Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ν. Παππάς στον Flash 99.4: «Δεν εκβίασα τον Μιωνή για τη Μαρέβα Γκραμπόσφκι»

Ξεκάθαρος ότι δεν εκβίασε τον Σάμπυ Μιωνή για να «μεσολαβήσει» στον Σταύρο Παπασταύρου ώστε να «δώσει» τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ήταν ο ...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ο κ. Παππάς στην αποκαλυπτική του συνέντευξη διαβεβαίωσε ότι στην προανακριτική επιτροπή ρωτήθηκε σχετικά από τους βουλευτές της ΝΔ, για να απαντήσει ότι «τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Καλώς απάντησα έτσι στην επιτροπή».

Μάλιστα, πέταξε το μπαλάκι προς τη Νέα Δημοκρατία, προτρέποντας την πλειοψηφία «αν έχει τα κότσια» να τον παραπέμψει. «Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», είπε με νόημα.

Πάνω από τρεις συναντήσεις

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενημερώνεται για κάθε συνάντηση, ωστόσο είναι εκείνος που αναθέτει καθήκοντα. Πάντως, υπογράμμισε ότι δεν έχουν υπάρξει μόνο τρεις συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές (δύο στην Αθήνα, παρουσία των κυρίων Μιωνη και Φιλιππάκη και μια στην Κύπρο από όπου είναι και η καταγραφή), αλλά περισσότερες στα πλαίσια προετοιμασίας των επισκέψεων ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ.

«Τίποτα μεμπτό»

«Δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό. Ήταν συναντήσεις που βγάλαμε ανακοινώσεις», υποστήριξε ο κ. Παππάς. Σε ερώτηση, δε, για το αν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πλήττουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, απάντησε «όχι».

Άλλωστε, όπως σημείωσε, η συνομιλία με τον κ. Μιωνή είναι «κενή περιεχομένου, καθώς δεν αποκαλύπτει τίποτα».

Επίσης, ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει στοχοποιηθεί, ενώ απέδωσε τα δημοσιεύματα περί αποστάσεων Παπαγγελόπουλου σε «διάφορα συστήματα που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοιες και να προβοκάρουν».

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς ανέφερε στη συνέντευξή του:

-«Γίνεται προσπάθεια να συσκοτιστούν οι αποκαλύψεις που έγιναν στην προανακριτική Επιτροπή.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αποκαλύψεις για καταθέσεις που μιλούν για έμβασμα από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μιωνή προς τον κ. Παπασταύρου, 2,6 εκατ. ευρώ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2014. Επίσης, έχουμε τις αποκαλύψεις ότι η Ελένη Ράικου, όχι μόνο έχει λάβει χρήματα δια του συζύγου της (είναι η εισαγγελέας που ερευνούσε το σκάνδαλο της Novartis και δυστυχώς πλημμύρισε το σπίτι της και χάθηκαν τα χαρτιά), αλλά ο σύζυγος ζημίωσε με 1,7 εκ. ευρώ το Δημόσιο. Όλα αυτά γίνονται μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν».

-«Έχουν καταρρεύσει τα περί σκευωρίας της Novartis. Να θυμηθεί ο κόσμος ότι τρεις εκ των δέκα αναφερόμενων στη δικογραφία είναι ελεγχόμενοι, ένας εκ των οποίων είναι υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ένας ο διωκόμενος, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Άρα, δεν υπάρχει σκευωρία Novartis και επειδή δεν υπάρχει, έχουν στήσει ένα παραμύθι ότι υπήρχε παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου».

-«Ο κ. Μιωνής έκανε όλες τις business του και εκτός από εμένα μπορεί να έχει καταγράψει κι άλλους, της άλλης πλευράς».

-Στην ερώτηση αν θα προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Δεν εμπλέκομαι ως ιδιώτης. Έχω κάνει συναντήσεις επειδή ήμουν μέλος της κυβέρνησης. Θα κρίνουμε πώς θα κινηθούμε με βάση τα συμφέροντα της χώρας και της πατρίδας»

-«Δεν μετανιώνω για τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο λόγος για τον οποίο ανακατευτήκαμε ήταν γιατί έγινε παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Και το παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Μιωνής».

-«Ο κ. Σαμαράς κρύβεται μέχρι τέλους. Είναι προφανές ότι κάτι έχει να κρύψει, είναι τις ασταμάτητες business. Συναλλαγές, business και επενδύσεις».

-«Ο Μιωνής ήταν οι βασικός αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, βασικός διαχειριστής των χρημάτων πολλών ανθρώπων. Ήταν κολλητός του Παπασταύρου, δούλευαν από χρόνια μαζί. Και παρενέβη ο Σαμαράς σε Μέσα Ενημέρωσης να μην γράφονται πράγματα εναντίον του επειδή είχε βοηθήσει τη ΝΔ».

-Για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των 2,6 εκατ. ευρώ υπογράμμισε: «Βγήκε μια απόφαση του ΣτΕ ότι δεν μπορούν να γίνουν φορολογικοί έλεγχοι για την περίοδο πριν το 2007. Είναι μια απόφαση που δεν είναι συμβατή με το δημόσιο συμφέρον. Τα κυβερνητικά στελέχη εδώ βγαίνουν υπερηφάνως ότι έχουν αθωωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ».

-«Ο στόχος είναι πάντα ο άνθρωπος που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Θέλουν να πλήξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ξέρουν ότι είναι ο έντιμος πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Άφησε ταμεία γεμάτα. Τακτοποίησε την οικονομία. Αυτό δεν του το συγχωρούν».

-«Εάν έχουν τα κότσια, να με παραπέμψουν και να σταματήσουν να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα».

-«Απ ‘ο,τι φαίνεται, υπάρχει παρακράτος και με μαγνητοφωνούσε. Εγώ είμαι αυτός που υπέστη την παράνομη απομαγνητοφώνηση».

Ακούστε όλα όσα είπε στον Flash 99.4 ο Νίκος Παππάς:

https://www.youtube.com/watch?v=glDvdaAw820&feature=emb_title

1 σχόλιο:

  1. Τί να πρωτογράψω; Βαρέθηκα να μοιράζω ψόφους!

    Θ' αρκεστώ λοιπόν στην αναμετάδοση της μυστικής συνομιλίας της μιρέιγ κιτσομήτρου με την φίλη της γιάννα, που κατέγραψε κοριός της... κυπ:

    - Ναι, χγυσή μου. Παγαλίγο να πιάσουν το φίλο μας τον antoine, αλλά μην ανησυχείς. Οι βέγοι γεφυγαίοι σαν το κόππα μιωνί, το γαββινοπεντάλφα και το ίδιο το homme aveugle - fou, το μπεν χιγάμ, είναι καλά δικτυωμένοι και ογ-γανωμένοι, και δεν τους πειγάζει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή