Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ο 44χρονος και ο 66χρονος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Και τα προσωπικά δεδομένα κύριε; Και η κτήση και χρήση παράνομων αποδεικτικών μέσων;
Ο Σάμπυ, λέει, παρουσίασε ηχητικά δοκουμέντα που...
αποδεικνύουν τη λαμογιά τού 44χρονου και του 66χρονου. Σκέτη μαφία. Όχι πως δεν τα υποψιαζόμασταν, αλλά δεν τολμούσαμε να τα ψελλίσουμε. Σκέφτομαι πόσα χειρότερα και πιο ανατριχιαστικά ηχητικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν από άλλες σοκαριστικές συνομιλίες. Αλλά αυτά δεν βγαίνουν στη φόρα. Προ πάντων δεν βγαίνουν εν τω γεννάσθαι. Τα κρατάνε οι εμπλεκόμενοι για την κατάλληλη στιγμή.

Πάντως, τα συγκεκριμένα ηχητικά ίσως να μην έχουν ως πηγή την ΕΥΠ. Μήπως έχουν τη Μοσάντ; Πόσα άλλα τέτοια να υπάρχουν, με τα οποία αλληλοκρατάνε οι κατεργαρέοι τους κατεργαρέους στο χέρι;

Και τα προσωπικά δεδομένα του 44χρονου που εθίγησαν; Αφού, όπως έχουμε πει, τα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους έχουν εφευρεθεί, για να κρύβονται οι πομπές των λαμογίων. Δεν θα προστατευθούν τα λαμόγια;
Όταν το νόμιμον έχει καταντήσει ηθικόν, δεν θα πρέπει το παράνομον να είναι ανήθικον;

Άκουσα πως ο 47χρονος γιατρός-μαϊμού έχει ήδη από καιρό παραπεμφθεί για απάτη εις βάρος του Κοντομηνά ύψους € 9,5 εκ. Προφανώς η διαδικασία κράτησε χρόνια. Ανάκριση, βουλεύματα και κόντρα βουλεύματα κ.λπ. Αν, όμως, είχαν βγει εγκαίρως στη φόρα οι απάτες του, μήπως θα είχαν σωθεί τα 2 παιδάκια και ο γεροντάκος;

Αλλά ξέχασα. Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα είναι και το τεκμήριο αθωότητος. Πώς να διαπομπεύσεις έναν απατεώνα βγάζοντας στη φόρα τις απάτες του; Πώς να του κόψεις τη φόρα, όταν είναι αθώος, μέχρι να καταδικασθεί; Το λέει η Σύμβαση της Ρώμης για τα δικαιώματα και του κτηνανθρώπου.

Αναλογίζομαι την καταδίκη της χώρας από το δικαστήριο του Στρασβούργου σε 10 χρόνια. Που ανέχτηκε να βγουν φόρα παρτίδα οι πομπές του 44χρονου Παππά και του 66χρονου Παπαγγελόπουλου.

Αχ, αυτά τα προσωπικά δεδομένα και τα παράνομα αποδεικτικά μέσα. Ανέτρεξα σε αποφάσεις, με τις οποίες δεν έχουν γίνει δεκτά ως παράνομα αποδεικτικά μέσα τα SMS που αντάλλαξαν μεταξύ τους σύζυγοι. Και χαμογέλασα με πίκρα.
Δ-Ε-Ν Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Μ-Ε!

Σώτος

1 σχόλιο:

  1. Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα ήταν πρόβλημα αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε ταχύτερα και αν όλοι αυτοί που πρέπει κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν βαριούνται κρυμμένοι πίσω από τη μόνιμη δημόσια θέση.
    (Όταν ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη Κοντομηνά-"Κόντου" δεν νομίζω να ήταν τόσο αυστηροί οι νόμοι περί προσωπικών δεδομένων.Επίσης κάτι μου λέει πως ο ίδιος ο φερόμενος ως θύμα μπορεί να είχε ζητήσει ως χάρη να μην διαρρεύσει τίποτα και πληγεί το επιχειρηματικό του προφίλ και κάποιοι του την έκαναν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή