Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Προτεινόμενη θεατρική παράσταση: "Αγγέλα"

Από Νευρομάντη

Μια θεατρική πρόταση για όσους θεατρόφιλους ενδιαφέρονται να δουν μια διαφορετική παράσταση που εγώ την είδα στην πρεμιέρα της, την περασμένη Κυριακή, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Ο λόγος γίνεται για το έργο: «Αγγέλα», του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Δημήτρη Μπίτου.

Γιατί να τη δείτε:

Πολύ αξιόλογες ερμηνείες απ’ όλους τους ηθοποιούς. Ο δε σκηνοθέτης κατάφερε να απελευθερώσει το έργο από την εποχή για την οποία γράφτηκε (την μετεμφυλιακή Ελλάδα) και να προσαρμόσει το πνεύμα του σε χώρο και χρόνο παντοτινό. Ο έρωτας, ο θάνατος, η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο διαχρονικά συμβάντα στην ιστορία του ανθρώπου. Όσοι και όσες έχετε κουραστεί από τη φενάκη του ρεαλισμού, η «Αγγέλα» είναι μια παράσταση που προτείνω ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε.


Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος
Σκηνικά- Κοστούμια: Νέλλη Σφακιανάκη
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λέλα Μεντεκίδου
Βοηθός Σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χριστίνα Θαλασσά
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα - Έλλη Αθανασοπούλου (Φανή), Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Στράτος), Μελίνα Αποστολίδου (Γεωργία), Νικόλαος Δροσόπουλος (Λάμπρος), Ζωή Ευθυμίου (Νέρα), Γιάννης Καραμφίλης (Εϊβαλάδες), Ελένη Μιχαηλίδου (Άννα), Ιωάννα Παγιατάκη (Αγγέλα), Θοδωρής Πολυζώνης (Μένιος)

Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Καραμφίλης (Μπουζούκι, φωνή), Νάντια Παυλίδου (Κιθάρα, φωνή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου