφα.

Σώτος

Υ.Γ. Τί θυμήθηκα!

2 Μαρ 2014

Κασέται, εδώ αι καλαί κασέται ….



Προχθές πήρε στο τηλέφωνο τον γιο του και του είπε να πάει επειγόντως στο γραφείο. Σε μισή ώρα κατέφθασε ο γιος ασθμαίνων και εισβάλλοντας στο γραφείο ρώτησε:


[Εκατοστή πεντηκοστή τέταρτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή τεσσαρακοστή έκτη  από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ενενηκοστή πέμπτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Προχθές πήρε στο τηλέφωνο τον γιο του και του είπε να πάει επειγόντως στο γραφείο. Σε μισή ώρα κατέφθασε ο γιος ασθμαίνων και εισβάλλοντας στο γραφείο ρώτησε:

-         Τί έγινε ρε πατέρα;

-         Άκου παιδί μου. Ξέρω ότι τα περισσότερα τα έχεις στείλει στην Ελβετία.

-         Ναι.

-         Έχω, όμως, και € 30 εκ. στο σπίτι.

-         Στο σπίτι; Θα με τρελλάνεις; Είναι δυνατόν να υπάρχουν στο σπίτι τόσα λεφτά;

-         Ψάξε στο δάπεδο της ντουλάπας στην κρεββατοκάμαρα, κάτω από τον νεροχύτη, πίσω από τον μπιντέ και στο πατάρι του λουτρού. Ρίξε και μια ματιά στο καζανάκι του WC.

-         Σοβαρολογείς τώρα;  Έβαλες εκεί λεφτά;

-         Σε πεντακοσάρικα. 60.000 μωβ. 15.000 ή 12.000 σε κάθε κρύπτη.

-         Απορώ με το μυαλό σου.

-         Εν πάση περιπτώσει, φρόντισε να τα εξαφανίσεις εντός μίας ώρας.

-         Πώς; Να τα πάω πού;

-         Πρόβλημά σου, σκέψου κάτι. Α, άκου στο ραδιόφωνο δήλωση του Μπουμπούκου.

«Ως ασφαλισμένοι είσθε μέτοχοι ασφαλιστικού Ταμείου σας. Το Ταμείο χρεοκόπησε, άρα  χάσατε τα λεφτά σας» [το ραδιόφωνο ήταν ανοικτό για να μην μαγνητοφωνείται η συνομιλία πατρός-υιού].

-         Πες μου τώρα πού να τα πάω.

-         Ο Μπαρμπούτσογλου μου χρωστά πολλές χάρες. Ρώτα τον.

Αυτή είναι μία «αυθεντική» συνομιλία, εκτός από τη δήλωση Μπουμπούκου που είναι γνήσια. Τη συνομιλία, η οποία φέρεται να ήταν τηλεφωνική, ώστε να μην κινδυνεύουν οι συνδιαλεγόμενοι από υποκλοπές,  παραμόρφωσαν κάποιοι περίεργοι άνθρωποι από την παρέα ως εξής:

-         Υπάρχουν άλλα € 30 εκ. μπαμπά. Τί να τα κάνω;

-         Εξαφάνισέ τα, όπως τα άλλα.

-         Κι’ αυτά που έχεις βάλει στο μπαούλο;

-         Κι’ αυτά.

-         Κι’ εκείνα που σου έδωσε ο Τούρκογλου;

-         Κι’ εκείνα.

-         Κι’ εκείνα της Ερυθράς Ημισελήνου;

-         Κι’ εκείνα.

-         Και τα υπόλοιπα;

-         Ποια υπόλοιπα;

-         Αυτά που είχες ξεχάσει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

-         Αυτά τα έχουμε διώξει ήδη παιδί μου.

-         Όλα;

-         Όχι, τα μισά. Είσαι με τα καλά σου; Τί κουβέντες είναι αυτές;

-         Ρωτάω ρε πατέρα, μήπως και έκανες κάτι όπως με τα λεφτά της μαμάς.

-         Ποιάς μαμάς;

-         Μία είναι πατέρα η μαμά.

-         Α ναι, εκείνα που είχαν συγκεντρωθεί για τη νεολαία του κόμματος. Τα είχα ξεχάσει. Κάτσε να την πάρω τηλέφωνο να μου θυμίσει τί τα κάναμε.

            Μόλις μεταδόθηκε το ηλικίας 2 μηνών ηχητικό δοκουμέντο, χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπανανιστάν απαιτώντας αλλαγή κυβερνήτη. Εντελώς αυθόρμητα. Όλοι οι δημοκράτες παρόντες να εκδιώξουν τον διεφθαρμένο πρωθυπουργό. Με μπαλτάδες, μαχαίρια, στυλιάρια, λαμαρίνες, παλούκια, τόξα, ασπίδες, αλεξίσφαιρα, κράνη, μπότες και λοιπά χρειώδη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κάτι σαν Ουκρανία ρε παιδάκι μου.

Μίλια μακρυά ο Βενιαμίν χαμογελούσε πονηρά ακούγοντας την «υποκλαπείσα» συνομιλία. «Ας πρόσεχε, πολύ ψηλά τον είχε σηκώσει τον αμανέ» σιγοψιθύρισε. Στη συνέχεια σχημάτισε αργά τον αριθμό κλήσης της απ’ ευθείας γραμμής στον Λευκό  Οίκο. «Παιδί, πιάσε μια Τιμοσένκο» φώναξε του Ομπάμια, «μας τα ‘πρηξε ο Βλαδίμηρος στη Συρία».

Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Άκουγα τον Πρετεντέρη και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Ρωτούσε τον απόντα, φυσικά, Ερντογάν να του πει επί τέλους αν τα είχε πάρει ή όχι και να μην κάνει την πάπια. Έχουμε παλαβώσει τελείως. Τον Άκη δεν τον είχε ρωτήσει ποτέ, ούτε τον Μαντέλη, ούτε τον Τσουκάτο, ούτε τον Θέμο ούτε όλα τα άλλα λαμόγια που ξέρει ότι τα έχουν πάρει και τους έχει και σε ακτίνα βολής χειρός, όχι πέρα στην Άγκυρα. Αυτό θα πει «δημοσιογράφος-σχολιαστής» ρε! Να κόπτεται υπέρ των πτωχών και αδυνάτων που τους ξεσκίζουν οι κυβερνώντες με τις μίζες. Σε άλλες χώρες, όμως, όχι στο Ellada!

στις Κυριακή, Μαρτίου 02, 2014

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου