Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΕΧΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Γράφει ο Μήτσος Τούφας

Το οποίον να πούμε δεν έχω κατά νου να προσβάλλω κανένανε μ αυτά που θα πω. Τόχω ξαναδεί το έργο πολλάκις με αλαφρές παραλλαγές και...
δε με εκπλήσσει τίποτις πια σ αυτήνα τη ξεπουλημένη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Δε τραβάω κανένα κομματικό νταλκά, ούτες κανάς πλερωμένος παπαγάλος είμαι απ αυτουνούς που μοστράρουν μέρα νύχτα μέσα στα πόδια μας, στα σπίτια μας και στα μυαλά μας, και χορεύουσι ότι σκοπό τους βαράει το εκάστοτε αφεντικό τους, πρήζοντας μας ανηλεώς τα παπάρια, διαστρέφοντας την πραγματικότης ,αν σ αφήκαν μάτια να τη δεις , αυτιά να την ακούσεις και λίγο μυαλό να σκεφτείς '' κάτσε ρε αδερφέ τι μο τραγουδάει τώρα τούτος ο μαλάκας;''

Σέβομαι και ζωντανούς και νεκρούς.

Για τις πράξεις τους θα προσπαθήξω να πω με μόνο όπλο την Κοινή λογική.

Ναι , ναι αυτήνα την ποτάνα της Μπάρας να πούμε, που μαζί με την άλλη την Βαρδαρίσια Κοινή γνώμη, τις πηδάνε αβέρτα και κατά τα γούστα τους οι μουστερήδες έναντι μικρού αντιτίμου.

Πριν από δέκα χρόνια το λοιπόν, ανήμερα του Αϊ Νικόλα του ναυτικού , βοήθεια μας , στην περιοχή του αυτόνομου κράτους των Εξαρχείων, ένας τσαμπουκαλεμένος αστυνόμος της περιοχής, αφού μπινελικιάστηκε πρώτα με κάτι εύπορους πιτσιρικάδες, απέ αυτουνούς που κάνουσι την επανάστασή τους, μη έχοντας βιοποριστικά προβλήματα και άλλες τέτοιες αρρώστιες των φτωχών , έβγαλε το όπλο του , μα ντηπ μαλάκας , έριξε τρεις, εκ των οποίωνα η μία βρήκε έναν απ τους προλεγόμενους πιτσιρικάδες και τον εξάπλωσε.

Τραγικό.

Από κει και πέρα ξεκινάει η τραγωδία, συνώνυμο του Ελληνικού κράτους, της λειτουργίας του και της απίστευτης ανικανότης που μαστίζει τον κρατικό μεχανισμό απέ τον πρώτο πολίτη της χώρας, ως τον τελευταίο του μανδαρίνο.

Η αστυνομία προσπάθηξε να τα κουκουλώσει όσο γένεται, μιλώντας περί ατύχημα ένεκα
εξοστρακισμό , υπερβολικός ζήλος να πούμε και άλλα τέτοια χαζά και κοινότυπα που συνηθίζονται σε τοιαύτες περιπτώσεις.

Το κράτος των Εξαρχείων κήρυξε πόλεμο κατά του γειτονικού κράτους της Ελλάδας διαγνώσκοντας σωστά ότι πρόκειται περί μπουρδέλου και για να μη προσβάλλω τα μπουρδέλα, μπάτε σκύλοι αλέστε, αμόλησε τις ορδές των μπαχαλάκηδων ώσπερ οι Ούννοι του Αττίλα και γαία πυρί μειχθήτω
Η αριστερά (η λάιτ), η οποία μετρούσε χρόνο βλέποντας τα ψηφαλάκια ν ανεβαίνουν αβέρτα τον ανήφορο, την κεντροαριστερά να βουλιάζει μέσα σε σκάνδαλα προηγουμένων ετών και την εξουσία να πλησιάζει με δρασκελιές, έκανε αυτό που ξέρει καλώς.
Μπάχαλο.

Αρχεψε τελεφωνήματα , ιντερνέτια, σούπα, μόπες , κατέβασε νεολαίες στον δρόμο , συλλογικότητες , δικές της συνδικαλιστικές οργανώσεις , κάθε πονεμένο πρώην , νύν και εν δυνάμει επαναστάτη και καλά ,κάθε δικαίως ή αδίκως αγαναχτισμένο που μπορούσε να επηρεάσει, κάθε μπαχαλάκη που μπορούσε να βρει, της βολέψαν και χρησιμοποίησε τα μπουρδελοκάναλα που πουλάνε τον φόβο και την ανησυχία και εκμεταλεύονται αδιακρίτως κι οτιδήποτε αυξάνει ακροαματικότητες , διαφημίσεις και μπαγιόκο, αμόληκε στελέχη τύπου Τατσόπουλου , Λαφαζάνη , Ζωής, Κατριβάνου κ.α , στη γύρα να υποστηρίζουν την φωτιά πο ντουμάνιασε πανελλαδικώς κι έκαιγε τη χώρα σ ούλες τις μεγάλες πόλεις .

Αρχεψε να διαμορφώνει πολιτική διαχασμού, ρητορική μίσους , αγιοποίηση του θύματος, πάγια τακτική της να ψάχνει απεγνωσμένα για ήρωες που να την εξυπηρετούν και δαιμονοποίησις του θύτη και ότι αυτός εκπροσωπούσε.
Σκοπός;
Η εξουσία που ερχόταν. Αργά αλλά ερχόταν επιτέλους.

Η Δεξιά;
Αυτό που κάνει πάντα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Την πάπια.
Το οποίον σημαίνει. Ρε τι θέτε; Κυβερνάμε , κάνουμε το κομμάτι μας, τα στενά μας συμφέροντα δε θίγονται , των άμεσα κολλητών μας το ίδιο, τώρα αν καούν οι περιουσίες του φτωχού κοσμάκη δε γαμείς ; Σ έναν πόλεμο πάντα υπάρχουσιν θύματα. Συνήθως και κατά πλειοψηφία τα φτωχά. Τώρα θα χαλάσουμε τη συνταγή; Τι να αντιδράσουμε και να μας κατηγορήσει η αγία ημών αριστερά ως φασσσίστας;

Δεν είναι πρέπον και μπόρα είναι θα περάσει κι ούλα θα συνεχίξουν κανονικώς κι εμείς θα συνεχίξουμε την εργασίαν μας δηλαδής την υπερχρέωσις της χώρας και χέσε ψηλά κι αγνάντευε παριστάνοντας τον Παυλόπουλο.

Βάλε απέ κοντά και κάτι καντάρια ανικανότης στους κυβερνητικούς υπεύθυνους και σια κι έχεις την απάντησις περί το πουταναριό που επικράτησε.
Αποτελέσματα δέκα χρονάκια μετά;
Βγάλε χαρτί, μολύβι και γράφε.

Ο θύτης αστυνόμος; Ισόβια αν δεν κάνω λάθος, με την Πασιονάρια Ζωή να θέλει να τον χώσει κι άλλο παραμέσα, σαν να μην αρκεί ότι μιας στιγμής βλακεία κατέστρεψε τη ζωή του, τη ζωή άλλων, τη ζωή της οικογενείας του, στιγμάτισε τα παιδιά του, διαπομπεύτηκε , σημαδεύτηκε ισοβίως κι αμφιβάλω αν ποτέ θα επανέλθει. (Εξ άλλου είναι τοις πάσι γνωστόν ότι τοιούτον δικαίωμα έχουν μόνον οι πάσης φύσεως και θέσεως προοδευτικοί αριστεροί, ανεξαρτήτως αδικήματος)

Αφαίρεσε λέω, τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού που δεν έχει καμιά σημασία αν ήταν δεξιός, αριστερός, αναρχικός ή μπαχαλάκιας. Αν έπρεπε να είναι κει που ήταν , αν όντως έβρισε ή όχι τον εν λόγω αστυνόμο και την εξουσία του κράτους που κείνη τη στιγμή εκπροσωπούσε. Η απάντηση ήταν δυσανάλογη. Ήταν ένα παιδί κι αυτό τα λέει ούλα.
Το θύμα; Τι να πω παραπάνω;

Ο κολλητός του Ρωμανός που ήταν εκεί; Αναμφίβολα σημαδεμένος εφ όρου ζωής απ το συμβάν τραβάει το δικό του δρόμο που θεωρεί σωστό. Δικαίωμα του μάγκα και τα κουκιά μπαγλάν. Οι συνέπειες των πράξεών του βαρύνουν αποκλειστικά αυτόνανε από δω και πέρα κι ούλα τ άλλα που τσαμπουνάτε οι διάφοροι ''ευαίσθητοι'' είναι προφάσεις εν αμαρτίαις
.Νομίζω ότι είναι στην φυλακή για ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση . Αν δεν βγήκε, θα βγει κι αυτός. Ο άγιος Παρασκευόπουλος νάναι καλά

Ο τότε υπεύθυνος υπουργός για τη δεμόσια τάξις και ασφάλεια ανταμειφθείς ,είναι πλέον Πρόεδρος της Ελληνικής δεμοκρατίας συνεχίζοντας να κάνει την πάπια, παλιά μου τέχνη κόσκινο και σε άλλα θέματα (δες Μακεδονικό).

Ο τότες πρωθυποργός Καραμαλής ο χοντρούλης ,κάνει επίσης ότι ακριβώς και τότενες. Τον Βούδα. Συνεχίζει να ντερλικώνει ανερυθρίαστα (αυτό τόχουν ούλοι τους τ ομολογώ) Οι ταβέρνες να ναι καλά και τα κορόιδα με τα 8 χελιάρικα μηνιαίως.

Πρώτη φορά βλέπω τόσο καλοπλερωμένη απουσία.

Το τέως ΠΑΣΟΚ ; Ότι και τότες. Παλεύει με τα σκάνδαλα των στελεχών του βουλιάζοντας κι αλλάζοντας αβέρτα ονόματα, καμουφλάρεται σα χαμαιλέοντας μπας και δεν το αναγνωρίσουμε.
Το οποίον λέγεται και ανελέητη μασαμπούκα, παρελθόντων ετών.
Πολύ ρε παιδιά. Ρε τι σαγόνια έχετε κει πέρα; Κι άλλος εχτέ πρώην υφυπουργός τους άρπαξε 15 χρόνια περί τοκογλυφία και ξέπλυμα. Αμάν ρε μάγκες . Είπαμε.....

Ο Σύριζα;
Κυβέρνησις.
Εθνοσωτήριος. Φτου κακά..... Σωτήριος ήθελα να πω ένεκα άπαξ και ακούνε έθνος αυτοί οι αριστεροί διεθνιστές τους πιάνει ντουβρουτζάς.
Γι αυτό και το εξοβελίζουν.

Η Δεξιά πουλάει απτά πράγματα π. χ. περιουσία της χώρας. οικονομία κλπ.
Η αριστερά ανακατώνει αναλόγως ιδέες . Διαλέχτε και πάρτε μάγκες.

Ο Αλέξης ; Μα πρωθυπουργός .Τι νομίσατε; Μπρίκια κολλάμε;
Τα στελέχη του που δώσανε ρέστα κείνον τον καιρό; Τατσόπουλοι ,Λαφαζαναίοι, Ζωές Στρατούληδες και δεν συμμαζεύεται;
Άλλοι απέ δω, άλλοι απέ κει, άλλοι παραπέρα, άλλοι στην απόξω, άλλοι στο '' τι `χες Γιάννη μου τι είχα πάντα'' , μικρομάγαζα να τη βγάζουμε, άλλοι τον βουλώσανε μπουκωμένοι ,άλλοι μεθυσμένοι απ την εξουσία κάναν βήματα (ρε άλματα επί κοντώ) σε πιο συντηρητικές θέσεις, για το μεροκάματο ρε γαμώτο.

Η επέτειος; Μια αμφιλεγόμενη επέτειος βασισμένη σ ένα τραγικό γεγονός. Όπου οι υπαίτιοι τιμωρήθηκαν απ τη δικαιοσύνη. Τα ρέστα είναι κει για να σπέρνουν το μίσος ένθεν και ένθεν και το διχασμό σε μια εποχή που δε μας παίρνει να είμαστε οι γνωστοί Ελληνάρες. Δηλαδής μονίμως διχασμένοι.

Το σύστεμα;
Τα τρία δυό και το μακρύ , κοντό και με το μπαρδόν .
Κάντε λοιπόν το γούστο σας και σήμερα , καταστρέφτε οτι μπορείτε πιότερο, να μετρηθεί η πραμάτια των μικρομάγαζων κι άστε την παραμύθα.
Από τέτοια έχουμε μπουχτίσει κοντά σαράντα χρόνια τώρα.
Δε γουστάρω να πω τίποτις παραπάνω, ένεκα το γεγονός δεν προσφέρεται περί πλάκα. Ούτε περί εκμετάλευσις από κανένανε .
Έτσι συντρόφια που `στε μανούλες κατακαημένες περί τα τέτοια;
Δεν κουραστήκατε πια να τρώτε τις σάρκεςαυτής της χώρας που κουτσά στραβά σας ταίζει και σας ποτίζει ακόμα;
Δεν μείναν και πολλές.
Θα πεινάσουμε ούλοι μαζί στο τέλος .
Να δέτε τον Πάγκαλο. Διαμαρτύρεται περί πολύ πείνα λέει.
Αμα πεινάει αυτός ρε μάγκες, σκεφτείτε τι πρέπει να λέμε μεις οι άλλοι που δεν συγκρινόμαστε μαζί του ούτε στον όγκο ,ούτε στο μάσημα (μια που μαζί τα φάγαμε) ούτε στην αμετροέπεια, ούτε στο θράσος.

Και μη χερότερα

Μήτσος Τούφας

ΥΓ Σήμερα κάπου διάβαζα ένα άρθρο γνωστού κυβερνητικού δεμοσιογράφου για την επέτειο του τραγικού συμβάντος, φορτωμένο με ούλα τα γνωστά συναισθηματικά και μη στερεότυπα της αριστεράς , στην γνωστή ξύλινη γλώσσα. Μου έκανε εντύπωση η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε την αίτησις του Κορκονέα περί σπάσιμο των ισοβίων. Ρε μπαγλαμά με καρούλια, πριν από λίγο καιρό δεν έσκιζες τα ρούχα σου για την ανάγκη να δείξουμε ανθρωπισμό στις περιπτώσεις Ξηρού και Κουφοντίνα; Εκεί ο συμβολισμός που επικαλείσαι δεν ισχύει;