Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αβραμόπουλος έπαιρνε χρήματα από την αμαρτωλή ΜΚΟ – Τι απαντά ο ίδιος


Απαντά ότι έπαιρνε μόνο 5.000 το μήνα. Κι αυτά τα παίρνανε δεκάδες άλλα "βαριά ονόματα" πολιτικών της Ευρώπης , από μια ....ΜΚΟ! Τι σόι ΜΚΟ είναι αυτές που μοιράζουν μισθούς ή μάλλον μισθάρες, μάλιστα σε ανθρώπους που παραδέχονται ότι "δεν έκαναν τίποτε στη ΜΚΟ, δεν είχαν καμιά αρμοδιότητα"!!!! Από πόσες μεριές παίρνουν λεφτά οι "εκπρόσωποί" μας, που ασχολούνται με την πολιτική για να μας σώσουν; Κάθε μέρα αποκαλύπτεται ότι οι πολιτικοί τα αρπάζουν από χίλιες μεριές. Έχουν εφευρέσει ένα σωρό "οργανισμούς" με πρόσχημα τη φιλανθρωπία, για να έχουν μόνιμο μισθό!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Η ιταλική La Stampa και η ισπανική El Mundo γράφουν ότι τελικά η εμπλοκή του Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ του Παντσέρι ήταν ακόμα μεγαλύτερη καθώς πληρωνόταν


Μεγαλώνουν οι σκιές γύρω από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος συμμετείχε στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείται ο εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate. Σύμφωνα με την ιταλική La Stampa και την ισπανική El Mundo, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι μόνο συμμετείχε στην αμαρτωλή ΜΚΟ, από την οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν μερικές μέρες, αλλά έπαιρνε και χρήματα από αυτήν. Μάλιστα ο διευθυντής της La Stampa με δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ανέφερε ότι ξεκινάει έρευνα εναντίον του Αβραμόπουλου για τη ροή των χρημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Stampa με τίτλο «Qatargate, σκιές πάνω από τον Αβραμόπουλο», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ελληνικής υπηκοότητας είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό «πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους» ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε η «La Stampa» που ωστόσο δεν αναφέρει το ποσό».

Η ιταλική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για «"επίσημο" τέλος, άρα απολύτως θεμιτό, τόσο που στις 3 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκε από την ίδια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως προκύπτει από δεύτερο έγγραφο. Όμως, υπό το πρίσμα των όσων έχουν συμβεί, ο μισθός του εγείρει τουλάχιστον δύο ζητήματα με επιπτώσεις τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Το πρώτο: Ο Αβραμόπουλος μπορεί να έλαβε «βρώμικα» κεφάλαια, αν ισχύει ότι το Fight Impunity λειτούργησε ως «κέντρο ξεπλύματος» για τα κρυφά κονδύλια που έφτασαν από το Κατάρ. Το δεύτερο: σήμερα ο Αβραμόπουλος είναι ένας από τους δύο φαβορί υποψηφίους για το ρόλο του ειδικού εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες του Κόλπου (ο άλλος είναι ο Λουίτζι ντι Μάιο). Και η απλή υποψία ότι μπορεί να έλαβε, έστω και εν αγνοία του, «βρώμικα κεφάλαια» από το Κατάρ αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο εμπόδιο στην κούρσα του προς τον νέο ρόλο που καθιέρωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοσέπ Μπορέλ».



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

"Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ'αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική. Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της ευρωπαΐκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτως, από την Πρόεδρό Von der Leyen" τονίζει ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας la Stampa .

"Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης, δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020. Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό νόμο. (τελικό ποσό:3750€) (σ.σ. προφανώς εννοεί ότι του έμεναν καθαρά 3.750 το μήνα, άρα καθαρά 12 Χ 3750 = 50.000 ευρώ περίπου; Δηλαδή έπαιρνε 5.000 ευρώ το μήνα, χωρίς καμιά αρμοδιότητα όπως παραδέχεται ο ίδιος; Αυτοί που είχαν αρμοδιότητες πόσα έπαιρναν;) . Μετά από ένα χρόνο, τον Φεβρ. του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει ,ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση. Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει", συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος.


Και καταλήγει η δήλωσή του: "Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου