Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κοινή εκδήλωση για τα μεταπτυχιακά στη Θεσσαλονίκη και τις υποτροφίες

Η αλματώδης αύξηση των ενδιαφερόμενων πτυχιούχων να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η δυναμική ανάπτυξη...
των προσφερόμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οδηγούν και φέτος τα τρία πανεπιστήμια της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, να διοργανώσουν από κοινού εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων αυτών, καθώς και τις δυνατότητες διεκδίκησης υποτροφίας σε αυτά.
Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 2 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (κόκκινο κτίριο), την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, από τις 10:30 το πρωί και θα περιλαμβάνει:
α) ενημέρωση για τις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, που χορηγούνται από διάφορους φορείς,
β) προβολές με τις σημαντικότερες πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα που συχνά θέτουν οι υποψήφιοι φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων και
γ) συμβουλευτικές εισηγήσεις για τη διαδικασία επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, τη χρήση μηχανών αναζήτησης, τη συμπλήρωση της αίτησης και τη σύνταξη βιογραφικού.
Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας των τριών πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν τους τρόπους και τις διαδικασίες επιλογής του κατάλληλου προγράμματος καθώς και τη χρήση μηχανών αναζήτησης στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και θα δώσουν χρήσιμες πρακτικές οδηγίες για τους χρόνους προετοιμασίας και το περιεχόμενο του φακέλου υποψηφιότητας. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετικά με την συμβολή του μεταπτυχιακού στην εύρεση εργασίας και την επαγγελματική εξέλιξη.
Παράλληλα με την κύρια εκδήλωση, στους χώρους θα βρίσκεται σε εξέλιξη και Έκθεση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των τριών πανεπιστημίων, όπου εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και απόφοιτοι των μεταπτυχιακών, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε προγράμματος, όπως και για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ιστοτόπους:

ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα Γραφεία Διασύνδεσης των τριών Ιδρυμάτων:
Γραφείο Διασύνδεσης Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2310-996.644
Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 2310-891.221
Γραφείο Διασύνδεσης Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, 2310-807.520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου