Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Πού θα πάτε, τι θα δείτε

Greek Summer - State of mind στο Δήμο Αριστοτέλη- Eastern Halkidiki 
Επιμέλεια: Πολυτίμη Μαρκογιαννάκη, Political Scientist, MScs in Tourism

Η τουριστική περίοδος ξεκινά και οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής  μας, δίνουν δυναμικό παρόν. Ξενοδοχεία και Villas μέσα στο πράσινο της φύσης και στο γαλάζιο της θάλασσας περιμένουν να μας υποδεχτούν.

Όχι μακριά από τη Θεσσαλονίκη , αποτελούν....
σίγουρα μία ασφαλή επιλογή σε μία ήρεμη περιοχή, που επενδύει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κάτω από τη σκιά του Αγίου Όρους. Ενώ οι επιλογές διασκέδασης είναι απλά αμέτρητες!

Η πολυτέλεια, η υψηλής ποιότητας εξατομικευμένες υπηρεσίες , η μοναδική φιλοξενία και η ασυναγώνιστη γαστρονομία χαρακτηρίζουν την Ανατολική Χαλκιδική.



Στην Τρυπητή Χαλκιδικής, πάνω στην πλαγιά ενός λόφου, εκτείνεται η ξενοδοχειακή μονάδα του Alexandros Palace 5* , σε έναν χώρο που συνδυάζει το μοντέρνο design με την παράδοση. Πολυτέλεια, ομορφιά φυσικού περιβάλλοντος, κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμος συνθέτουν την εικόνα του.






Στα Νέα Ρόδα, πέντε λεπτά από τη Ιερισσό συναντά κανείς  το Avaton Luxury Hotel& Villas, μέλος της Relais & Châteaux, ένα κομψό και σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο με θέα τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της χερσονήσου του Άθωνα Χαλκιδικής, όπου η πολυτέλεια συναντά την απλότητα της φύσης.






Λίγα χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη βρίσκεται το Eagles Palace 5*, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που περιβάλλεται από ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο, συνδυάζοντας αξεπέραστο service και εκπληκτικές παροχές.







Μέσα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πολύ κοντά στο Άγιο Όρος, το νέο Mount Athos Resort 5*,  αποτελεί μία όαση ήλιου , άνεσης, πολυτέλειας και εξατομικευμένων υπηρεσιών, με μία μοναδική αμμώδη παραλία και θέα στο Αιγαίο που κόβει την ανάσα.







Greek Summer - State of mind δεν είναι μόνο η διαμονή αλλά και οι δραστηριότητες, η ιστορία και η πολιτιστική κουλτούρα κάθε περιοχής και η Ανατολική Χαλκιδική υπερτερεί..
Τι μπορούμε να κάνουμε..
Οι δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να συμμετάσχει επεκτείνονται από θαλάσσια αθλήματα (scuba diving κτλ), κρουαζιέρες έως και περιπατητικές διαδρομές απίστευτου φυσικού κάλλους στον ορεινό όγκο, σε έναν bike friendly Δήμο.
Οι παραλίες με γαλάζιες σημαίες, απομονωμένες ή και πλήρως οργανωμένες, τα κρυστάλλινα νερά και η καυτή άμμος,  μας προκαλούν.
Το νησί της Αμμουλιανής, το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής με τις υπέροχες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά του μας προσκαλεί σε επίσκεψη. Δίπλα τα Δρένια ,η γαλάζια λίμνη, της Ανατολικής Χαλκιδικής!
«Νησί της Αμμουλιανής»


«Δρένια»



Τα Αρχαία Στάγειρα, στην Ολυμπιάδα,  η γενέτειρα του Αριστοτέλη, οι καταρράκτες της Βαρβάρας και το Άλσος Αριστοτέλη, στα Στάγειρα,  όπου λειτουργεί το Café-Bar- Restaurant Xenia, με παιχνίδια εμπνευσμένα από το έργο του «Φυσικά», σίγουρα αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο σταθμό.

«Αρχαία Στάγειρα, Ολυμπιάδα»


«Καταρράκτες Βαρβάρας, Βαρβάρα»


«Άλσος Αριστοτέλη, Στάγειρα»



Η μοναδική έκθεση του Ε. Βαρλάμη, εμπνευσμένη από το Άγιο Όρος και το οδοιπορικό του Αγίου Όρους  "Φως Μοναχοίς Άγγελοι" στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, μας φέρνουν πιο κοντά στη μοναστική ζωή του Αγίου Όρους. Λίγο πιο ορεινά, τα μουσεία Υφαντικής και το Λαογραφικό στην Αρναία χρωματίζουν πολιτιστικά  την περιοχή μας και μας συνδέουν με ένα κομμάτι παράδοσης που το διατηρούμε ακόμα μέσα μας.

«Έκθεση Βαρλάμη, Ιερισσός»


«Μουσείο Υφαντικής, Αρναία»


«Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας»


Το ταξίδι όμως δεν τελείωσε ακόμα, Ιεροί Ναοί, περιμένουν την επίσκεψη μας, με γνώμονα την αγαλλίαση και την ευλάβεια. Ο Ι.Ν. Γενέσιο της Θεοτόκου στα Στάγειρα, η Παναγία η Σπηλιώτισσα στα Στάγειρα, ο Άγιος Στέφανος στην Αρναία, το Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας και η Μονή Ζυγού στην Ουρανούπολη, αποτελούν μέλη ενός δικτύου ναών που θα έπρεπε κάποιος να επισκεφτεί.

«Ι.NΓενέσιο της Θεοτόκου, Στάγειρα»


«Παναγία η ΣπηλιώτισσαΣτάγειρα»


«Ι.Ν Αγίου Στεφάνου Αρναία»


«Προσκύνημα Μ. Παναγία, Μ. Παναγία»


«Μονή Ζυγού, Ουρανούπολη»



Το φετινό καλοκαίρι επιλέγουμε Ανατολική Χαλκιδική , αυθεντικότητα και μοναδικές εμπειρίες ...


*Political Scientist, MScs in Tourism