Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Βουλιάζουν στις Πρέσπες

Του Σάββα Αναστασιάδη, Βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης

«Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που ....
αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν».

Αυτή η δήλωση έγινε πριν λίγες μέρες και ανήκει στον Ζόραν Ζάεφ, σκοπιανό πρωθυπουργό, όμως δεν διαφέρει καθόλου στην ουσία της από όσα διαδίδει ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα που υπέγραψε την… απίστευτη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος πριν λίγες μέρες δήλωσε επί λέξει για τους μαθητές που διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών: «Τα παιδιά αυτά δεν έχουν διδαχθεί θέματα όπως η συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μας έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας αλλά έδωσε μικρότερα τμήματα και σε άλλες χώρες». Σαν δήλωση ΥΠΕΞ των Σκοπίων, όχι της Ελλάδας…

Ο Ζάεφ βεβαίως το είχε δηλώσει ευθαρσώς πριν ακόμη τη φιέστα των Πρεσπών καθώς μετά από συνάντησή του με τον Τσίπρα, στα τέλη Μαΐου 2018, είπε δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του. Έτσι απλά…

Πρέπει να το ομολογήσουμε: τα παιδιά των κόκκινων κατηχητικών επιχειρούν να τυλίξουν την πατρίδα μας σε μια κόλλα χαρτί. Με μια συμφωνία ντροπής, αριστοτεχνικά γραμμένη κατά μία έννοια, ώστε να παράγει αποτελέσματα χωρίς καν να είναι η ίδια σε ισχύ!!! («…δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ» δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Κοτζιάς) Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή επισήμανα ότι και μόνο το γεγονός των Πρεσπών, το σκηνικό του περασμένου Ιουνίου, αποτελεί εθνική υποχώρηση καθώς θα καταγράφει εις το διηνεκές ότι μια ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τον εθνικιστικό και ψευδεπίγραφο αλυτρωτισμό των σκοπιανών. Ανεξάρτητα εάν τελικά η συμφωνία των Πρεσπών οριστικοποιηθεί.

Γιατί φυσικά, άσχετα με τις εξυπνάδες του Κοτζιά, η συμφωνία που φέρει τη δική του υπογραφή, παράγει ήδη αποτελέσματα και σε πολλά άλλα επίπεδα:

Η επιτροπή για τα σχολικά βιβλία έχει αρχίσει ήδη την ιδεοληπτική λοβοτομή.

Ο Παύλος Μελάς και οι άλλοι κορυφαίοι Έλληνες Μακεδονομάχοι τέθηκαν εκτός ύλης από τον κ. Γαβρόγλου, με αστείες δικαιολογίες.

Το πρόβλημα στη χρήση εμπορικών σημάτων είναι σε εξέλιξη.

Οι σκοπιανοί ζήτησαν ήδη επισήμως, διεθνώς και χωρίς καμία αναστολή, ο ύμνος «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» να τεθεί σε απαγόρευση!

Σε λίγο μπροστά μας θα δούμε να ζητείται η αλλαγή ονόματος του Δήμου Παύλου Μελά, του Μακεδονικού Ν. Ευκαρπίας, των Μακεδόνων Αξιού ή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ.ά. Δεν διεκδικώ τον προνομιακό τίτλο του προφήτη, διάβασα τη συμφωνία και αντιλαμβάνομαι εξαρχής ό,τι θα επακολουθήσει. Καθένας μπορεί να το διαπιστώσει εφόσον διαβάσει και επιχειρήσει να ερμηνεύσει τη συμφωνία. Και σκεφτείτε είμαστε ακόμη στην αρχή.

Το πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι πρόβλημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι πρόβλημα πολιτικής πεποίθησης και ιδεολογικής αντίληψης. Από τη μια είναι θιασώτες του 1949, τότε που το ΚΚΕ διακήρυσσε το όραμα για τη Μακεδονία του Αιγαίου κι από την άλλη, εμάς, που πιστεύουμε στον αγώνα και τη θυσία των Μακεδονομάχων για να απελευθερωθεί η Μακεδονία και να αποτελέσει ξανά μέρος του εθνικού ιστού. Κάτι για το οποίο πανηγύρισε όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη, όπως λένε οι μαρτυρίες και ο Τύπος της εποχής –η ελληνικότητα της Μακεδονίας τότε ήταν κοινός τόπος, δεν ήταν μια άποψη μειοψηφική.

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα, με Φίληδες και Κοτζιάδες, πρόθυμους να διαγράψουν κάθε τι ελληνικό για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους. Η άλλη πλευρά έχει Ζάεφ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι πλασσάρεται από τα διατεταγμένα μηντιακά φερέφωνα ως δήθεν μετριοπαθής και προοδευτικός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχει δημόσιο λόγο που δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνον του σκοπιανού εθνικισμού, του «μακεδονισμού», του ψευδεπίγραφου αλυτρωτισμού. Και καμία παρέμβαση Νίμιτς, καμία ερμηνευτική εγκύκλιος, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις και σκοπούς της χθεσινής και της σημερινής ηγεσίας των Σκοπίων.

Για όλους αυτούς τους λόγους η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Για όλα αυτά, το άθλιο παιχνίδι με το εθνικό αυτό θέμα πρέπει να τεθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί αυτές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την εθνική μας υπερηφάνεια, τα εθνικά μας δίκαια, το συλλογικό μας dna, το είναι μας.

Κι αυτό είναι ευθύνη και των πολιτικών και των πολιτών. Να μην επιτρέψουμε στα μαθητούδια του Μαδούρο το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Να βουλιάξουν στις Πρέσπες υπό το βάρος της ιστορικής αλήθειας και της λαϊκής βούλησης.