Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Δ. Αυγέρη στον Flash 99.4: «Πέτυχε το σκοπό του το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ»

«Καμιά φορά πρέπει να βάλεις βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο για να πονέσει και να ξυπνήσει και η κοινωνία», δήλωσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, κληθείσα να ...
σχολιάσει στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» το σποτ του κόμματός της για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Ερωτηθείσα εάν είναι αμφιλεγόμενο ή όχι το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αυγέρη σημείωσε:

«Ανεξάρτητα αν είναι καλής ή κακής αισθητικής, πέτυχε το σκοπό του. Πέτυχε τουλάχιστον να συζητάμε σήμερα πού πήγαν αυτά τα είκοσι εκατομμύρια. Αντί να τρίζει ο αραμπάς, τρίζουν τα κατρακύλια; Και το θράσος έχει όρια! Αντί να κρύβονται, να μην έχουν μέρος να κρυφτούν έχουν και το θράσος και μιλάνε; Αυτοί που έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ; Αυτοί μιλούν για Δημοκρατία και σεβασμό της φωνής των δημοσιογράφων; […] Νισάφι πια!».

Απαντώντας σε όσους ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ, σημείωσε: «Αν θέλουν να βγουν και να πουν «συγγνώμη» πρώτα αυτοί που μοίρασαν αδιαφανώς αυτά τα 20 εκατομμύρια και τώρα τα κλωσούν γιατί δεν θέλουν να πουν ποιος πήρε τι και θέλουν να αλλοιώσουν τις λίστες. Να ζητήσουν συγγνώμη που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να λέει ο κόσμος ότι η πολιτική και οι πολιτικοί είναι αναξιόπιστοι και όλοι τα «αρπάζουν». Ποιοι φταίνε για αυτό το κατάντημα; Ας κοιτάξουν στον καθρέφτη».

«Πού πήγαν αυτά τα 20 εκατομμύρια;»

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως μείζον ζήτημα αποτελεί το νέο “σκάνδαλο” που «ξέσπασε» με το σύζυγο της κ. Ράικου, προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, θέτοντας, ξανά, το καίριο ερώτημα: «Πού πήγαν αυτά τα 20 εκατομμύρια;».

Αναλυτικότερα, η κ. Αυγέρη είπε:

«Εγώ περίμενα να είχαν αντιδράσεις για αυτό το νέο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε για το σύζυγο της Εισαγγελέος Διαφθοράς, της κ. Ράικου που έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis και έλεγε ότι δεν γνώριζε για τα εμβάσματα από τη Novartis στον κοινό λογαριασμό με το σύζυγο της. Ο σύζυγος της μέχρι και το 2018 σύμφωνα με έγγραφα που έχουν έρθει από την Εισαγγελία Διαφθοράς, συνταγογραφούσε παράνομα ηλικιωμένους και ζημίωνε το Δημόσιο 1.700.000 ευρώ. Βρισκόμαστε στον απόηχο αυτής της είδησης».

Παράλληλα, η κ. Αυγέρη αναρωτήθηκε «τι γίνεται με τις αναθέσεις που κάνει απευθείας ο κ. Μηταράκης και κοστολογεί τα έργα και τις αναθέσεις του υπουργείου της Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι και είκοσι φορές παραπάνω από ότι ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Περίμενα να συζητάμε την ουσία της υπόθεσης, που είναι αυτό το αναπάντητο ερώτημα που μένει εδώ και μέρες, παρότι έχει τεθεί και από δημοσιογράφους, από κάθε μέσο ενημέρωσης και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο αρχηγός έθεσε το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, «Πού πήγαν αυτά τα 20 εκατομμύρια;». Δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Καμιά φορά πρέπει να βάλεις βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο για να πονέσει και μερικές φορές να ξυπνήσει και η ίδια η κοινωνία», κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου