Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μαρία Σπυράκη: "Δεν θα καλέσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χ.Α. στο συνέδριό μας"

Μαρία Σπυράκη για Συμφωνία Πρεσπών: « Η Συμφωνία εφόσον δεν κυρωθεί από την ελληνική βουλή δεν υπάρχει και πάμε ....
εξαρχής»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, σχολίασε το λόγο που επέλεξαν να μην προσκαλέσουν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΝΔ καθώς και τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Σπυράκη: «Αυτό που είπαμε σαφώς είναι ότι δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν πως θα εκφραστεί. Εξηγήσαμε ότι σεβόμαστε απολύτως τις ευαισθησίες των ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, εξ αρχής καταδικάσαμε οποιαδήποτε εθνικιστικά συνθήματα , όλες τις ακρότητες και τα εθνικιστικά παραληρήματα. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα, οι πολίτες κάνουν επιλογές, αυτό που έκανε ο κύριος Τσίπρας είναι μια δική του κορυφαία επιλογή. Δεν θυμάμαι στα 22 χρόνια δημοσιογραφίας και στα 5 που είμαι τώρα στην πολιτική να κάνει κάποιος πολιτικός αρχηγός την επιλογή να σταθεί απέναντι στην έναρξη του συνεδρίου του αντιπάλου κόμματος. Περιμένουμε στο συνέδριο τους εκπροσώπους των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου πλην Σύριζα, διότι δεν έχουμε προσκαλέσει τον εκπρόσωπο του Σύριζα. Κάναμε αυτήν την επιλογή γιατί ήταν τελείως unfair το γεγονός ότι επέλεξαν να κάνουν ομιλία μπροστά στο συνέδριο μας»

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών η κ. Σπυράκη είπε: «Δεν θα την κυρώσουμε τη Συμφωνία σημαίνει ότι η Συμφωνία δεν υπάρχει. Έβαλε ο κύριος Τσίπρας, κρατώντας το στύλο ο κύριος Καμμένος , μία υπογραφή η οποία παρήγαγε αποτελέσματα που ήταν η πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η Συμφωνία εφόσον δεν κυρωθεί από την ελληνική βουλή δεν υπάρχει και πάμε εξαρχής»