Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πώς γίνεται κανείς ρατσιστής;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Πανεύκολο. Πιστεύει στον ανθρωπισμό, είναι έτοιμος να προσφέρει στον συνάνθρωπο, στον κατατρεγμένο, όπως έχει μάθει στην πατρίδα του με την....
τρισχιλιετή ιστορία.

Και ξάφνου πέφτει στην ανέχεια, επειδή οι πωλητικοί του έχουν ρουφήξει τον ιδρώτα του με το μπουρί και όχι με το καλαμάκι. Κι’ από πάνω τού φέρνουν και χιλιάδες αλλοδαπούς με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και με απαιτήσεις. Απαιτούν, δεν παρακαλούν για, στέγη, φαγητό και επιδόματα.

Και θρασύτατα διαδηλώνουν στην Αθήνα με επί κεφαλής ποιόν; Μα τον Πέτρο που πάει παντού.
http://makpress.blogspot.com/2017/02/blog-post_222.html
https://www.ribandsea.com/waves/3346-itan-oloi-sti-mandra-ektos-apo.html
Και απαιτούν χαρτιά και άσυλο και . και .. και. …εδώ και τώρα.
Επί κεφαλής της πορείας, λοιπόν, ο ακαμάτης Πέτρος. Και το σύνθημα; «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη».

Τί άλλο θα δω Θεέ μου. Για τους Έλληνες αναξιοπαθούντες ούτε μία κουβέντα. Κάποιας μορφής συμπαράσταση στο κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα; ΟΧΙ. Στη μάνα που άφησε τα παιδιά της σε ίδρυμα, επειδή αδυνατούσε να τα θρέψει; ΟΧΙ.

Με αυτά τα σούργελα πώς να μη γίνεις ρατσιστής;

Σώτος

Υ.Γ. Αναρωτήθηκα μήπως ο Πέτρος μας έχει προηγούμενα με τον Κούλη, εξ ου και ο τελευταίος δεν τον διόρισε στην Επιτροπή τής κ. Γιάννας μας για τον εορτασμό των 200 ετών από τον σφαγιασμό των αθώων Οθωμανών.

3 σχόλια:

  1. Γιατί δηλαδή όποιος πέφτει στην ανέχεια γίνεται ρατσιστής, μπορώ να σας δείξω πολύ κόσμος που ζει πλουσιοπάροχα και είναι ρατσιστές, όπως και πάρα πολύ κόσμο που ζει στην ανέχεια και δεν του φταίνε οι συνάνθρωποί του. Επίσης το να κάνει κανείς τη σύνδεση φτώχεια/ρατσισμός εκτός από αβάσιμη είναι και επικίνδυνη, κάποιος γίνεται ρατσιστής γιατί τα κανάλια, τα μίντια και άρθρα σαν και το δικό σας συνδέουν τη φτώχεια του με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μόνο που δεν είναι οι συνάνθρωποί μας η αιτία της φτώχειας, ούτε ο Πέτρος που μιλάει για τα δικαιώματα των προσφύγων. Πιθανότατα ο Πέτρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στους δρόμους για το ασφαλιστικό, για το μνημόνια, για τα μισθολογικά, για όλα όσα αφορούν όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Οπότε ο Πέτρος επιλέγει να αφιερώσει το χρόνο τους όπως θεωρεί καλύτερα για τους συνανθρώπους του. Γιατί δε βγαίνετε εσείς στους δρόμους για τα θέματα που σας καίνε και πρέπει όλα να τα κάνει ο Πέτρος; Ξέρετε να γράφετε καλύτερα από εμένα, θα είχε ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας για να πείτε κάτι πιο λογικό, συνεκτικό και θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε, επιτρεψε μου να σε διαβεβαιωσω, ο δικαιωματισμος κι η καταφαντασια αλλυλεγγυη σε εισβολης ειναι μια απο τις πολλες εκδηλωσεις νοητικης ασθενειας ή πιο οθα, νοητιθκη ανεπαρκεια !!

      Κι τετοιες ασθενιες δεν εχουν μελλον στην Ελλαδα.

      Η Ελληνικη κοινωνια, μετατρεπεται η ιδια σε Τιμωρο του καθε δικαιωματια κι του καθε εισβολεα, αλλοδαπου........



      eksothen

      Διαγραφή
    2. Αν αυτά καταλάβατε από το κείμενο, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Λυπούμαι.

      Διαγραφή