Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, για μια θέση στα ψηφοδέλτια. Ονόματα.

Μετά την προφανή συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου να εγκαταλειφθεί η Θεσσαλονίκη από τη ΝΔ για να μπορούν να...
"παίζουν μπάλα" Μπουτάρης και Βενιζέλος και την πλήρη αδιαφορία της ΝΔ Αθηνών για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης, αφού κύριο μέλημα της ΝΔ Αθηνών ήταν να στηρίξει τον Γ.Μπουτάρη, μειώθηκε το ενδιαφέρον νεοδημοκρατών να συμμετάσχουν στις λίστες για τις επερχόμενες εκλογές. Τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ νοιώθουν ότι "η Αθήνα" ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη, μόνο για να στηρίξει τον (Πασόκο!) Γιάννη Μπουτάρη.
Έτσι, άνοιξε ο χώρος για επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η ΝΔ αυτοδιαλύθηκε για χάρη του Μπουτάρη, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και η ευθύνη για αυτό ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο του κόμματος, που ...τα έδωσε όλα για χάρη του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα ήρθε η ώρα της "πληρωμής", από τους χολωμένους νεοδημοκράτες, που είδαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ να ξεβρακώνεται, να κάνει πιρουέτες και στριπτίζ για χάρη του "είμαι πιό ΠΑΣΟΚ από τους Πασόκους", Γιάννη Μπουτάρη.


Αντίθετα με την μουδιασμένη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός ! 

Πρωτοφανείς διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες είναι τα ονόματα που έχουν προταθεί για υποψήφιοι βουλευτές. Ποια η διαδικασία και ποια ονόματα ακούγονται για Α και Β Θεσσαλονίκης.

Δεν σταματούν να χτυπούν τα τηλέφωνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες καθώς πληθαίνουν αυτοί που θέλουν να πολιτευτούν με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα στελέχη του κόμματος καθώς είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται εδώ και μήνες ως η πρώτη εκλογικά πολιτική δύναμη στην χώρα και βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.

«Οι λίστες έχουν κλείσει. Έχουν σταλεί στην Αθήνα. Είναι περίπου 40 άτομα» είπε στο SIRMA.INFO ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Ρώσιος.

«Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι φτάνουν τους 75. Υπάρχουν περίπου 15 υποψήφιοι που είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε από τη μεριά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμανίδης.

Μαζί θα σταλεί και η γνωμοδότηση των δυο νομαρχιακών επιτροπών ενώ όλα τα ονόματα θα κριθούν από την Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων.

«Είναι η απόλυτη Δημοκρατία αν και είναι επίπονο για κάποιους συντρόφους» σχολίασε ο κ. Ρώσιος.

Σύμφωνα με την διαδικασία από τις λίστες των υποψηφίων θα καταρτιστεί το 70% των ψηφοδελτίων, ενώ ένα ποσοστό θα συμπληρωθεί με τις πολιτικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι κλπ).

Στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας και οι κ.κ. Βίτσας, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Δρίτσας και Κορωνάκης.


Ποια ονόματα ακούγονται για Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης

Πέρα από τους υπάρχοντες βουλευτές στις δύο περιφέρειες του νομού μεταξύ άλλων στις λίστες φέρεται να είναι για την Α’ Θεσσαλονίκης οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Λάσκος, Αλέξης Μπένος, Γιάννης Μοσχούλας, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρήστος Ελευθεριάδης και Ευτυχία Αχτσιόγλου.

Αν τελικώς υπάρξουν εκλογικές συνεργασίες με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους τότε στα ψηφοδέλτια θα είναι η Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και άλλη θέση διεκδικούν η Φανή Γουργούρη, η Έλλη Χρυσίδου, ο Ανδρέας Κουράκης και η Ελεάννα Ιωαννίδου.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης στις λίστες φέρεται να είναι οι Σωκράτης Φάμελλος, Στρατής Πλωμαρίτης, Θοδωρής Σδούκος, Κώστας Αμπατζάς, Δημήτρης Καμπούρης, Τάσος Αμυράνης, Δημήτρης Ράβναλης. «Ζεστός» για μια θέση στα ψηφοδέλτια φέρεται να είναι ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος εκπρόσωπος τύπου της παράταξης του Μάρκου Μπόλαρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ αν υπάρξει η συνεργασία με ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους τότε πιθανοί υποψήφιοι είναι οι Μιχάλης Τρεμόπουλος, Αδάμ Δράγας και Καίτη Τσαρουχά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου