Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Τι γίνεται όταν κάποιοι καταλαμβάνουν την παραλία με δεκάδες τροχόσπιτα;

 Παρασκευή απόγευμα. Στη θέση Πύργος, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου της Χαλκιδικής. Η ακτή έχει περικυκλωθεί από μια σειρά λευκά τροχοκινούμενα. Υπάρχουν.... σημεία που η οπτική επαφή από τη στεριά προς της θάλασσα έχει χαθεί. Ένα τοίχος από λαμαρίνες έχει αποκόψει τη θέα.. 

Μια λευκή αποικία 23(!) αυτοκινούμενων έχουν κατασκηνώσει πάνω στην ακτή, σε δυο σημεία της. Έχουν πινακίδες Τσεχίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ρουμανίας και άλλων χωρών. Πλάι στα αυτοκινούμενα έχουν βγει καρέκλες, τραπέζια. Άνθρωποι απολαμβάνουν το σούρουπο με τις ανέσεις ενός κάμπινγκ. Κάνουν μπάνιο με αφρόλουτρα στην παραλία, μαγειρεύουν σε κουζινάκια που έχουν εμφανιστεί στον ακτή, απλώνουν τα πλυμένα τους ρούχα. Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αν βρισκόταν πάνω σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ. 

Στο οποίο θα πλήρωναν για να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του. Μόνο που εδώ δεν υπάρχει καμία υποδομή για κάτι τέτοιο. Δίπλα τους είναι τα ερείπια του Πύργου. Εδώ βρέθηκαν ίχνη προϊστορικών οικισμών. Η περιοχή είχε επίσης ανάπτυξη στα κλασσικά χρόνια. Αποτέλεσε και μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Είναι σήμερα μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής.. 

Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα απέραντο υπαίθριο κάμπινγκ. Τηλεφωνώ στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου, απέχει πέντε λεπτά μόλις από αυτό το σημείο. Τους ενημερώνω για το τι συμβαίνει. 

"Κύριε" μου απαντούν, "τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται νόμιμα εκεί, όπως φαντάζομαι έχετε παρκάρει και σεις το δικό σας για να κάνετε το μπάνιο σας". Μα, τους εξηγώ, εδώ μιλάμε για μια υπαίθρια κατασκήνωση 23 κινούμενων τροχοσπίτων σε μια ακτή με κάθε δυνατή χρήση της. Δεν απαγορεύεται μου λένε, ο νόμος το επιτρέπει. Προσπαθώ μάταια να τους παρακινήσω να ασχοληθούν. Μάταια. Εφόσον δεν βγάζουν τίποτε να απλώσουν μέσα από τα αυτοκινούμενα είναι νόμιμοι μου λέει ο αστυνομικός. Μα βγάζουν του λέω…. 


Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/nomimo-mporei-na-einai-logiko-einai-13479

Δείτε τη νομοθεσία εδώ : https://www.motorhomeclub.gr/nomothesia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου