Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες ο ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επικρατώντας του Άρη με 0-2 για την 4η αγωνιστική των Play off της Super League. Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν ....
αρκετές ευκαιρίες, απώλεσαν ένα πέναλτι μόλις στο πρώτο λεπτό, και πήραν τελικά τη νίκη χάρη σε δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

Με νέα πρόσωπα ήταν η αρχική ενδεκάδα με την οποία παρέταξε την ομάδα του ο Αμπέλ Φερέιρα, σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλης στην άμυνα, οι Εσίτι, Μαουρίσιο και Μπίσεσβαρ στα χαφ, οι Τζόλης και Στοχ στις πλευρές και ο Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Ένινγκ παρέταξε τους παίκτες του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Ιντέγιε ως σέντερ φορ και τους Γκάμα, Τόνσο και Μαντσίνι να κινούνται γύρω του.

Με φάσεις και συγκινήσεις ξεκίνησε το ματς, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μπα εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σφιντέρσκι αλλά νικήθηκε από τον Κουέστα, σκηνικό το οποίο επαναλήφθηκε και στις επόμενες ευκαιρίες του Δικεφάλου. Στο 10′, ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη που απέκρουσε το πλασέ, όπως και στο 13′ το σουτ από πλάγια του Γιαννούλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο γήπεδο και πλησίαζαν σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, την ώρα που οι “κίτρινοι” δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 19′, ένα σουτ του Μάτος έφυγε ψηλά άουτ, ενώ ο Άρης έκανε για πρόωτη φορά αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 22′ με σουτ του Γκάμα που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έφτιαξε μάλιστα την ευκαιρία στο 28′ με βολέ που βρήκε τον Σφιντέρσκι, αλλά ο Πολωνός πλάσαρε αδύναμα σε τετ α τετ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 36ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με σέντρα και ο Βαρέλα με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ. Μετά το γκολ, οι παίκτες του Άρη πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο, έβγαλαν τελικές προσπάθειες με Γκάμα και Ματίγια, αλλά ο Πασχαλάκης απεσόβησε τους κινδύνους. Μάλιστα, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Μπίσεσβαρ βρήκε με κάθετη τον Σφιντέρσκι και αυτός με πλασέ έκανε το 0-2, δίνοντας καθαρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση και να ψάχνουν ένα γκολ προσπαθώντας να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερο διαχείριση του υπέρ του σκορ, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύσει ιδιαίτερα από κάποια καθαρή φάση.

Μετά το 60′, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει κάπως, με τον ΠΑΟΚ να ξαναπαίρνει τα ηνία από πλευράς δημιουργίας παιχνιδιού. Στο 68′, ο Σφιντέρσκι απείλησε με σουτ μετά από σέντρα του Στοχ, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα. Το ίδιο έγινε και στο 72′ με κεφαλιά του Πολωνού από καλή θέση.

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές από τον Αμπέλ Φερέιρα, στο 91′ αποβλήθηκε ο Δεληζήσης με απευθείας κόκκινη κάρτα, με το 0-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε…

Γκολ: Βαρέλα 36′ (κεφαλιά), Σφιντέρσκι 45+4 (σουτ)
Χαμένο πέναλτι: Σφιντέρσκι 3′ (απέκρουσε ο Κουέστα)
Δοκάρι: –
Κίτρινες: Ματίγια 33′, Τόνσο 35′, Σάσα 40′, Μπα 57′ / Μαουρίσιο 4′, Μάτος 15′, Τζόλης 65′, Πασχαλάκης 87′
Κόκκινη: Δεληζήσης 91′ (απευθείας αποβολή)
Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Μπα, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι, Τόνσο, Ιντέγιε.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (Μιχαηλίδης 90’+4), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μπίσεσβαρ (Λημνιός 85′), Μαουρίσιο, Τζόλης (Ροντρίγκο 81′), Στοχ (Τσιγγάρας 85′), Σφιντέρσκι (Άκπομ 81′).
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Βoηθοί: Σίφνερ, Αχμίλερ (Γερμανία)

inpaok

1 σχόλιο: