Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Αποφυλακίζονται οι Ριχάρδος και άλλοι επτά για το "φιάσκο" του χρυσού

Εκτός φυλακών πιθανότατα αύριο το πρωί, θα βρεθούν ο ....
ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και οι άλλοι 7 προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση του χρυσού, που κατέληξε - πιθανόν- στο μεγαλύτερο δικαστικό "φιάσκο".

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, μετά από τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως που εισηγήθηκε σχετικά, αποφάσισε πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και οι 8 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα του χρυσού. Μεταξύ αυτών και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο και τον Τούρκο φερόμενο ως συναρχηγό του, επιβλήθηκε εγγύηση 200.00 ευρώ στον καθένα. Παράλληλα, ορίστηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους ορίστηκαν περιοριστικοί όροι, χωρίς εγγύηση.

Το ζήτημα εν προκειμένω για τους δυο κατηγορούμενους είναι πως αν δεν πληρώσουν δεν μπορούν να βγουν από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να αφεθούν ελεύθεροι καθώς δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Στο σκεπτικό της επισήμανε, όπως αναφέρουν πηγές, ότι ισχύει η τοποθέτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, κατά την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: capital.gr