Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Γιατί η Βρετανία απαγόρευσε ΟΛΕΣ τις πτήσεις προς Ελλάδα;

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η απόφαση της Ελλάδας να μην ανοίξει τα σύνορά της για τους Βρετανούς τουρίστες τουλάχιστον έως ...
τις 15 Ιουλίου.

Πολίτες που είχαν κλείσει διακοπές στη χώρα μας, ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε πανικό, καθώς αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και πακέτα διακοπών προς τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways ακύρωσαν όλα τα ταξιδιωτικά πακέτα και τις πτήσεις προς την Ελλάδα για τις αρχές Ιουλίου,  ως μια πράξη αντεκδίκησης, επειδή η Ελλάδα θεωρεί τη Βρετανία "μη ασφαλή χώρα" καθώς επέλεξε αρχικά την "ανοσία αγέλης" και δεν εντάχθηκε άμεσα στο συνασπισμό χωρών οπαδών της αυστηρής καραντίνας.

Η tabloid εφημερίδα επισημαίνει ότι το «απαγορευτικό» στις πτήσεις από Βρετανία επεκτάθηκε μέχρι τις 15 Ιουλίου, παρά τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να συμπεριλάβει την Ελλάδα σε μια «πράσινη» λίστα χωρών όπου θα επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Η TUI επρόκειτο να ξαναρχίσει τη σύνδεση Βρετανίας – Ελλάδας από τις 11 Ιουλίου και είχε πακέτα για τέσσερα ελληνικά νησιά. Παρόμοια σχέδια για την επόμενη εβδομάδα είχε και η EasyJet, με φτηνά εισιτήρια προς τη χώρα μας. Η εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις προς τη χώρα μας μεταξύ 11 και 14 Ιουλίου.

Επικρίσεις προς τη βρετανική κυβέρνησης
Ο επικεφαλής της TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Άντριου Φλίντχαμ, ζήτησε εξηγήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση για το σχέδιο με τις αερογέφυρες προς ασφαλείς χώρες. Όπως επισήμανε, και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, αποκλείοντας τη Βρετανία.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε στη Daily Mirror: «Μετά την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και θα ενημερωθούν οι πελάτες μας για όποιες αλλαγές γίνουν για τις επιλογές που θα έχουν είτε με αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού, είτε με voucher, είτε με εξαργύρωση χρημάτων».

Την ίδια ώρα, ο Γκραντ Σναπς, υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, ανακοίνωσε το τέλος της καραντίνας για όλους τους ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σχέδιο που είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι χώρες θα κατηγοριοποιούνται σε «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες», ανάλογα με τα επίπεδα κρουσμάτων κοροναϊού. Μόνο οι ταξιδιώτες από «κόκκινες» χώρες θα χρειάζεται να περάσουν 14 μέρες καραντίνας, ενώ αυτοί από τις «πράσινες» και τις «πορτοκαλί» χώρες θα πρέπει απλά να συμπληρώνουν έγγραφο PLF.

1 σχόλιο:

  1. Όλο το φταίξιμο είναι του αντιχρίστου, δοσιλογικού καθεστώτος του κούλη, που ευθυγραμμίστηκε με τα αφεντικά του, και απαγόρευσε την είσοδο Βρεταννών έως και 30, αντί 15 Ιουνίου, με το σιωνιστικό παραμύθι του κολοκυθοϊού. Οπότε, το Ηνωμένο Βασίλειο, ως ανεξάρτητο Κράτος, μάς επλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Η απώλεια συναλλάγματος είναι απόρροια της ψήφου στην νουΔΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή