Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Κάτι αλλάζει στη δικαιοσύνη: Στη φυλακή ο αλλοδαπός που μαχαίρωσε αστυνομικούς

 Τους έκοψε το λαιμό, όταν τον έβαλαν στο βανάκι του Αλλοδαπών.

Συνολική ποινή φυλάκισης.... 105 μηνών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 45χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς με αιχμηρό αντικείμενο. 

Κρίθηκε ένοχος για βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, εξύβριση, φθορά πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος και για παράνομη οπλοφορία. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι ο 45χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. 

 Κατά την απολογία του, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως οι παθόντες είναι αστυνομικοί και ότι τον προσήγαγαν στο τμήμα αλλά πίστευε ότι ήταν μέλη της μαφίας γιατί εμφανίστηκαν με πολιτική περιβολή και τον υποχρέωσαν να εισέλθει στο βαν που επίσης δεν έφερε διακριτικά της ΕΛΑΣ. 

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια προσαγωγής του στο τμήμα, με όχημα τύπου βαν της ΕΛΑΣ. Με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου έσπασε διαχωριστικό πλεξιγκλάς, τραυματίζοντας τον οδηγό και τον συνοδηγό στο λαιμό ενώ τους ράντισε και με ούρα του που είχε σε ένα μπουκαλάκι. 

Οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να προσαγάγουν τον συγκεκριμένο άνδρα από την οδό Μοναστηρίου. Η εικόνα των δυο ανδρων της ΕΛΑΣ, μετά την επίθεση ήταν σοκαριστική καθώς έφεραν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και πολύ κοντά στην καρωτίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου