Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ούτε ΜΙΑ μέρα φυλακή σε 23χρονο που πάτησε, σκότωσε και εγκατέλειψε 14χρονη ...πού αλλού; Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Οδηγούσε ΧΩΡΙΣ δίπλωμα, έτρεχε με 90 μέσα στο χωριό, είχε ελαστικά 15 ετών, σκότωσε μια 14χρονη μαθήτρια την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, την κοπάνησε από το σημείο όπως όλοι αυτοί,  "καταδικάστηκε" δυό φορές σε βαριές ποινές (στα λόγια) 6,5 και 4,5 έτη, αλλά ...δεν μπήκε φυλακή ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!

Τελείωσε μετά από 5 χρόνια η δίκη στο Εφετείο: Σε συνολική ποινή....

φυλάκισης (στα λόγια) 4 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε 23χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 14χρονη μαθήτρια, την οποία εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2017 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την ώρα που η ανήλικη επέστρεφε στο σπίτι της από το φροντιστήριο, ενώ η παράσυρση ήταν τόσο σφοδρή που η παθούσα εκσφενδονίστηκε 26 μέτρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, με ενδεχόμενο δόλο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο (εφαρμόζοντας τον ευμενέστερο νόμο που ίσχυε κατά την τέλεσης της πράξης) και για εγκατάλειψη τροχαίου (σε βαθμό πλημμελήματος). Οι δικαστές αποφάσισαν την μετατροπή της ποινής προς 5 ευρώ/ημερησίως. Υπό αυτές τις συνθήκες ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος.


Η πρωτόδικη καταδίκη

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6,5 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ η ποινή είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεσή της ενόψει του Εφετείου (με περιοριστικούς όρους).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος (18 ετών τότε) οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν παραποιημένο ("φτιαγμένο") και επιπλέον έφερε φθαρμένα ελαστικά. Διαπιστώθηκε δε, ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

«Οδηγούσε τουλάχιστον με 90 χλμ/ώρα, ενώ επιτρεπόταν 50. Δεν είχε δίπλωμα, άρα δεν ήξερε να οδηγεί καλά. Το όχημα ήταν τεχνικά ανασφαλές, είχε ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων και παλαιά: το ένα 5 και το άλλο 15 χρόνων. Και ο άσχετος με τα αυτοκίνητα συμπεραίνει ότι το αυτοκίνητο, με τέτοιας παλαιότητας ελαστικά, δεν καθίσταται τέτοιο ώστε να αντιδράσει», ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, με την οποία ζήτησε την ενοχή του νεαρού οδηγού.

«Ήταν βράδυ, δεν είχε φωτισμό ο δρόμος»

Προηγουμένως στην απολογία του, ο 23χρονος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους γονείς της άτυχης μαθήτριας εκφράζοντας τον πόνο του για την απώλειά της. «Ήταν βράδυ, δεν είχε φωτισμό ο δρόμος στο σημείο που πετάχτηκε η πεζή. Οδηγούσα με ταχύτητα 60-65 χλμ/ώρα, όχι με 100» ανέφερε και αρνήθηκε ότι υπήρχαν μετατροπές στο αυτοκίνητο όπως επίσης ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης. Τόνισε δε, ότι εάν η 14χρονη περνούσε από τις διαβάσεις δεν θα γινόταν τίποτα.



Υπάρχει ακόμη η σελίδα στη μνήμη της : https://www.facebook.com/profile.php?id=100012475235116


Τα τελευταία λεπτά της Κατερίνας πριν χάσει τη ζωή της από το ΙΧ του 18χρονου–Η σοκολάτα και το πάρτι που δεν πήγε ποτέ

Συγγενείς της μίλησαν στο Star - «Κυκλοφορώ και οπλοφορώ» έλεγε ο κατηγορούμενος-Πρώτη ανάρτηση:06-03-2017 17:59

Ατέλειωτος είναι ο θρήνος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για τον άδικο χαμό της 14χρονης μαθήτριας που παρασύρθηκε από οδηγό 18 ετών που οδηγούσε, χωρίς δίπλωμα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.


Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός η Κατερίνα σκοτώθηκε την ήμερα των γενεθλίων της 6χρονης αδελφής της, Κωνσταντίνας, η οποία όπως μεταδώσαμε την Κυριακή στο star.gr, δεν γνωρίζει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια τους. Η μικρούλα δεν ξέρει ακόμη ότι η αγαπημένη της αδελφή δεν ζει, αντιθέτως της είπαν ότι η Κατερίνα πήγε στην κατασκήνωση.

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Συντετριμμένοι οι συγγενείς της άτυχης Κατερίνας ζητούν απαντήσεις για το τραγικό τροχαίο, ενώ στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας δάκρυσαν και οι πέτρες. Παρά τον αβάσταχτο πόνο τους, οι γονείς βρήκαν το κουράγιο και τη δύναμη και εξέδωσα ανακοίνωση, ευχαριστώντας όλους όσοι της στάθηκαν σε αυτή την τραγική στιγμή.

«Στις δύσκολες στιγμές μας, στην διαχείριση του αδιανόητου, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες στους συνανθρώπους μας που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο πένθος μας. Ευχόμαστε από καρδιάς κανένας γονέας να μην υποστεί το βάσανο αυτό της ψυχής. Η απώλεια τέτοιου μεγέθους είναι κενό που δεν αναπληρώνεται ποτέ. Η οικογένεια του Ιωάννη Κυρόπουλου», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα alexandreia-gidas.gr.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Την Δευτέρα νέες πληροφορίες για τα τελευταία λεπτά της Κατερίνας είδαν το φως της δημοσιότητας. Το άτυχο κορίτσι ήταν πολύ ευτυχισμένο πριν κοπεί με τόσο σκληρό τρόπο το νήμα της ζωής της. Πριν την τραγωδία είχε πάρει μια σοκολάτα, αλλά και το χαρτί-εισιτήριο για τις εξετάσεις του Lower. Ήταν πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη γιατί πήγαινε στο πάρτι της μικρότερης αδελφής της!

"ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΩ" ΕΛΕΓΕ Ο 18ΧΡΟΝΟΣ

Ο 18χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και είχε αναπτύξει σύμφωνα με την τροχαία, υπερβολική ταχύτητα. Ήταν λάτρης των αυτοκίνητων και σπούδασε τεχνικός αμαξωμάτων στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργάζεται και στο φανοποιείο του πατέρα του στην Αλεξάνδρεια.Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σύμφωνα με τον θείο της Κατερίνας, Θ.Κυρόπουλο, ο 18χρονος που χτύπησε την ανιψιά του είχε ανεβάσει στο facebook μια selfie με τη λεζάντα «κυκλοφορώ και οπλοφορώ». Η ανάρτηση αυτή έχει κατέβει. Ωστόσο, οι συγγενείς της Κατερίνας έχουν κρατήσει την ανάρτηση αυτή, για την δικαιοσύνη.

"ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ"

Στο σπίτι του 18χρονου στο Νησί Αλεξάνδρειας, φαίνεται πως δεν υπάρχει ψυχή. Όπως μεταδώσαμε την Κυριακή στο star.gr, από το βράδυ της Παρασκευής όταν και έγινε το τροχαίο, η οικογένεια φαίνεται να εγκατέλειψε την οικία, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες αποδοκιμασίες και αντιδράσεις. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που υποστηρίζουν πως η οικογένεια του 18χρονου μένει στο σπίτι «κλειδαμπαρωμένη» μέχρι να πέσουν οι τόνοι και να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

"ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑ... "

Αν και από την οικογένεια του 18χρονου δεν θέλουν να κάνουν δημόσια κάποια δήλωση, η θεία της Κατερινούλας, Έλσα Κυροπούλου, η οποία μένει στο ίδιο χωριό με τον οδηγό που χτύπησε την ανιψιά της, μίλησε στην εκπομπή " Αλήθειες με τη Ζήνα". «Είναι καλό παιδί… Ήταν κακιά στιγμή. Αλλά το παιδί οδηγούσε από το δημοτικό χωρίς δίπλωμα! Είναι καλή οικογένεια. Ξεκληρίστηκαν όμως δύο οικογένειες. Φταίνε οι γονείς του, γιατί τον άφηναν να οδηγεί χωρίς δίπλωμα», είπε χαρακτηριστικά.

"Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΖΑ"

«Η Κατερίνα είχε γίνει μια μάζα! Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει ότι χτύπησε η κόρη του, μέχρι που είδε τα τετράδια της κόρης του, που ήταν στη τσάντα που είχε πεταχτεί στο δρόμο μετά το χτύπημα. Ήταν άγγελος η Κατερίνα. Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε τους γονείς. Η Κωνσταντίνα, η μικρότερη αδελφή του κοριτσιού, είναι ίδια με την Κατερίνα! Ήταν όμορφη και πάντα χαμογελαστή η Κατερίνα», είπε η Έλσα Μελισσανίδου, φίλη της οικογένειας στην ίδια εκπομπή.

"ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣ - ΕΚΛΑΨΕ ΟΛΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ"

«Ήταν ένα αγγελούδι. Ήταν ένα πολύ δυναμικό κορίτσι, είχε πολλές φίλες. Καλή μαθήτρια και όμορφη. Όλη η Αλεξάνδρεια το έκλαψε... Ήταν αθλήτρια, κολυμβήτρια, και προσκοπίνα», είπε ο παππούς της Κατερίνας.

"ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ Ο 18ΧΡΟΝΟΣ "

«Όταν με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε ότι "χτύπησε η Κατερίνα", ένιωσα πως είναι να χάνεις το παιδί σου, καθώς και το δικό μου παιδί το λένε Κατερίνα», είπε ο θείος της Κατερίνας,Θανάσης Κυρόπουλος, ενώ αναφερόμενος στον κατηγορούμενο είπε «προσπάθησε να διαφύγει ο 18χρονος που την χτύπησε. Ο πατέρας του παρίστανε ότι χτύπησε αυτός το κοριτσάκι μας. Μάρτυρες όμως που είδαν το τροχαίο, του έλεγαν “δε ντρέπεσαι; παριστάνεις τον οδηγό; εδώ ψυχορραγεί ένας άνθρωπος”. Το αυτοκίνητο ήταν φτιαγμένο και έτρεχε πιο πολύ από την Πόρσε! Αυτός που τη χτύπησε, θα αντιμετωπιστεί με βάση το νόμο και με βάση το νόμο του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου