Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ιστορική πρόκριση ο Ολυμπιακός

Με απίστευτη εμφάνιση στο β΄ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 της Μίλαν και προκρίθηκαν στους «32» του Europa League
Μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ....
Ιστορία του πανηγύρισε απόψε (13/12) ο Ολυμπιακός.

Η ελληνική ομάδα νίκησε 3-1 τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «32» του Europa League, καθώς στην ισοβαθμία (και στο σκορ του πρώτου αγώνα) με τους «ροσονέρι» ήταν καλύτερη στη διαφορά τερμάτων.

Αυτό που φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο πριν το ματς και για πολλούς αδύνατο έγινε πραγματικότητα στο φαληρικό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά απέναντι στην Μίλαν το 7 ευρωπαϊκών τίτλων (5 Κύπελλα πρωταθλητριών και 2 Champions League) και παρά το γεγονός ότι στα πρώτα 45 λεπτά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ρέινα, στο δεύτερο μέρος με απίστευτη ψυχική ηρεμία στο παιχνίδι του και τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα, πέτυχε 3 γκολ και πέρα για πέρα δίκαια έφτασε σε μία απίστευτη πρόκριση.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να αποδίδει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλο το 90λεπτο, ιδιαίτερα στην επανάληψη, όταν προηγήθηκε με 2-0 και παρότι οι «ροσονέρι» μείωσαν πολύ γρήγορα σε 1-2, πέτυχε και τρίτο γκολ και δικαίως θα βρεθεί στην κλήρωση των «32».

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι Πειραιώτες ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Κι αν δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί στο α΄ μέρος, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν στο δεύτερο, αλλά βγήκαν πιο αποφασισμένοι και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο έφτασαν στο 1-0 με τον Σισέ στο 59΄, στο 70΄ με αρκετή δόση τύχης μετά το σουτ του Γκιγιέρμε (η μπάλα βρήκε στον Ζαπάτα και ξεγέλασε τον Ρέινα) στο 2-0.

Η Μίλαν στο αμέσως επόμενο λεπτό μείωσε με τον Ζαπάτα σε 1-2 και έδειξε να ξαναπαίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο απίστευτες ευκαιρίες για να πάρουν και πάλι σκορ πρόκρισης, αρχικά με την διπλή ευκαιρία με τους Φορτούνη και Γκερέρο και στη συνέχεια με τον τελευταίο να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά, ωστόσο, στο 81΄ πήραν αυτό που άξιζαν.

Ο διαιτητής Μπαστιέν σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Αμπάτε και ο Φορτούνης με άψογη εκτέλεσε «έγραψε» το 3-1.

Οι Ιταλοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση στα εναπομείναντα λεπτά, κέρισαν τρία κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ νωρίτερα από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και αυτόν της ΑΕΚ στο Champions League.