Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Λίβυος πρόσφυγας ο άνδρας που έσφαξε 3 αθώους στην Αγγλία

Oι επιθέσεις με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ του Σαββάτου σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ της Βρετανίας και οι...
οποίες στοίχισαν την ζωή σε τρεις ανθρώπους προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων τριών χαρακτηρίστηκαν σήμερα τρομοκρατική ενέργεια από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Ο άνδρας αυτός, τον οποίον ακινητοποίησαν άοπλοι αστυνομικοί, συνελήφθη. Είναι ένας 25χρονος Λίβυος εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε όμως, σύμφωνα με μια δυτική πηγή ασφαλείας και με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο συλληφθείς ονομάζεται Καϊρι Σανταλάχ.

Η Τάνια Μπάσετ, μια εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του BBC και άλλων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν αιτών άσυλο και έχει καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί.

Η έρευνα συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος στο Ρέντινγκ.

Το χρονικό της υπόθεσης
Ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονίες έπειτα από τις επιθέσεις αυτές που έγιναν χθες σε ένα πάρκο της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων δυτικά του Λονδίνου.

Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, είναι Λίβυος.

1 σχόλιο:

  1. Συνεργοί στα εγκλήματά του όσοι δεν τον απέλασαν.

    Όπως για την εγκληματική, παρ' ολίγον δολοφονική, επίθεση στην Μυρτώ συνεργοί ήταν όσοι δεν τον απέλασαν και όσοι τον είχαν στην δούλεψή τους τον λαθροπακιστανό. Ειδικά η τότε μυριαναθεματισμένη κυβέρνηση σαμαρά, επί των ημερών της οποίας εισέβαλε παράνομα στην επικράτεια και πήρε άδεια παραμονής και εργασίας ο κακούργος αχμέτ βακάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή