Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Μάθημα αγγλικών στο νηπιαγωγείο; ΝΑΙ.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Είχα γράψει παλαιότερα ότι το βίδεο που προέβαλε ελβετικό κανάλι για τη Novartis δεν μας έκανε σοφότερους. Απλώς μας θύμισε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια δήθεν για επιμόρφωση των γιατρών, αλλά στην ουσία για πολυτελείς διακοπές με αντάλλαγμα τη ...
συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Πέρα των προμηθειών που μοιράζουν.

Τώρα, με τον συμβιβασμό, στον οποίο προήλθε η Novartis με το αμερικανικό δημόσιο, άρχισαν οι κόντρες. Πουθενά, λέει, δεν αναφέρονται πωλητικά πρόσωπα. Σωστόν. Αναφορά γίνεται σε δωροδοκία foreign officials. Πιστεύω πως οι πάντες θα συμφωνήσουν, ότι ο όρος μεταφράζεται ορθώς ως «αλλοδαποί αξιωματούχοι». Και τέτοιοι αξιωματούχοι δεν είναι οι κλητήρες των υπουργείων. Είναι, όμως, οι υψηλά ιστάμενοι στην ιεραρχία δημόσιοι υπάλληλοι και, φυσικά, οι πωλητικοί προϊστάμενοί τους.

Αν πάρουμε την αλυσίδα της ιεραρχίας όσον αφορά την έγκριση των τιμών τών φαρμάκων, ασφαλώς και κάποιοι τμηματάρχες και διευθυντές εισηγούνται κάτι στον υπουργό. Και αυτοί αξιωματούχοι είναι. Αν τώρα τους έβαλε ο υπουργός να εισηγηθούν κάτι χωρίς αυτοί να έχουν κάποιο αντάλλαγμα και χωρίς να συμφωνούν, ουδέν πρόβλημα. Απλώς υπήκουσαν σε εντολές ως οσφυοκάμπτες κατά τα ειωθότα. Αλήθεια, όλοι αυτοί που εισηγούντο στους υπουργούς εξετάσθηκαν ως μάρτυρες;

Εξήγησαν πώς κατέληξαν στην εισήγησή τους; Δεν άκουσα κάτι σχετικό.*

Πώς να μη συμφωνήσω με την Κεραμέως που θέλει να εισαγάγει το μάθημα των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, ώστε κάθε πολίτης να εξοικειώνεται με την επικρατούσα στο εμπόριο και στην πωλητική αγγλική γλώσσα και να μην έχει ανάγκη μεταφραστών, ως αυτοί που υποστηρίζουν, ότι ο συμβιβασμός αναφέρεται σε πωλητικά πρόσωπα ή κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Είχα γράψει για το βίντεο που προέβαλε ελβετικό κανάλι
http://makpress.blogspot.com/2019/10/blog-post_973.html
χωρίς να μας φωτίσει.

Και τώρα βλέπουμε την Εξεταστική για Παπαγγελόπουλο να ασχολείται με τις παράνομες «συναλλαγές» που τεκμηριώνονται με καταγραφές απαράδεκτου περιεχομένου συνομιλιών/παρεμβάσεων. Ενώ η Εξεταστική είχε στηθεί για τη «σκευωρία Novartis».

Όλ’ αυτά που βιώνουμε μου θυμίζουν δύο φράσεις:

Εισαγγελέας Δεληδήμος από έδρας: «Η ατιμωρησία αποτελεί δομικό στοιχείο του υποσυνείδητου του Έλληνα».

Ρακιντζής, πρώην αρεοπαγίτης και επί 8ετία Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, σε κοινωνική εκδήλωση: «Όσο νοσεί η Δικαιοσύνη, δεν θα αποκτήσουμε κράτος».

Πότε επί τέλους θα κινηθούν δέκα τολμηροί και αδιάφθοροι εισαγγελείς και δικαστές;

Σώτος

*Όταν πρωτοκατηγορήθηκε ο Άδωνις, ότι τα πήρε από τη Novartis, μαζί με τον Αντ. Σαμαρά και τον Γ. Στουρνάρα, μέσω του Harvard Project, για να βάλουν τα νέα φάρμακα στη λίστα και ότι, κατά προστατευόμενο μάρτυρα, τον Αύγουστο του 2013 μπήκαν τέσσερα φάρμακα της Novartis στο δελτίο τιμών, ενώ δεν έπρεπε, ο Άδωνις είχε δηλώσει:
«Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι’ αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχει τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας. Στο συγκεκριμένο δελτίο η Νοβάρτις έχει τη θέση 71 στη λίστα των νέων φαρμάκων. Υπήρχε μια επιτροπή τιμών στο υπουργείο και μετά μια δεύτερη επιτροπή και μετά μια τρίτη επιτροπή, συνολικά 33 άτομα έπρεπε να υπογράψουν πριν υπογράψει ο υπουργός. Δηλαδή εγώ, τον πρώτο μήνα που έγινα υπουργός, έπιασα 33 άτομα και τους είπα τί να κάνουν;»
Aυτοί οι 33 officials εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου