Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

του Βλάση Γωγούση
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…. κι` ομως Αληθινό ! ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!!





Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής.. επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:


« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !
Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

Και συνεχίζει:
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).


Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΚΑΣ που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.


Υπογραφή :Paul A. Porter



Αυτά γράφτηκαν πριν 67 χρόνια αγαπητοί μου φίλοι, βρίσκετε μήπως σήμερα - παραμονή πρωτοχρονιάς του 2015 - ν` άλλαξε τίποτα;;

Μια ώρα πριν θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Βουλής το διάταγμα της διάλυσης της Βουλής.

ΣΕ 25 ΜΕΡΕΣ ΘΑΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Προτού ν` αποφασίσετε που θα ρίξετε την ψήφο σας , διαβάστε τη συνέχεια του ( προφητικού μου ) άρθρου-που δημοσιεύθηκε σ`taxalia πριν δύο χρόνια ακριβώς και που τώρα σας το επαναφέρω επικαιροποιημένο με τα πρόσφατα γεγονότα :


« Πρέπει να καταλάβουν οι απανταχού ευρισκόμενοι ¨Ελληνες - έγραφα τότε- οτι τη Χώρα την διοικούν από το 1821 μέχρι σήμερα οι ίδιοι και οι ίδιοι , ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα καθώς και τις φορές που υπήρξανε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ :

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ …10 φορές Πρωθυπουργός!.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ …10 φορές
ΖΑΪΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ … 9 φορές
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ… 8 φορές
ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ … 7 φορές
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΟΝΔΑΣ…. 6 φορές
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ… 6 φορές
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ …. 4 φορές ( +2 φορές Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! )

Χώρια τα αδέρφια, τα τέκνα και τα ανίψια των…..Σαββατογεννημένων Πρωθυπουργών που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Είδα προχθές τα «πόθεν έσχες» τους :

80 διαμερίσματα και μαγαζιά ο ένας, 62 ο άλλος , 58 ο τρίτος (επαγγελματικά ακίνητα τα χαρακτηρίζει στη δήλωσή του, από…..γονική παροχή !).

«Από ποιόν»; θα διερωτάσθε !
Μα το λέει κι`η λέξη : «’απ` τον γονιό».

- Τι λέτε ; και ο μπαμπάκας; τι δουλειά έκανε;
- Μα….. χρημάτισε υπουργός 2 φορές , σε κάποια ……άνευ σημασίας Υπουργεία
( στο Υπουργείο Εμπορίου τη μια , στο….Εθνικής Άμυνας την άλλη !) και βέβαια θάκανε παρόμοια γονική προσφορά και στα άλλα 2 παιδιά του, πολλαπλασιάστε επί …3 και θα βρείτε πόσα απέκτησε ο πανάξιος πατέρας- Υπουργός , με τον ιδρώτα του ( σιγά, σιγά , μη βιάζεστε) , με τον ιδρώτα τού…Ελληνικού Λαού , ήθελα να γράψω !).

- ( Αχ βρε πατέρα - στον δικό μου αείμνηστο πατέρα απευθύνομαι, στον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ - και συ σε μένα, ούτε μια καμαρούλα δεν μου άφησες , μόνο 3 οδούς με τ`όνομά σου στη Θεσσαλονίκη και μια στο Πολύκαστρο Κιλκίς , επειδή ήσουν-λένε- ο γιατρός των φτωχών , καλή σου ώρα !).!!

Δεν ξέρω πόσο περήφανοι και αισιόδοξοι αισθάνεσθε εσείς , αγαπητοί μου αναγνώστες , όμως εγώ από καιρό σιχάθηκα τον εσμό των κυβερνώντων.

« Και ;;», θα ρωτήσετε,
« τι και ;» θα σας πω :

ΩΡΑ για ξεσηκωμό, ώρα για επιβολή του δικού μας Νόμου, του Νόμου όπως τον ορίζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ένα Σύνταγμα που το τσαλάκωσαν και τόκαναν κουρέλι οι κυβερνώντες.

Ναι κύριε ανακριτά, καιρό είχατε να με (ξανα) καλέσετε για την παροχή διευκρινήσεων επί των γραφομένων μου, !).
Και γω θα σας πω –όπως και τις άλλες δυό φορές - :

« Να λειτουργήσουνε οι Νόμοι, κύριε ανακριτά, άμεσα, τώρα.

Αντί να μπουν στα ψηφοδέλτια των επικειμένων εκλογών ( Γενάρης 2015) κάποιοι επίορκοι, , κάποιοι ανάξιοι, κάποιοι καταχραστές του Δημοσίου χρήματος , να μπουν στη φυλακή και να κατασχεθούν οι περιουσίες τους κι` αφήστε κατά μέρος τα «μέχρι να καταδικασθούν έχουν το τεκμήριο της αθωότητας» ( ποιας αθωότητας , της αθωότητας των απάτριδων που χώθηκαν στη λίστα Lagard και στις Ofshore και βγάλαν δισεκατομμύρια στις Ελβετίες και τα Ντουμπάγια - νομίμως τάχα- χωρίς κανείς να τους ρωτήσει πως τα απέκτησαν ), γι`αυτούς μιλάμε κύριε ανακριτά, γραπώστε τους , γιατί αλλιώς , διαβάστε τον …….

.ΕΠΙΛΟΓΟ (παραμονή του 2015)

Αλλιώς , αλλιώς ήρθε η ΩΡΑ για ΞΕΣΗΚΩΜΟ , κύριε ανακριτά, πολύ φοβάμαι πως η σύντομη εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θάναι πολύ σκληρή, !

Εύχομαι και ελπίζω οι ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις- ομιλίες να είναι ειρηνικές, χωρίς να προηγούνται ή να έπονται ( πριν και μετά) συμπλοκές στους δρόμους.

Εύχομαι και ελπίζω οι αναρτήσεις «ΠΑΝΟ» και «ΑΦΙΣΩΝ», καθώς και η αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους να ΜΗΝ αποτελόυν αφορμή για λεκτικές ή και άγριες σωματικές αντιπαραθέσεις!

Θέλω να πιστεύω ότι , η καταγραφή και η ανάρτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ και ότι η ( όποια) Κυβέρνηση εκλεγεί θα πρέπει να κυβερνήσει με ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των επερχόμενων γενιών αυτής της χώρας

Γιατί αλλιώς, αλλιώς φοβάμαι κύριε ανακριτά, φοβάμαι ξαναλέω , πως οι μέχρι τώρα φαινομενικά αδιάφοροι και απαθείς δεινοπαθούντες κάτοικοι της ψωροκώσταινας θα ξαναπάρουν γι` άλλη μια φορά τις τύχες τους στα χέρια τους, και τότε, τότε δεν θα γλυτώσετε ούτε σείς, ούτε και γω κύριε Ανακριτά. !

Αυτά είχα να καταθέσω αποχαιρετώντας το έτος
του….πρωτογενούς πλεονάσματος , φίλοι μου καρδιακοί κι` αγαπημένοι .

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
προς τον φίλο και μελλοντικό ομόκελλο μου στον Κορυδαλλό ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ

(΄Ασχετο, αλλά για να ξεσκάσω λίγο !)

«Αδελφέ μου, να μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι….ΜΙΣΚΟ ! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου