Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Τόλιος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα πληρώσουμε τοκοχρεολύσια

Τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους υπενθύμισε ο Γιάννης Τόλιος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.....
μιλώντας στην εκπομπή X2 με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά στο ACTION 24. Διάβασε μάλιστα αποσπάσματα μέσα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου ξεκάθαρα αναφέρεται η διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων "αν αυτό είναι πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία" ο κ. Τόλιος απάντησε: "ε, και;".
Στη συνέχεια ερωτηθείς για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν κατά καιρούς οι κύριοι Μηλιός και Σταθάκης είπε ότι "ο καθένας μπορεί να εκφράζει προσωπικές απόψεις", παραπέμποντας στις αποφάσεις στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο του τελευταίου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόλιος διάβασε επί λέξη: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά» υπογράμμισε.

Στην ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για να το πράξει αυτό, ο Γ. Τόλιος απάντησε ότι και αυτό είναι θέμα ερμηνείας. «Θα πας να κάνεις και μία και δύο επισκέψεις για να κάνεις διαπραγμάτευση. Και αν σου πούνε τέρμα, θα κάνεις μια προειδοποίηση: δεν δίνω τους τόκους. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν εκβιαστούμε, εκτός και αν έρθουμε σε αδιέξοδο. Δεν πηγαίνουμε ούτε να μιλήσουμε φτηνό τσαμπουκά, ούτε να πουλήσουμε αγριάδες».


Δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
"Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης", είπε με έμφαση ο κ. Τόλιος και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Επανερχόμενος, δε, στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε. Ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει. Σίγουρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον ελληνικό λαό» κατέληξε αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για αυτά τα θέματα.


Δείτε εδώ τα αποσπάσματα από την εκπομπή Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά:

O Γιάννης Τόλιος στο x2 30-12-2014 από action24_tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου