Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η…..ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ !!

του Βλάση Γωγούση

¨Όταν ακούω :
«Έτσι έγινε και με την απελευθέρωση του ΟΤΕ , με την δημιουργία και άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών και έπεσαν οι τιμές " , ανάβουν οι.....λαμπτήρες μου !!



Ποιες τιμές έπεσαν βρε αθεόφοβοι ; .


Ο πάλαι ποτέ μονοπολιακός ΟΤΕ , είχε στη διάθεση του κοινού τις παρακάτω ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνικές γραμμές :


131 ( πληροφορίες),

141 ( αναγγελία ώρας) και το

121 (τεχνικές υπηρεσίες βλαβών , αν θυμάμαι καλά )

Τώρα , με την εισβολή στη χώρα μας των ( ανταγωνιζομένων δήθεν) εταιρειών WIND, VODAFONE, FORTTHNET και COSMOTE , καθώς και με την καθιέρωση της κινητής τηλεφωνίας, τα πάντα ακρίβαιναν !

Χώρια που άρχισε ένας έξαλλος διαφημιστικός ( και ακριβοπληρωμένος) μαραθώνιος , ώστε μέσα σε λίγους μήνες …..εκατομμύρια κάτοικοι αυτής της χώρας έγιναν και συνδρομητές και κάτοχοι κινητών τηλεφώνων. .

Τα καρτέλ των …πονόψυχων αυτών εταιρειών παρέχουν ως γνωστόν τα πάντα επί πληρωμή με πανομοιότυπο και πανάκριβο τρόπο !


Και βέβαια συνεπεία του μοντέρνου αυτού τρόπου επικοινωνίας πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ εξάγονται στο εξωτερικό για την εισαγωγή αμέτρητων τηλεφωνικών συσκευών ( από την …υπό πτώχευση Ελλάδα) τα μοντέλα των οποίων με καταιγιστική διαφήμιση αντικαθιστούν το ένα το άλλο με πιο σύγχρονες δήθεν ……εκπληκτικές δυνατότητες ) !

Και – με την ευκαιρία της αναφοράς μου στην εισβολή της
κινητής τηλεφωνίας στη ζωή μας – διαβάσ`τε και τα……..

ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ :
.


1) ( Αμφιλεγόμενες) επιπτώσεις στην υγεία και από την χρήση των κινητών αλλά και από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στους πέριξ χώρους.


2 ) Τεράστια και συνεχής αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού , δοθέντος ότι σήμερα που μιλάμε ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας πάνω από…..8 ετών , που να μην έχει κινητό ( κάποιοι έχουν και δεύτερο - για να μην πω και τρίτο-)


3) Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες κάθε μήνα από την χρήση κινητού κατά την διάρκεια της οδήγησης αυτοκινήτου ή δικύκλου.


4) Χαλάρωση - για να μην πω εξάλειψη- των ανθρωπίνων σχέσεων.

Βλέπεις παρέες να κάθονται στον ίδιο χώρο και – με γυρισμένες τις πλάτες- να επικοινωνούν με ΜΝΜτα - ή και δια ζώσης - όχι μόνον με αλλού ευρισκόμενους φίλους/ες αλλά πολλές φορές και με….παρακαθήμενους

Και – τέλος-

5) Αμέτρητα συντροφικά ή συζυγικά δράματα από ….λάθρα αναγνωσκόμενα …πονηρά ΜΝΜτα !!


Αυτά έχω να σας πω και περιμένω τον αντίλογο από τους θιασώτες και λάτρεις της …..ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ απελευθερωσης και ….. της ΚΙΝΗΤΗΣ τηλεφωνιας !

Δρ Βλάσης Γωγούσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου