Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ερντογάν : Ο (τουρκικός πύραυλος) Tayfun θα χτυπήσει την Αθήνα ! (Tayfun Atina'yi vurur) - ΒΙΝΤΕΟ


Αύξηση του βεληνεκούς του Tayfun και πολλά νέα οπλικά συστήματα, καθώς και γεωτρήσεις στη Λιβύη προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ....Χολιγουντιανή συνέντευξή του χθες στο... κανάλι A Χαμπέρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος χλεύασε την ελληνική αντίδραση απέναντι στη δοκιμή του πυραύλου Tayfun, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τρέλανε τους Έλληνες», όπως και το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και κάλεσε την Ελλάδα «να συνέλθει»!


«Η τελευταία μας δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική, καθώς δείχνει το σημείο, στο οποίο έχει φτάσει η τουρκική αμυντική μας βιομηχανία. Υπό τον συντονισμό της προεδρίας της αμυντικής μας βιομηχανίας, μια σειρά από πυραυλικά πρότζεκτ υλοποιούνται μέσω της (εταιρείας) Roketsan. Το τελευταίο ήταν η δοκιμή του Tayfun. Αυτό που τρέλανε τους Έλληνες. Στην πορεία, πρώτα ο Αλλάχ, ένα από αυτά τα βήματα θα είναι να του αυξήσουν το βεληνεκές. Το βεληνεκές του είναι αυτή τη στιγμή 561 χλμ. Φυσικά, αυτό το 561 χλμ. άρχισε να τρομάζει τους Έλληνες, διότι η Αθήνα ήταν εντός του βεληνεκούς του».

«Ο TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, εκτός αν παραμείνετε ήρεμοι»


Υπενθυμίζεται ότι, και την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας, σε συνάντηση νέων που παρευρέθηκε στη Σαμψούντα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, η Τουρκία έχει κάνει επανάσταση στην αμυντική βιομηχανία με UAV, SIHA και Akinci. Στο παρελθόν, ήμασταν σε πολύ διαφορετική θέση, το 20% της αμυντικής μας βιομηχανίας βασίζονταν σε εγχώρια μέσα, αλλά τώρα, από όταν ανέλαβα αυτό το πόστο, το 80% βασίζεται σε δικά μας μέσα, έχουμε φτάσει σε αυτή τη θέση. Τώρα είμαστε αυτάρκεις. Τι να το κάνουμε αν έχουμε ένα F-16, αλλά δεν έχουμε πυρομαχικά; Τώρα όμως φτιάχνουμε εμείς τα πυρομαχικά για το F-16. Το κάνουμε ειδικά για τα SIHA.


Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Αυτή η παραγωγή…, ε τρομάζει τους Έλληνες φυσικά. Λες Ταϊφούν και τώρα ο Έλληνας φοβάται (Yunan'i ürkütüyor)Λέει ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Ε, θα τη χτυπήσει φυσικά! Αν δεν καθίσεις ήσυχα, αν προσπαθείς να αγοράσεις πράγματα από την Αμερική για τα νησιά, από εδώ κι από εκεί…, ε μια χώρα όπως η Τουρκία μάλλον δεν θα κάτσει να μαζεύει αχλάδια, κάτι πρέπει να κάνει», είπε.

Σχετικά με το νέο όπλο το Κόκκινο Μήλο, ο Ερντογάν είπε ότι «δεν θα πάρει πολύ, υπάρχει περίπτωση να πετάξει μέσα σε ένα μήνα. Θα είναι ένα υπέροχο έργο», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου